Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Post od Uroš S. »

Znam sta si rekao, nije moj post bio upućen nikome, just sayin'. Ima dobrog rezona i za stan. Ja sam licno najbliži takvom rešenju kada dođe do toga, al da nee širimo sad.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Za stan nema rezona, za sta se i sam posle ispravio.
To sto je nekome lakse i komotnije trenutno nesto da radi ili tako zeli, ne znaci da je i isplativije.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja rekoh da cu da napisem vise kad proverim par stavki direktno sa agencijama, ali evo nema potrebe, Heroj to sve vec zna bolje, cak I za stan sam se eto predomislio jer nemam odgovor na njegovu britku argumentaciju.
Cisto da ne budem peder ko ti pa da pricam sve u trecem licu: Ivane, neprijatan si, naporan I pravis se pametan preterano. Ne pisem ja da bi se ti ispisao po tome jer tebi nije jasno, sa sve vadjenjem pradavnih diskusija iz naftalina I konteksta. Slobodno ostavi jedan maratonski post kako si ti genije a ja serem, cisto da tvoja bude zadnja, ja se necu vise nastavljati oko ove teme.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ja sam za katanac. :mrgreen:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bar priznajes :kezo:
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

:delete: :delete: :delete:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Eto, udarila ti sujeta apsolutno bez razloga, u najobicnijoj i nebitnoj diskusiji.
Niti ja sebe smatram genijem, niti tebe glupim, niti je ijedno blizu istine, niti se o tome uopste radi u temi.
To sto nekada neko pogresi, ne cini ga idiotom, nego normalnim covekom, a samo neko ko je bas sujetan, misli da ne moze da pogresi.
Tako je najlakse, posrati se po nekome bez argumenata, nego ga odjebati sa: "e, smaras, pravis se pametan, a ja sam van tvoje sfere razumevanja".
I onda ja neprijatan, zato sto sam iskreno izneo svoje vidjenje stvari. Keep telling yourself that.
I ja ne pricam u trecem licu, vec sam odgovarao Pedji, pa posle Urosu.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ksepoju ti si fasista ( tako sam shvatio vidjenje sveta iz teme zanimljivi clanci i Zasto je Srbija tu gde jeste ).
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Evo moj slucaj, meni je svakako bilo jeftinije cepati busom ili linijskim do posla, nego autom.
Ali i ovako sa autom gubim puno vremena, a tako bih gubio jos vise. Jednostavno ja sam troseci pare na auto, kupovao vreme.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ne verujem ja da bi Rakhil mogao bez auta, posle 3 dana bi pop..eo i kupio auto...
Nije tu samo finansijski faktor bitan. Pride svako ko ovako razmislja treba da bude banovan sa auto foruma :)

Nego, u Srbiji to ne postoji, ali u pojedinim zemljama postoji nesto sto se zove Car Sharing i namenjeno je u pravo ovome, ideja je da nemas svoj auto ali kad ti treba brzo uzimas auto sa velikog broja lokacija, koga zanima nek prouci:

https://www.mobility.ch/en/private-customers/

E sada, kad mi neko kaze "Meni ne treba auto, u Cirihu je gradski odlican, u Cirihu ti ne treba auto", meni je takvo razmisljanje odmah i dijagnoza. Dobro mi je poznat profil takvih ljudi te odmah na prvu loptu vidim da mi bas i nemamo o cemu da pricamo. To su obicno potpuno neambiciozni ljudi, polu hipici, nezainteresovani za vecinu stvari osim za cvetice leptirice i hiking po planinama. Ne zanimaju ih kola, biznis, ekonomija, sportovi sa loptom, racunari, telefoni, prosto nemam o cemu sa njima da pricam. Njima je OK da zavise od drugih, da gube vreme, da se uskladjuju sa svim i svacim (ovo su neophodne stavke kad nemas auto, a to je ono sto covek koji stremi da napreduje, da uvek ide korak dalje, bude samostalan i sposoban ne moze da prihvati), da se njakaju, sve im je ravno, ebe im se za sve, ne cene svoje vreme, ne cene sebe...
goblin napisao:Tacno znam sta zelim od sledeceg auto, imam i okvirnu cifru koliko bi ga platio, jedino se jos malo dvoumim izmedju klasa sportske limuzine i SUV.
Ono sto mi je bitno jeste da auto bude iz vise klase (i prostorno i u svakom drugom smislu), motorizacija dizel sa sto vise snage, automatik, ako postoji opcija onda 4x4 pogon i vazdusno ogibljenje.
Gledao bi mladji polovnjak sa malom kilometrazom i jos uvek pod garancijom. A u igri su sledeci modeli:

