MLAD polovnjak do 13-14000
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: MLAD polovnjak do 13-14000
O trzistu automobila u Srbiji otvorena nova tema, da se Nenadu dalje ne offuje u temi. viewtopic.php?f=9&t=2985&p=318642#p318642

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Fin izbor.
Sto se potrosnje tice, racunaj negde oko 8,9l po gradu, ako si bas u centru, moze i vise.
Svakako bi potrosnja trebala da bude slicna kao na Mecki, koja, kada se vozi lepo, trosi 7-8l po gradu.
Naravno, kada se stiska, trosi 10, ali takvim rezimom ni 1.2 nece trositi manje
Racunaj da ce klima dosta vise uticati i na performanse, i na potrosnju.
Iskreno, koliko si doplatio za novu Skodu, mogao si da popravljas C klasu godinama.
A ta 2 automobila su totalno druga sfera, totalno neuporedivi.
Idem sa pretpostavkom da si dodao jedno 2.000e za Skodu.
Moraces samo 400e na zimu da das za nove zimske gume, kasko je verovatno skuplji, s obzirom da moras i protiv kradje da uzmes, sto se za Mercedes ne uzima.
Do duse, imaces i registraciju manju za jedno 250e, pa se taj kasko verovatno poklapa.
Sto se potrosnje tice, racunaj negde oko 8,9l po gradu, ako si bas u centru, moze i vise.
Svakako bi potrosnja trebala da bude slicna kao na Mecki, koja, kada se vozi lepo, trosi 7-8l po gradu.
Naravno, kada se stiska, trosi 10, ali takvim rezimom ni 1.2 nece trositi manje

Racunaj da ce klima dosta vise uticati i na performanse, i na potrosnju.
Iskreno, koliko si doplatio za novu Skodu, mogao si da popravljas C klasu godinama.
A ta 2 automobila su totalno druga sfera, totalno neuporedivi.
Idem sa pretpostavkom da si dodao jedno 2.000e za Skodu.
Moraces samo 400e na zimu da das za nove zimske gume, kasko je verovatno skuplji, s obzirom da moras i protiv kradje da uzmes, sto se za Mercedes ne uzima.
Do duse, imaces i registraciju manju za jedno 250e, pa se taj kasko verovatno poklapa.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: MLAD polovnjak do 13-14000
Cuj ovo, pa i mercedes se itekako krade, cak mislim vise i od bmwa.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Lose mislis 
Mercedes moze da se ukrade samo sa original kljucem, paukom, ili otimanjem auta u saobracaju
Bez kljuca, ni fabrika ne moze da ga upali.
Cuo sam da postoji software pravljen posebno za Mercedes, ali ga niko u sustini nema, jer je skup, ili vecinom ne znaju kako da ga nabave...
Za sada je samo glasina da postoji.
A najveci broj Mercedesa se krade tako sto provale u kucu, i ukradu kljuc, sto u sustini i jeste najlaksi nacin kradje, kada razmislis
Ovo govorim provereno, ne napamet, vise mozemo na okupljanju.

Mercedes moze da se ukrade samo sa original kljucem, paukom, ili otimanjem auta u saobracaju

Bez kljuca, ni fabrika ne moze da ga upali.
Cuo sam da postoji software pravljen posebno za Mercedes, ali ga niko u sustini nema, jer je skup, ili vecinom ne znaju kako da ga nabave...
Za sada je samo glasina da postoji.
A najveci broj Mercedesa se krade tako sto provale u kucu, i ukradu kljuc, sto u sustini i jeste najlaksi nacin kradje, kada razmislis

