Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Stanje na putevima, radovi, izmene saobraćaja...

Post od ljubitelj »

BAJKER napisao:Ne znam sta se ocekuje kada su ovakve vremenske prilike, prosto ne mogu da shvatim da ljudi ocekuju od sluzbi za odrzavanje putne infrastrukture da im putevi uvek budu od snega ocisceni, treba biti strpljiv i sacekati malo, ne moze se sve odjednom ocistiti. Pa pitajte se samo da li ste ocistili sneg ispred vasih stanova i kuca, najlakse je sedeti u toplom i pridikovati :kafa:
Ocistio,iz svoje nadleznosti.
Za ostalo, ocekujem da pri sasvim redovnoj pojavi kao sto je sneg u decembru mesecu u balkanskoj klimi sluzbe koje primaju novac i plate za posao kao pravo izvrse i svoje obaveze koje proisticu iz tih prava, tj da putevi budu ocisceni, obelezeni, ispravni za upotrebu, jednom recju odrzavani prema normativima.

Za mene ako ne ocekujem da putari ciste sneg onda u paketu ocekujem i da ne placam plate za taj posao, i sve ostale troskove za nesto sto se ne obavlja.

Prosle zime sam rucno cistio ulicu nakon prva 2 talasa sneznih padavina jer to nadlezna drzavna sluzba nije uradila a nakon 3 talasa u februaru angazovana je masina i placena privatno da osposobi ulicu.

Malo trzisne konkurencije ne bi smetalo da se shvati da se za posao treba boriti i da treba zaraditi platu.

Uveren sam da je sneg u zimskom periodu normalna vremenska prilika.
trojanac napisao:Ko bi ocekivao sneg u sred decembra?
Toliko o tome koliko je dobra ta opcija da se mogu koristiti i letnje gume zimi, ako dozvoljavaju uslovi. A siguran sam da niko od tih vozaca nece parkirati auto i nastaviti put drugim prevozom.

WS & TT2
Bicu grub. Svako kada napuni 18 godina stice pravo da bira predsednika drzave, stice pravo da bude vlasnik preduzeca, stice mnoga druga prava jer se smatra da je psihofizicki i poslovno sposoban da odlucuje.
Stoga svako psihofizicki zdrav ne moze da kaze da ne zna ili nije mogao da zna da se u decembru ocekuju snezne padavine pa stoga koriscenje letnjih guma po snegu nije nista drugo do bahato i zlonamerno koriscenje automobila.
I ja sam siguran da niko od tih vozaca nece parkirati (sada neispravan) auto sa letnjim gumama jer i ne ocekuje sankcije.
Da takav vozac plati kaznu od 100.000 ili 500.000dinara jer je blokirao saobracaj i da treba da nadoknadi sve izazvane troskove trecim licima, takvu lekciju po novcaniku bi sasvim sigurno naucio iz prve i ne bi ponavljao.

Pa ako to bude primenjeno prema svima koji se zateknu, i svi plate bez ikakve protekcije vec sledeceg meseca kada se prosiri novost nece biti takvih vozaca ili ce ih biti u zaista zanemarivim brojkama.

Ja sam za izbor, da se vozacu ostavi kao psihofizicki zdravoj osobi (vozacka dozvola kaze da je tako) pravo na odabir, da vozi ispravan auto prema uslovima puta ili da snosi posledice pogresne odluke.

Naravno, to podrazumeva iz temelja promenjene odnose u citavom nizu karika u lancu vezanom za saobracaj.
Poslednja izmena od ljubitelj u 09 Dec 2012, 14:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Trebate da vidite kako u Rumuniji privatne firme koje su za to placene ciste neke gradove. Mislim da obicne ulice a ne na one autoputeve u nekim vukojebinama.

Konkurencija je majka.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Dovoljno je pogledati samo kako u Republici Srpskoj ciste sneg. Cini mi se da su svetlosnu godinu ispred nas po pitanju organizacije itd.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Mislim da opet na scenu stupa ono nase, da smo svi selektori, premijeri, ovog puta putari, i naravno da bi svi umeli bolje od onih koji to rade
Rece jednom, Floyd cini mi se, da mi Srbi sve znamo po malo, a u stvari ne znamo nista kako treba. Nebeski narod
Muka mi je od pojedinih
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ocigledno je da sve u ovoj drzavi moze mnogo bolje, pa i ciscenje snega da se radi. Sve zavisi da li neko ima zelju i znanje. Ja npr. ispred svoje kuce uvek ocistim sneg sa trotoara, ne zato sto mora, nego sto smatram da tako treba.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Krenuo sam sa Zlatibora. Trenutno sam pred Cackom, put je vlazan, ali cist. Vrlo retko se natrci na malo snega/bljuzge. Majstor pegla bus regularno, pretice automobile koji ne prelaze 60. Pred Pozegom mi je gps na telefonu pokazao 92kmh... mislim da je kasnije bio i brzi.

