Ovlašćeni vs. neovlašćeni servisi

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Hyundai i30 by Ogi

Post od nuk »

Ako nista druga, sigurno znaci prilikom neke dileme
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Naravno da znači.
Kod nekih proizvodjača možeš da kupiš produženu garanciju, kod HP na primer na računare, i nije baš jeftino.
U auto industriji to daje Škoda (tu je već relativno jeftino u odnosu na cenu vozila).
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa znači, ali nije presudno. Nije KIA ili Hyundai bolji proizvod od Honde ili Mercedesa zato što daje dužu garanciju.
Nije najbolji primer, ali Merc koliko znam neke stvari menja ako su fabrička greška i znatno po isteku garancije.
Kad kupuješ kola možeš da kupiš bolji proizvod ili da spucaš pare na dužu garanciju :) Sve je to naplaćeno debelo.

Opet, nije isto ako ti rikne letva na Opelu van garancije... sve je na kupcu.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Mercedes je premijum proizvodjač i treba da se ponaša tako, a Hyundai sa svojim triglav osiguranje garancijom (?!?!?) nije i ne ponaša se.

Ja ipak mislim da je bolje imati 4 ili 5 god. garancije nego 2 pa makar redovni servis bio i skuplji.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To da krcka volan pri okretanju nikada ne bih prihvatio kao fabričku grešku i živeo s tim. Meni je tako krckao pa su mi nakon mnogo preganjanja i ubeđivanja zamenili letvu volana.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

jaksa napisao: Ja ipak mislim da je bolje imati 4 ili 5 god. garancije nego 2 pa makar redovni servis bio i skuplji.
Pa možda, ali ne kod Miškovića (ovo iz ličnog iskustva, ali da ne davim ponovo).
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

A sta je u stvari problem, i uzrok tom krckanju,lupkanju, sta vec. Luft u kardanu volana, zglobovi, vodjice ??
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

jaksa napisao:Mercedes je premijum proizvodjač i treba da se ponaša tako, a Hyundai sa svojim triglav osiguranje garancijom (?!?!?) nije i ne ponaša se.

Ja ipak mislim da je bolje imati 4 ili 5 god. garancije nego 2 pa makar redovni servis bio i skuplji.
Evo moje računice.
Razlika u ceni servisa izmedju opela 1.4 i hyu, je ~140e (možda malo manje, ravnao sam se prema kolegi koji za 1.6 opela sve kupuje u opel servisu, GM ulje i filtere, jedino ruke ne plaća, pošto mu uradi kućni majstor, a materijal iz Čatalova ga košta 3-4000din).

Servis radim 4x godišnje. To je 4x140e=560e. To je za 5 godina 2800e razlike.
Imam polovan auto star 7 godina, kod mene je zadnje 3, prešao je 215000km. Računajući i onu zamenu motora, ja još uvek nisam stukao tih 2800e. Da nisam menjao motor, cifra bi bila daleko daleko manja. Pazite to je za polovan auto, koji je na startu moje eksploatacije već imao 120,000km.

Na osnovu ove računice se plaćanje te garancije nikako ne isplati. Barem u slučaju ove moje opel astre. Mislim da ja kupovinom nove astre, nema šanse da potrošim toliko para na delove i servise koje garancija PRIZNAJE.

Doduše njenim plaćanjem si miran i spokojan, a koliko vidim tek dok ne dođe do toga ne daj bože, jer i ovde i na drugim forumama, bitka za garanciju i kasko je rovovska borba!
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Treba voditi racuna o ukupnim troskovima koje pravi automobil...
Bar ja tako gledam ...bio polovan ili nov ako matematika pokaze da me kosta mnogo/previse -prodaja cao prijatno!
Robovati serviserima,osiguranjima,prodavcima guma i sl. samo koliko se mora!

Ogi svakako trebas sto vise izvuci kad vec placas garanciju!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Obrt. Triglav zateze, trazi dodatni dokaz, izgleda da hoce da me odjebu. Sutra idem do servisa da vidim sa njima a vec sam se konsultovao sa prijateljem advokatom jer ako me odbiju za garanciju planiram da tuzim HAB jer su me stavili u zabludu jer nisam bio obavesten da 2 godine daje Triglav !?? Jedino ako me nisu zajebali pa da sam potpisom na neki dokument potpisao i opste uslove gde se to spominje - mada sumnjam, provericu.

Inace, danas su me zvali iz EHOM-a da dodjem da me stave na dijagnostiku, trazi Triglav !?!? Ne kapiram sta zele, ne ocekuju valjda da se lupkanje volana vidi na dijagnostici ?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ma samo hrabro, sve je na tvojoj strani.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Prica o garanciji nije tako jednostavna...

Nasi dunsteri od uvoznika su u stanju i fabricku gresku da predstave kao kvar tvojom greskom i da ne priznaju garanciju..

S druge strane, ukoliko se ne kupuje nov model, na pocetku karijere, vec mogu da se pohvataju neki detalji i ucestali problemi po forumima...
Verujem da je zbog toga dosta ljudi izbegavalo prve serije 1.2 TSI motora, bez obzira na duzinu garancije.

Sestra vozi 207cc, imala dve god garanciju, bez ikakvih poseta servisu, evo treca godina prolazi i dalje je sve ok... S njenom kilometrazom, najverovatnije ce sve biti ok bar do 5 godina, a sad moze da ga odrzava za normalne pare, i da i ako se desi nesto, to prakticno i ne oseti...

Ogi, samo ti uradi sta traze. Obavi svoj deo obaveze, samo da ne mogu nista da ti prebace. A ako budu pravili problem, tuzba i pretnja medijima je iz raja izasla...
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Ove nedelje smo bili u Hyundaievom salonu-servisu poslom, i u razgovoru sa majstorima saznali neke stvari u vezi tih njihovih garancija. Čoveku je zaribao motor na 23.000 km, na i20, 2 god. star. Ladno su ga odjebali za garanciju, ona priča LOŠE GORIVO I BLA BLA, i traže mu da izfinansira 800 E popravku. Na žalost, ovo nije usamljeni slučaj i koliko smo iz njihovih priča saznali, ta garancija ti otprilike važi , al" malo sutra!!! KATASTROFA!!! :kuku: :kuku: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Koja je glupost to preko osiguranja :kuku:
Sto se osiguravajucih kompanija tice ja ih smatram za najvece parazite sistema...kad treba da uzmu pare onda nema nikakvih problema i sve se obavi uz osmeh a kad treba da ispune njihovu svrhu postojanja onda na klijenta gledaju kao na razbojnika koji je dosao da ih opljacka.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jos kad vide da je Ogi cuningovao auto, ukinuce mu garanciju 100%
I nije mi jasno zasto Ehom, kad je onaj na nbgu daleko bolji servis.
Cale odrzava 12 automobila kod njih..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori