Jeste.stefanan napisao:edit - e da,to na tosinom bunaru je valjda S & L watches,ali dok ne proverim nista
U taj sajt nemam apsolutno nikakvo poverenje iz vise razloga:Posto volim da imam garanciju, i izmedju ostalog spreman sam da platim robu-uslugu vise ako ima garanciju, malo sam se raspitivao oko nje ..
Mislim da nije lose da prenesem informacije do kojih sam dosao.
Ogradicu se da sam ih dobio na jednom mestu, u jako korektnom razgovoru sa serviserom Casio satova u Beogradu.
Prvo, postoje velike razlike u ceni izmedju istog Casio sata zavisno gde se, kako i preko koga kupuje.
"S&L" prodaje Casio Edifice satove za evropsko trziste, za koje oni imaju odgovarajuce delove, dok se Casio Edifice satovi, koji se prodaju preko online shop[ov]a kod nas, po znatno nizim cenama, prave za neevropska trzista [azijsko i americko].
Kako sam razumeo, postoje izvesne razlike izmedju njih, u samom mehanizmu, srcu sata. Koje su to razlike stvarno ne znam.
Internacionalnu garanciju oni ne priznaju, bilo da je od online shopa, bilo da je sat kupljen recimo u Italiji.
U slucaju nekog kvara na satu, ako je za evropsko trziste daleko se brze i lakse servisira nego ako je za ostala trzista.
Casio dileri koji daju 2god garancije kod nas uvoze satove za evropsko trziste
Sto bi rekao Djordje Balasevis: "ako su lagali mene i ja lazem Vas".
Ako sam nesto pogresno napisao slobodno me ispravite.
Nisam toliko upucen u satove, pa ne znam pomenute detalje, mada ne vidim zasto bi me covek u razgovoru "pogresno informisao".
probacu sutraZveroljub napisao:Pozoves Sense i pitas za gotovinski popust. Kazes da imas ponudu na drugom mestu za cenu od xxx din i da te zanima koliki popust oni daju.
Drugar je izboksovao na taj nacin oko 15-20% nizu cenu.
Ti nešto mute. Satovi kod nas koliko znam spadaju u tehničke uređaje i na njih ide obavezna i pisana/overena garancija na dve godine. Nema "godinu ili dve zavisno od servisa", "internacionalna"... već tačno dve godine i morate dobiti napismeno overenu garanciju na kojoj se vidi ko je tačno pruža odnosno ko je uvoznik, kao i spisak ovlašćenih servisa. Ispravite me ako grešim.stefanan napisao:probacu sutraZveroljub napisao:Pozoves Sense i pitas za gotovinski popust. Kazes da imas ponudu na drugom mestu za cenu od xxx din i da te zanima koliki popust oni daju.
Drugar je izboksovao na taj nacin oko 15-20% nizu cenu.![]()
inace evo sta sam ja onima poslao i njihov odgovor
- Zdravo,ja sam narucio sat preko vas,i juce sam se video sa kurirom u gradu ali imam par pitanja,na koja on nije znao da odgovori vec mi je rekao da se vama obratim. Sat sam odneo kod casovnicara i on je potvrdio da je original,ali garancija me zbunjuje jer se sastoji samo od papira na kojem je hemijskom olovkom nesto napisano nema nikakvog pecata. Koliko sam ja razumeo postoje 2 vrste garancije,internacionalna koja traje godinu dana i lokalna koja traje dve godine,da li bi mogli da mi kazete tacno preko koga se one vrse ? Da bi ja mogao da ih kontaktiram i proverim.
Postovani,
Doslo je do naseg propusta, naime partnerska firma sa kojom saradjujemo je iz Madjarske, a po njihovom zakonu diler nije obavezan da pecatira garanciju, potpis je dovoljan.
Dakle oni mogu da overe garanciju pecatom ali to nije obavezno. Nas je propust sto nismo naglasili da pecat bude prisutan, stoga je samo potpisana garancija stigla do vas.
Postoje dve vrste garancije:
1. Internacionalna, koja traje godinu dana i vazi u svakom servisu koji servisira Casio
2. Lokalna, koja traje godinu ili dve dana, u zavisnosti od servisa, i vazi samo u tom servisu koji je izdao garanciju
Mi praktikujemo internacionalnu garanciju jer pruza vecu fleksibilnost, pogotovo ukoliko kupac nije iz Beograda.
Samo u izuzetnim slucajevima obezbedjujemo lokalnu garanciju izdatu od servisa sa kojima povremeno saradjujemo.
Dakle mi smo spremni da ispravimo gresku sa pecatom ukoliko ste voljni da sacekate nekoliko dana, ili ukoliko insistirate mozemo kontaktirati neki od lokalnih servisa radi saradnje vezane za lokanu garanciju.
Tako da cu ja sutra pozvati i S&L da se raspitam,pa cu videti