Ovo govorim provereno, ne napamet, vise mozemo na okupljanju.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 27 Jul 2014, 16:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Da li to uzimaju u obzir prilikom placanja kaska? Da li je jeftinije od audija i bmw-a?
Sa cenom nema veze, jer ne dele nacin kradje, ali ima veze sa sistemima potrebnim da bi ti osigurali vozilo.
Drugaru za ML nisu u Dunavu trazili nista, a za njegov A3, mehanicku, i elektricnu zastitu.
I sva sreca da je to imao, posto su mu nedelju dana posle kupovine, probusili bravu da bi ukrali, pa odustali kada su videli zeder.
Bmw X5 kod nas jedno vreme nisu hteli da osiguraju, osim kada nov kupis, pa su obavezni da ga osiguraju.
Drugaru za ML nisu u Dunavu trazili nista, a za njegov A3, mehanicku, i elektricnu zastitu.
I sva sreca da je to imao, posto su mu nedelju dana posle kupovine, probusili bravu da bi ukrali, pa odustali kada su videli zeder.
Bmw X5 kod nas jedno vreme nisu hteli da osiguraju, osim kada nov kupis, pa su obavezni da ga osiguraju.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 27 Jul 2014, 16:56, izmenjeno 1 put ukupno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: MLAD polovnjak do 13-14000
To je neko pustio buvu da se mecke ne kradu tako, a po statistikama ih se ukrade skoro kao audija, vlasnicina mecke lupe samar i otmu kljuceve? 

Ja ti kazem da mi se smejao sef servisa u Mercedesu zato sto sam stavio OBD scrambler, i rekao mi da im trazim pare nazad.
I dan danas u Sky Car-u nemaju model alarma za moj auto, koji sam tada trebao da stavim, za 500e.
Evo post sa drugog foruma:
Sada to radi samo fabrika, barem u Evropi, bas zato su poostrili procese za sve sto ima veze sa bravom, i kljucem.
Cale je za moju donju bravo morao licno da ide, i ako ja imam ovlascenje, i znaju me u servisu, da potpise neka 3 papira, da bi nam narucili, pa onda kada je trazio deo nazad, isekli su ga brusilicom, i trazili da potpise jos jedan papir, gde pise da je uzeo deo, i da je deo unisten.
Sada cu ti laicki reci da je to valjda zato sto se ceo algoritam za paljenje nalazi u kljucu.
80% ih odnose slepom, a ostalo kradu kljuceve.
I dan danas u Sky Car-u nemaju model alarma za moj auto, koji sam tada trebao da stavim, za 500e.
Evo post sa drugog foruma:
Bio je ranije veliki problem sto je svako mogao da kodira kljuceve, svako predstavnistvo.Have you seen "Gone in 60 seconds"? They aren't kidding when talking about MB. Unless it's TOWED, it can't be stolen without a set of keys. I remember a post by an alarm company owner a few years ago that said they can get around most car's security systems in less than an hour. 2 hours on a BMW. They gave up after 40 hours on an E Class of similar vintage to yours.
Sada to radi samo fabrika, barem u Evropi, bas zato su poostrili procese za sve sto ima veze sa bravom, i kljucem.
Cale je za moju donju bravo morao licno da ide, i ako ja imam ovlascenje, i znaju me u servisu, da potpise neka 3 papira, da bi nam narucili, pa onda kada je trazio deo nazad, isekli su ga brusilicom, i trazili da potpise jos jedan papir, gde pise da je uzeo deo, i da je deo unisten.
Sada cu ti laicki reci da je to valjda zato sto se ceo algoritam za paljenje nalazi u kljucu.
80% ih odnose slepom, a ostalo kradu kljuceve.
Heroj sve je to lepo brate ali:
1. Jbg neko ima sreće sa polovnim automobilima neko ne, ja ovaj put sa mečkom nisam imao. Milion glupih i skupih kvarova sve to u roku od godinu i po dana. Svaki dan sam čekao šta će novo da ne iznenadi. Više nije vredno mojih živaca a ni para.
2. Jbg jeste skoda neuporediva sa mercedesom ali nova je, ima solidnu opremu, registracija joj je 19.000 a kasko oko 30. Imam 4 godine garanciju ili 120.000 što mu u mom slučaju dođe na isto. Kao što već rekoh, jbs tu mercedes ako svaki dan treba da gatam čime će sledeće da me iznenadi.
1. Jbg neko ima sreće sa polovnim automobilima neko ne, ja ovaj put sa mečkom nisam imao. Milion glupih i skupih kvarova sve to u roku od godinu i po dana. Svaki dan sam čekao šta će novo da ne iznenadi. Više nije vredno mojih živaca a ni para.
2. Jbg jeste skoda neuporediva sa mercedesom ali nova je, ima solidnu opremu, registracija joj je 19.000 a kasko oko 30. Imam 4 godine garanciju ili 120.000 što mu u mom slučaju dođe na isto. Kao što već rekoh, jbs tu mercedes ako svaki dan treba da gatam čime će sledeće da me iznenadi.
Poslednja izmena od nenad.fil u 27 Jul 2014, 18:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Ovo je skroz rezonski pristup koji podržavam iako sam pobornik polovnjaka. Kupuješ super auto i bićeš prezadovoljan, ako si svestan da je u neku ruku sa konja na magarca.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
+1
Skroz rezonsko razmišljanje.
Polovan automobil je mačka u džaku kako god da okreneš pa neka se on zove kako god. Ja sam u fazonu da kad se naleti na primerak koji se malo/malo pa pokvari, bolje ga se rešavati na vreme
Skroz rezonsko razmišljanje.
Polovan automobil je mačka u džaku kako god da okreneš pa neka se on zove kako god. Ja sam u fazonu da kad se naleti na primerak koji se malo/malo pa pokvari, bolje ga se rešavati na vreme

