Škoda Superb Mk.3

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Škoda Superb Mk.3

Post od nikaragva »

Nisam ja rekao da ne treba da bude best buy. Samo po svemu što je navedeno ispada da ona cilja "dosadne" ljude, odnosno vozače. Nemojte me pogrešno razumeti, valjda znate šta sam hteo da kažem. Voleo bih mozda da imam u svom arsenalu hilux, rs megan i škodu neku, možda bih preterao da poželim octaviu posle svega pobrojanog, može i fabia :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nije nam percepcija ista. Dosadan je Opel :-)

TT
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nikaragva napisao:Nisam ja rekao da ne treba da bude best buy. Samo po svemu što je navedeno ispada da ona cilja "dosadne" ljude, odnosno vozače. Nemojte me pogrešno razumeti, valjda znate šta sam hteo da kažem. Voleo bih mozda da imam u svom arsenalu hilux, rs megan i škodu neku, možda bih preterao da poželim octaviu posle svega pobrojanog, može i fabia :)
A, kupac Citroena C4 je avanturista? Ili vozac Astre?
Sve je to isto, konfekcijsko sra*e.
Najveci broj kupaca i jeste dosadan i nezainteresovan za kola, a skoda moze da bude i zanimljiva...

Kako se Superb i E klasa nose... Pa ne nose se, nisu ista klasa. Ne moze nista da se poredi rame uz rame, E klasa je tri svetlosne godine ispred po svemu, ali kad pogledas da je nov Superb sa lepom opremom oko 25k, mislim da bih mu oprostio, posto mi ne viri 40-50k evra iz dzepa za E :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ne slazem se, cvrsto mislim da je stara buljava e klasa (w211) losija od superba, da ne mislim tako uzeli bi 2 godine staru e klasu, a ne superba, jasno se oseti generacijska razlika.
Na stranu koliko bih vise izgubio na vecem padu vrednosti buljavka, skuplje odrzavanje, skuplje gume, skuplja registracija i veca potrosnja.

Mozda bi neko drugi u na mom mestu napravio drugi izbor i to postujem, ali ja se nijednog trena nisam pokajao, a relativno cesto imam kontakt sa e klasom.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa sta je onda nova c klasa, bolja od prosle s klase, a novi superb ce biti bolji od sadasnje e klase?
To nema veze sa zivotom. Superb je razvuceni passat, samo sa losijim materijalima, izolacijom i ostalim, tebi ocigledno nebitnim stvarima.

Da, posto ja nisam kupio E klasu, C mora da je bolja od nje.
Mislim, mogao sam E sa 50k km vise i to bih uradio, da je E klasa zaista bila bolja, ali sam kupio C, jer je po svemu bolja...logicno, zar ne?

I kako Ivan to voli da kaze: I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Niti ima losije materijale niti izolaciju, to su ocigledno stvari koje ne umes da primetis, ali zato sporiji menjac, veca potrosnja, veci pad cene, veca potrosnja, skuplje odrzavanje, manji i neprakticniji gepek, manje prostora u kabini itd. su stvari koje su tebi ocigledno nebitne.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa onda je Octavia bolja od E klase, sto ne rece ranije da se to tako gleda ;)
Ma jok, izolacija je skinuta sa A8, samo nece da se hvale.
Veci pad cene takodje ne umem da izvalim izgleda, a ni manje prostora, jer sve suprotno mislim... Ili sam propustio negde da je superb, osim mesta za noge pozadi, nesto mnogo prostran?
I na kraju, kakve veze cena ima sa celom pricom? Jel c63 amg kupe bolji auto od Bentley Continentala?

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

E klasu verovatno nisi uzeo jer je bio vec bio mator model kada si kupovao auto, a c klasa relativno mlad, takodje izmedju c i e klase postoji jasna razlika u upotrebnoj (prakticnoj) vrednosti, niti me zaista zanima.

Superb ima spoljne gabarite skoro iste kao w211, napred ne zaostaje sa mestom, to je i poenta, zadnji deo necemo spominjati.

Cena je itekako bitna, jer sam naglasio da bi me stariji i losiji auto koji ne nudi nista vise/bolje izasao skuplje iako je pocetna cena bila ista.

Pa onda je tebi stara e klasa bolja od nove c klase, ali ne u stvari ti si prodao matoru e klasu da bi seo u noviju c klasu...
Poslednja izmena od Ivan u 17 Feb 2015, 02:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Ivan napisao:Niti ima losije materijale niti izolaciju, to su ocigledno stvari koje ne umes da primetis, ali zato sporiji menjac, veca potrosnja, veci pad cene, veca potrosnja, skuplje odrzavanje, manji i neprakticniji gepek, manje prostora u kabini itd. su stvari koje su tebi ocigledno nebitne.
Ja ne kapiram kakve veze sve ovo sto si naveo, sem mozda velicine gepeka, prostora u kabini i menjaca, ima sa kvalitetom i onim sta tebi taj auto pruza....
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, w211 e klasa je bolji auto od moje w204 c klase. Meni je vise odgovarala ta C klasa i zato je kupljena.
Losija izolacija, manja udobnost, manji komfor, sve je to prisutno tu. Meni je superb klasu ispod c klase, ali ti gledas neke, za vecinu ljudi, nebitne gluposti, kao sto je mesto pozadi, kao da se u e klasi grce patuljci...
Gepek je koliko veci na Superbu?

Vi ste taj auto kupili zato sto je jeftiniji u svakom pogledu, ocigledno je po tvom pisanju.
Ali ga to ne cini boljim.

Opet, cela tvoja situacija pri kupovini nema nikakve veze sa celom pricom.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Kao sto sam ti rekao vise puta c klasa mi je daleko losija od superba u svakom pogledu, neudobniji, manji komfor, lozija izolacija, losiji materijali, skucen, losija sedista, uza je, manje mesta za glavu i to sve samo na prednjim sedistima, nazad je tek katastrofa, na superbu skroz pomereno sediste nazad ima za 10mm manje mesta za noge nego na c klasi kada se pomeri sedista skroz do volana, plus daleko vise mesta za glavu nazad, gepek drasticno veci, 90l, tj. 20%, a kod c klase i ne moze da se obara u limuzinskoj izvedbi, ali eto to su nekome nebitne gluposti.

Sto se tice gepeka e klase i superba znam da namerno selektivno vadis podatke kako tebi odgovara, limuzina superb ima 25l veci gepek, prosiriv do 1675l, dok je kod e klase ogranicen, e klasa combi ima veci gepek.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Naravno da je manja C klasa, da izbace nakazan auto poput superba po premium ceni, da propadnu za godinu dana. Ima razloga sto je takav auto bas Skoda izbacila, a ne VW ili Audi.
To je sluzbeni auto, za one koji nisu dovoljno "teski" za premium.

Za ostalo cu se samo nasmejati, jer lupas kao Maxim po diviziji :)

Ja kapiram da si ti zaslepljenim kolima svog caleta, ali treba ostati barem malcice realan i ne porediti ga barem sa A6, 5 i E, kada vec tripujes da je bolji od A4, 3 i C.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Smej se, fer je, kad se vec ja smejem tvojim glupostima :dobarvic:

A nakazna auta mercedes izbacuje odavno, jos od buljavka 1 i 2, pa preko ove kineske nakaze od nove c klase itd., pa i dalje nisu propali. :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Butthurt much? :)
Skoda novi premium, Audi za budale sa viskom para :kezo:

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Bog na nebu, Superb na zemlji !!! :kezo:
Odgovori