Polovan automobil do 3000e?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Opel Corsa ili Renault Clio?
Sluzbeni Clio - kada su jednom crkle sijalice, krenule su da crkavaju naizmenicno, u kratkim intervalima.
Od kada sam turio Osram longlife (ili tako nesto), eno ferceraju dosta dugo. Dakle, ima nesto i do sijalice.
Od kada sam turio Osram longlife (ili tako nesto), eno ferceraju dosta dugo. Dakle, ima nesto i do sijalice.
Ja sam koristio Philips, jednom sam stavio Osram i nista se nije znacajnije promenilo, uvek je bila ista prica. Menjao sam ih i u paru i uvek crkne leva.
Имам једно потпитање...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Hvala za info, znaci 2002 - 2003 cu da gledamelMaestro napisao:Skoro svaki noviji Pug jede sijalice, moja 206-ica je trosila samo sijalicu levog fara. Inace, taj motor uz redovno odrzavanje prelazi lagano 300-400k. Ne moras bas da gledas ove iz 2001. sa pocetka proizvodnje, elektronika zna da zeza, ali to su sitni bagovi, tipa da bezveze pali neke lampice na tabli i bobina ume da ode pre vremena.

Kod motora nista posebno, kazem ti bobine su im najslabija tacka (uslovno receno, nece svakom da se shebe bobina, nego eto, najvesece se od kvarova to desava), ako troskari ulje u nekim manjim granicama, to ne mora da te brine, nije nista strasno, mada to je uobicajeno kod 1.8 motora u 406-ici najvise, 307 1.6 ne bi trebalo da ima tih problema. Generalno, neka ti motor bude najmanja briga kod njega, jer je zaista pouzdan i nije nesto narocito osetljiv na ovaj nas skart od goriva, vise izanaliziraj elektroniku. Zadnji trap koji Pug-ove muci od kad je veka i sveta na 307-ici ne pravi probleme jer on nema torziju pozadi. Od oslanjanja mogu da prave problem prednji stabilizatori i sl.
EDIT: Neke osnovne informacije o konkretnom modelu mozes preko neta da saznas u Peugeot Service Box-u pomocu broja sasije.
EDIT: Neke osnovne informacije o konkretnom modelu mozes preko neta da saznas u Peugeot Service Box-u pomocu broja sasije.
Имам једно потпитање...
- H4wkeye
Detaljan post, hvala. 

- H4wkeye
Pozdrav, opet ja. Zaboravih da pitam, ako neko moze da mi kaze, koliko se otprilike krece cena servisa za Peugeot 307 i koliko su delovi? Mozete i da postujete ovde ili da saljete na PP. Hvala. 

- H4wkeye
Sad naleteh na ovo. Sta mislite jel valja? Auto ovako izgleda i unutra i spolja perfektno. Jedino mi ovi pojasevi na zadnjem sedistu malo labavo izgledaju...
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 7_16_benz/
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 7_16_benz/
Meni smeta ona linija na air-bagu 

sto? ne znam da li moze da se vrati vazdusni jastuk i da se zamaskira, vec se menja za novi.
- H4wkeye
Ja to nisam ni primetioAca BG napisao:Meni smeta ona linija na air-bagu

Pogledaj 607-ice i 407-ice neke za koje sigurno znas da nisu lupane, pa ces videti i kod njih da se ócrtava airbag, nema to veze.
Имам једно потпитање...
Ona linija moze da bude cist primer Peugeot zavrsne obrade.
Jako lako se proveri da li je sve ok sa vazdusnim jastucima preko dijagnostike, a mozes i da proveris vizuelno na coskovima i spojevima da li je presvlacena tabla.
Pojasevi pozadi nemaju pirotehnicke zatezace, i prilicno sam siguran da to nema veze s njima.
Po meni je preskup za 2002. i ovu opremu...
Jako lako se proveri da li je sve ok sa vazdusnim jastucima preko dijagnostike, a mozes i da proveris vizuelno na coskovima i spojevima da li je presvlacena tabla.
Pojasevi pozadi nemaju pirotehnicke zatezace, i prilicno sam siguran da to nema veze s njima.
Po meni je preskup za 2002. i ovu opremu...
- H4wkeye
Mislim da si upravu NexT, sad nadjoh jos par modela 307 i svi imaju tu liniju kod vazdusnog jastuka na suvozacevom sedistu. Izgleda da je ipak do njihove zavrsne obrade. E sad sto se tice cene, de znam. Nasao sam i ovaj. On mi izgleda mnogo jeftino. Mada, pise daju garanciju na motor 15 000km i na legalnost vozila.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _16_hitno/
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _16_hitno/
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Te linije su perforacija i vide se na mnogim kolima. Kod mene se na Suzukiju vidi ispred suvozača, ali samo pod određenim uglom. Vidi mi se i na Pežou na volanu, a vidi se i na ovom 307. Neka kola imaju poklopac na mestu predviđenom za izbacivanje jastuka i tu se već ne može videti ovo o čemu se govori.
- H4wkeye
Jel ima neko ko zivi u Beogradu da zna nesto o placu Royal Ride na Zvezdari?