Day Walker napisao:@Ljubitelj
DIS modul kada rikne na automobilu, rikne pri paljenju zbog zaprljanosti svecice.
Termostat ne moze da dovede do ostecenja motora jer motor ne moze ni da postigne dovoljnu temperaturu tj radnu temperaturu.
Mozda je to neki termostat drugacije kostrukcije, obican kao na drugim kolima moze i te kako da dovede do ostecenja motora kada se zaglavi u zatvorenom polozaju. To sam vidjao i u praksi za 1-2km od stanja normalnog pocne da se dimi ispod haube a tada je obicno vec kasno.
Posto su u Opelu sistemski otklonili problem nije ni bitno vise ali takav propust ipak nije naivan.
Ako sam te razumeo, DIS crkne kada se startuje motor, prvo paljenje ?
Znam za slican slucaj konstrukcione greske na jednom drugom vozilu svecica nije poreklo problema ali jeste ono sto doprinosi da se bas tada dogodi kvar.
Da li je reseno sa zamenom DIS modula trajno to pitanje sada ili se koristi pri popravci zamenski deo kao iz prve ugradnje ?
Pokusao sam da nesto saznam i jedino se pominje citav niz modela vozila i motora u zadnjih 10 godina koje napada ta bolest DIS, i ne uspevam da razaznam je li to sve jedan te isti DIS modul koji pravi probleme ili ima vise razlicitih podvrsta DIS modula.