Audi A8 4.2 TDI, Prednosti: fantastican enterijer, snazan motor, odlicna oprema kod vecine... Nedostatci: malo suzdrzan dizajn eksterijera, mali prtljaznik
Slika

Audi A7 3.0 Bi-TDI, Prednosti: ima apsolutno sve sto mi je bitno, Nedostatci: pristup zanjoj klupi, ima konkurente iz iste klase koji su atraktiviji
Slika

Audi A6 Allroad Quattro 3.0 Bi-TDI, Prednosti: najbolje izbalansirane karaktiristike za nase uslove i potrebe, prtljazni prostor, klirens, Nedostatci: cena, nisam ljubitelj karavana
Slika

BMW 640xd, Prednosti: najatraktivniji auto u klasi, Nedostatci: nema vazdusno ogibljenje, cena
Slika

BMW X5 4.0d, Prednosti: osetno povoljniji od Cayenna, veliki napredak u odnosu na proslu verziju, izuzetno pozitivno iskustvo sa test voznje, Nedostatci: manje pozeljan od Cayenna, vazdusno ogibljenje samo na zadnjoj osovini
Slika

Porsche Cayenne Diesel S, Prednosti: najbolje ogibljenje, najbolje performanse, omiljeni brend, dizajn, Nedostatci: cena, pitanje da li mi odgovara klasa
Slika

Maserati Ghibli, Prednosti: brend, dizajn, utisak iz voznje, redak na ulicama Nedostatci: cena, snazniji motor, 4x4 pogon, vazdusno ogibljenje, servisna mreza (najvise nedostata a u vrhu liste interesovanja)
Slika

Jaguar XJ, Prednosti: cena, relativno redak na ulicama, Nedostatci: dizajn enterijera, 4x4 pogon, performanse naspram konkurencije, servisna mreza
Interesantan zato sto u tako visokoj klasi uz dozu aristokratije ima korektnu cenu a pruza sve sto je potrebno.
Slika

Range Rover Sport SDV8, Prednosti: osvezenje u klasi i veliki napredak u odnosu na stariji model, dizajn, zavrsna obrada, imidz, Nedostatci: vozne karakteristike na suvom naspram Cayenna, manje sportska nastrojenost koja je meni potrebna, odrzavanje
Slika

A uz nabrojane uvek u kombinaciju moze upasti i neki bas vrhunski A6 ili BMW 5...

First world problems :)
Life is bitch :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako kupiš nov auto, koji ne voziš, to je već matematički fail. Plaćaš sopstveni luksuz, ne i funkciju. Ruku na srce, luksuz je nekad skroz - ok.

Pored računice za nov auto, stavi i polovnjak, za koji te briga da plaćaš garažu, kasko i druge gluposti, npr. Fiat Stilo karavan za 4000€. Dovoljno je jeftin, bezbedan i praktičan za porodicu. Gubitak vrednosti za nekoliko godina posedovanja će biti 1000 plafon 1500€. Održavanje sprdnja jeftino. Baš me interesuje koja kombincija taksija i rent-a-car može da se meri sa tim. Svakako su 90% šanse da ti kao taxi dođe takav isti ili još gori auto.

Zanimljiva tema za diskusiju, veoma. Kola se ne bih odrekao, čak i ako je matematika nepovoljna.

Da se vratimo na temu, moj sledeći auto je izvesno ili nešto iz D segmenta, novije, ili ova ista Škoda A7 koju već vozimo. Videćemo još. Ambicioznije bi bilo nešto iz E, ako nemam para polovan XF, novi superb, ako imam Panamera, ali to su sve puste nerealne želje. Čak i da finansije dozvoljavaju Panameru, sasvim je realno da mi guz'ca bude u Škodi A7 ili nekom polovnjaku do 10k€, a za ostatak love da prečešljavam google maps u realnosti, ne preko kompa.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zar Superb nije D segment?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

nidza napisao:npr. Fiat Stilo karavan za 4000€.
Po mogucstvu da je pre toga radio kao taksi :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Day Walker napisao:Zar Superb nije D segment?

Jeste, nego je prevarant. Kao i Octavia u C. Dva prljava, pokvarena prevaranta. :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa nije bas za Octaviu i drugi nude limuzinu C segmenta :)

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori