Nove ili polovne gume
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Nove ili polovne gume
Pa ako ti je Tigar bio tih, i ove ce. Svaka zimska guma se cuje vise od letnje, ja vozim Michelin Primacy HP leti i one se ne cuju uopste, pa nije ni cudo da su mi GY bucne. Uostalom, Ultragrip imaju slicnu saru tom Alipinu koji si probao, pa mozes ocekivati i slicne rezultate po pitanju buke.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Vidi se da nisi vozio Zastavino vozilo
nije Tigar tih nego na Stojadinu u vožnji ne možeš nikako da čuješ gume, orkestar ispod i oko haube je glasniji
U svakom slučaju pazario sam ove gume, nadam se da ću biti zadovoljan. Ako ne budem, zamoliću administraciju da obriše ovih par postova a onda ih dati u oglas jer su "isuviše tihe za mene"

U svakom slučaju pazario sam ove gume, nadam se da ću biti zadovoljan. Ako ne budem, zamoliću administraciju da obriše ovih par postova a onda ih dati u oglas jer su "isuviše tihe za mene"

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Moje iskustvo u poslednje vreme je sasvim suprotno - zimske su veoma tihe, skoro nečujne, a letnje mogu itekako da brundaju u zavisnosti od kvaliteta podloge.
- Rakhil
Vlado, vozis C-maxa, ne Bentlija, brunda i svaki Ford itekako
Ako ti je bas toliko zapelo za decibel gore-dole, otidji do Ivancha u Zemun i nek ti da moje gume, na felnama su vec, pa ih provozaj i spoznaj nivo buke

Ako ti je bas toliko zapelo za decibel gore-dole, otidji do Ivancha u Zemun i nek ti da moje gume, na felnama su vec, pa ih provozaj i spoznaj nivo buke

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kakvo je ovo svetogrđe, da li ovo čita iko od uredništva, zovite Grand Motors da reagujeRakhil napisao:Vlado, vozis C-maxa, ne Bentlija, brunda i svaki Ford itekako![]()

Maksu sam uzeo sa zimskim gumama, vozio ga tako nekih 20-ak dana.
Pazarim letnji Mishelin, montiram - auto mi se dere kao jarac. Ne čujem gume ali auto dreči pa ubija.
U to vreme sam baš kod Gagija imao neke popravke, pa se mislim da nisu nešto sjebali ili da nije nešto novo riknulo...
Posle par dana pričam sa drugarom od kojeg sam pazario gume, pričam moje prve utiske i ne spominjem ništa oko buke. A on će, pošto me već dovoljno poznaje - "burazeru, ako ti se učini da ti je auto glasniji nemoj da se tripuješ, sve je isto kao i pre samo što su ti zimske gume brujanjem prigušivale zvuk motora"

Valjda je taj prelaz bio malo izraženiji nego što treba, sada je sve ok i auto je opet skoro nečujan(Rakhil:

Zaista ti veliko hvala na ponudi, gume sam ionako pazario još jutros - ovo samo ćaskamo da ubijemo vremeRakhil napisao:Ako ti je bas toliko zapelo za decibel gore-dole, otidji do Ivancha u Zemun i nek ti da moje gume, na felnama su vec, pa ih provozaj i spoznaj nivo buke

There are 10 kinds of people in the world:
- Rakhil
HA!, Ford necujan, dobar vic
Moj benzinac se dere ko dizel, ko zna kako se cuje tvoj traktor
Ja uvek gledam kombinaciju alu leti - celik zimi. Ionako je auto ogavan tokom zime jer ga perem jednom u nikad, pa mu ni ratkapne ne smetaju bitno. Da vozim alu zimi em bi se tripovao oko rupa, em ne vidis od snega ivicnjake pa ogrebes felnu...cimanje radi estetike

