Polovan automobil do 3000e?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Opel Corsa ili Renault Clio?

Post od pedja »

Sluzbeni Clio - kada su jednom crkle sijalice, krenule su da crkavaju naizmenicno, u kratkim intervalima.
Od kada sam turio Osram longlife (ili tako nesto), eno ferceraju dosta dugo. Dakle, ima nesto i do sijalice.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja sam koristio Philips, jednom sam stavio Osram i nista se nije znacajnije promenilo, uvek je bila ista prica. Menjao sam ih i u paru i uvek crkne leva.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

elMaestro napisao:Skoro svaki noviji Pug jede sijalice, moja 206-ica je trosila samo sijalicu levog fara. Inace, taj motor uz redovno odrzavanje prelazi lagano 300-400k. Ne moras bas da gledas ove iz 2001. sa pocetka proizvodnje, elektronika zna da zeza, ali to su sitni bagovi, tipa da bezveze pali neke lampice na tabli i bobina ume da ode pre vremena.
Hvala za info, znaci 2002 - 2003 cu da gledam :D Nego kod 307 1.6 motora, na sta da obratim paznju? Sta kod tog motora moze da bude problem?
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Kod motora nista posebno, kazem ti bobine su im najslabija tacka (uslovno receno, nece svakom da se shebe bobina, nego eto, najvesece se od kvarova to desava), ako troskari ulje u nekim manjim granicama, to ne mora da te brine, nije nista strasno, mada to je uobicajeno kod 1.8 motora u 406-ici najvise, 307 1.6 ne bi trebalo da ima tih problema. Generalno, neka ti motor bude najmanja briga kod njega, jer je zaista pouzdan i nije nesto narocito osetljiv na ovaj nas skart od goriva, vise izanaliziraj elektroniku. Zadnji trap koji Pug-ove muci od kad je veka i sveta na 307-ici ne pravi probleme jer on nema torziju pozadi. Od oslanjanja mogu da prave problem prednji stabilizatori i sl.

EDIT: Neke osnovne informacije o konkretnom modelu mozes preko neta da saznas u Peugeot Service Box-u pomocu broja sasije.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Detaljan post, hvala. :pivo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pozdrav, opet ja. Zaboravih da pitam, ako neko moze da mi kaze, koliko se otprilike krece cena servisa za Peugeot 307 i koliko su delovi? Mozete i da postujete ovde ili da saljete na PP. Hvala. :pivo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Sad naleteh na ovo. Sta mislite jel valja? Auto ovako izgleda i unutra i spolja perfektno. Jedino mi ovi pojasevi na zadnjem sedistu malo labavo izgledaju...

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 7_16_benz/
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Meni smeta ona linija na air-bagu :-|
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

sto? ne znam da li moze da se vrati vazdusni jastuk i da se zamaskira, vec se menja za novi.
Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Aca BG napisao:Meni smeta ona linija na air-bagu :-|
Ja to nisam ni primetio :o Hm... Sad kad vidim to, plus pojasevi pozadi onako opusteni... Mozda je ipak udaran negde, a da je lepo zamaskirano. Mada spolje se nista ne primecuje. :nemampojma:
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Pogledaj 607-ice i 407-ice neke za koje sigurno znas da nisu lupane, pa ces videti i kod njih da se ócrtava airbag, nema to veze.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ona linija moze da bude cist primer Peugeot zavrsne obrade.

Jako lako se proveri da li je sve ok sa vazdusnim jastucima preko dijagnostike, a mozes i da proveris vizuelno na coskovima i spojevima da li je presvlacena tabla.

Pojasevi pozadi nemaju pirotehnicke zatezace, i prilicno sam siguran da to nema veze s njima.

Po meni je preskup za 2002. i ovu opremu...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Mislim da si upravu NexT, sad nadjoh jos par modela 307 i svi imaju tu liniju kod vazdusnog jastuka na suvozacevom sedistu. Izgleda da je ipak do njihove zavrsne obrade. E sad sto se tice cene, de znam. Nasao sam i ovaj. On mi izgleda mnogo jeftino. Mada, pise daju garanciju na motor 15 000km i na legalnost vozila.

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _16_hitno/
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Te linije su perforacija i vide se na mnogim kolima. Kod mene se na Suzukiju vidi ispred suvozača, ali samo pod određenim uglom. Vidi mi se i na Pežou na volanu, a vidi se i na ovom 307. Neka kola imaju poklopac na mestu predviđenom za izbacivanje jastuka i tu se već ne može videti ovo o čemu se govori.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Jel ima neko ko zivi u Beogradu da zna nesto o placu Royal Ride na Zvezdari?
Odgovori