Ok, tvoj izbor svakako, ne bi ti to radio da ti nije tako najvise odgovaralonenad.fil napisao:Heroj sve je to lepo brate ali:

Ako je kasko oko 30 soma, sa sve kradjom, to je onda vrh.
Reci mi, cime te sve iznenadio auto, i koliko si presao sa njim?
Treba da razumes da je donja brava boljka svih tih sistema, a iste imaju i VW, cuo sam da je Passatu to cest kvar, jedino je problem sto u Mercedesu, moras u ovlascenom sve sto je vezano za bravu. Ali vec da si otisao 100km od Beograda u ovlasceni, umesto 750e, to bi te kostalo 500e, naravno, to je specifican kvar gde mora da se slepa auto, pa ne bi izaslo jeftinije, inace bih ja to uradio kada sam istu menjao

Ne znam sta je to toliko skupo kod odrzavanja, osim tih delova koje moras da uzimas u ovlascenom, a veoma ih je malo?
Nemoj ovo da shvatas kao da te napadam, i da ti solim pamet, samo pokusavam i ja da uhvatim neki licni rezon

Lakše je sa novim kolima, neće čovek možda da se bavi time uopšte. Majstori, delovi, servisi, kvarovi...
To je pod uslovom da se ne kvari Skoda 
A u poredjenju sa Mercedesom, ne moze se pohvaliti kvalitetom, ali sada samo fali jos ja da izbaksuziram auto...
Evo, kucnuo sam 3 puta u drvo, i pomerio se sa mesta
Meni je vecina kvarova bila do 120.000km.
A ja unistavam auto, jer, em ne vozim lagano, em vozim po BG-u 90% vremena.
Zanima me koje je to sve kvarove mogao imati za godinu i po dana, da moj auto nije imao za 7 godina, i 166.000km.

A u poredjenju sa Mercedesom, ne moze se pohvaliti kvalitetom, ali sada samo fali jos ja da izbaksuziram auto...
Evo, kucnuo sam 3 puta u drvo, i pomerio se sa mesta

Meni je vecina kvarova bila do 120.000km.
A ja unistavam auto, jer, em ne vozim lagano, em vozim po BG-u 90% vremena.
Zanima me koje je to sve kvarove mogao imati za godinu i po dana, da moj auto nije imao za 7 godina, i 166.000km.
Koliko se sećam, njegov je već zagazio ozbiljnu kilometražu. Ti si tvoj kupio skoro nov a sigurno ne planiraš da ga voziš još 100k km