Ja uvek gledam kombinaciju alu leti - celik zimi. Ionako je auto ogavan tokom zime jer ga perem jednom u nikad, pa mu ni ratkapne ne smetaju bitno. Da vozim alu zimi em bi se tripovao oko rupa, em ne vidis od snega ivicnjake pa ogrebes felnu...cimanje radi estetike
Bolje uzmi celicanu za zimu.
Bolje da vam ja ne pričam o gumama, proglasili bi me ludim
.
Mogu vam samo reči da sam na mazdi vozio letne gume čitavih 7 dana i zamenio ih za nove, a svake sezone kupujem nove letne gume.
jer se mi istroše.
A kad smo več kod polovnih, još uvek sam jih prodao u roku od odmah jer sam dao dobru cenu za dobre gume. Imao sam jedan komplet slabijih ( malo starijih ) koje sam poklanjao i nakraju jih bacio...a stare su bile 4 godine
.
Kad sam studirao i imao vreme menjao sam gume u zavisnosti od vremena, ako je bilo slabo dao sam zimske, kad je bilo malo lepše dao sam letne ( to je bilo sve u zimskom preiodu ) jer sam imao previše vremena
.
I jedno pitanje, kde stavljate bolje gume, napred ili nazad?

Mogu vam samo reči da sam na mazdi vozio letne gume čitavih 7 dana i zamenio ih za nove, a svake sezone kupujem nove letne gume.

A kad smo več kod polovnih, još uvek sam jih prodao u roku od odmah jer sam dao dobru cenu za dobre gume. Imao sam jedan komplet slabijih ( malo starijih ) koje sam poklanjao i nakraju jih bacio...a stare su bile 4 godine

Kad sam studirao i imao vreme menjao sam gume u zavisnosti od vremena, ako je bilo slabo dao sam zimske, kad je bilo malo lepše dao sam letne ( to je bilo sve u zimskom preiodu ) jer sam imao previše vremena

I jedno pitanje, kde stavljate bolje gume, napred ili nazad?
Stavljam bolje na pogonske tockove.
Ja uvek pozadi, tako i uče stručnjaki kod nas, jer su zadnje bitnije za stabilnost vozila. Dobro, ja nikad i nemam slabe gume ali teoretski pričamo.
A to da su zadnje bitnije, isprobao sam i sam, od tad i verujem to.
A to da su zadnje bitnije, isprobao sam i sam, od tad i verujem to.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ti stavi celave napred i pitaj strucnjake sta misle o tome 

Brzine idu u H-a !!!

Begalo dupe begalo? 

Ma dobro, drift party je meni stalnost ali nije bio to primer.
Bilo je to pre par godina, kad sam na corsi razbio alu felgu od 15 cola i stavio rezervu od 14 cola, koja je bila serijska dimenzija za zimske gume. Zbog stabilnosti stavio sam posle obe prednje dimenzija 175 65 14, a nazad su bile alu 185 55 15. neke razlike u vožnji i nije bilo. Kad sam posle stavio i nazad 14 cola, osetila se razlika u ponasanju, avto je slabije lezao na putu. Ali doduse ne vazi uvek isto za svaki avto, corsa je imala lako bežajuči zadnji kraj
Bilo je to pre par godina, kad sam na corsi razbio alu felgu od 15 cola i stavio rezervu od 14 cola, koja je bila serijska dimenzija za zimske gume. Zbog stabilnosti stavio sam posle obe prednje dimenzija 175 65 14, a nazad su bile alu 185 55 15. neke razlike u vožnji i nije bilo. Kad sam posle stavio i nazad 14 cola, osetila se razlika u ponasanju, avto je slabije lezao na putu. Ali doduse ne vazi uvek isto za svaki avto, corsa je imala lako bežajuči zadnji kraj

mislim da je ova tema najprikladnija za moje pitanje/dilemu
nabavio sam dosta povoljno dve tigrove zimske u dimenziji 195/65 r15, dot 2411, sa garancijom koja vazi do kraja naredne zimske sezone, dubina sare po sredini je tacno 6,5 a po obodu 5 do 5,5mm.
Koliko mm imaju nove?
Da li da ih zadrzim ili da kupujem nove?

nabavio sam dosta povoljno dve tigrove zimske u dimenziji 195/65 r15, dot 2411, sa garancijom koja vazi do kraja naredne zimske sezone, dubina sare po sredini je tacno 6,5 a po obodu 5 do 5,5mm.
Koliko mm imaju nove?
Da li da ih zadrzim ili da kupujem nove?

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Pa zadrzi ih, solidno izgledaju i mlade su.
Ako mozes da ih prodas za vise nego sto si platio ti prodaj pa kupi nesto bolje.
Ako mozes da ih prodas za vise nego sto si platio ti prodaj pa kupi nesto bolje.