Tptlk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Razumem nezadovoljstvo većine, ali mislim da niste baš do kraja objektivni ili realni u očekivanjima.

DOK SNEG VEJE nije realno očekivati crn asfalt. Mnogi od nas su bili svedoci da kamion prođe i očisti, a da pet minuta kasnije situacija bude kao da nije čišćeno.
Ono što mene izluđuje je neaktivnost na nivou donošenja odluka. Još juče tokom dana je bilo jasno da problem prave kamioni koji se klizaju i zaustavljaju saobraćaj. Zašto se čekalo do danas popodne sa donošenjem odluke da se zabrani teretni saobraćaj na 24h? Da je ta odluka doneta juče mnogo ljudi se ne bi smrzavalo u kolima tokom noći....
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kroz Cacak i dalje ima snega na putu. U Moravu dvojica zagazili do pola i pecaju :D

Tptlk
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

paja napisao:Juče je u Hrvackoj bilo isto kao i kod nas. Pre dva, tri dana su zavejani bili Belgija i Holandija....

SVE može da se očisti, ali je pitanje u kom vremenu. Da li ti misliš da neko misli o tvom naselju ili mojoj ulici dok napolju veje i dok se autobusi glave po Nemanjinoj, Savskoj....
Nije problem Beograd. U beogradu je palo tri puta manje snega nego u NS-u.
Problem je košava i vozila koja prave haos jer se prepreče i ni makac dalje.
Vidi, nisi razumeo poentu kao ni svi ostali vi koji "branite" nadlezne sluzbe. Elem, VRSI SE PRIPREMA ako vremenska prognoza najavljuje vece snezne padavine. Mogli su sajt RHMZ da pogledaju ako nemaju svoj informativni centar.

Dakle, putari su trebali da rade PRE padavina i tretiraju puteve i glavne saobracajnice.

Niko ne ocekuje "crn" asfalt vec da ljudi ne ostanu 15 sati zavejani i da su putevi prohodni pod snegom. Pobogu ima samo -2 ili -3 stepena i ni pola metra snega! Nisu mogli 15 sati da sklone neki sleper? Price za malu decu. Nego vojska mora da dolazi.

Preko 70% komentara je ovakvo:

"I ja sam takodje u punom autobusu koji je sinoc oko pola 7 uvece krenuo iz segedina za beograd i dalje, pa smo od 22h sinoc stajali u mestu do 11h jutros dok nismo razmontirali bankinu na sred auto puta, inace lazu vatrogasci da su oni rusili bankine, kada smo ih pitali da li mogu da nam pomognu samo su odmahnuli rukom zalupili vrata i nastavili dalje, slepci. Jedan policajac nam je pomogao jer je morao da regulise saobracaj i zajedno sa nama vadio stubice bankina. Da nije bilo ljudi koji su bili voljni da pomognu jos uvek bismo sedeli na auto putu... a uputuli su nas u Backu palanku ali je i tamo guzva, tako da ako neko zna neke informacije molimo vas da nam javite na 063271164 ili 0692420555... usput tih 13 sati nije prosao nijedan greder na nasoj strani autoputa!!!…!! 11
(Brile, 9. decembar 2012 15:06) "

sr mitrovica je takodje odsečena,služba za čišćenje puteva ne postoji,čistimo lopatom koliko ko može...ali bez mašina mrka kapa.Pošto je opštinska vlast nesposobna da uradi bilo sta,pozivam ih bar da uzmu lopatu u šake i da pomognu...!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milos.sm, 9. decembar 2012 12:19)

"ko pise ove vesti? sneg ne pada od sinoc oko 22 a zastoj je izazvan zbog nesposobnosti nadleznih da ociste malo snega. Nakon 12 sati u feketickoj koloni, nas par je otsrafilo branik na auto putu I oslobodili vise vozila nego nadlezne sluzbe. Tokom kampovanja u koloni od sluzbi koje kao navodno rade cistac snega je prosao jednom u suprotnom pravcu, nize u feketickoj koloi primeto sam drugog cistaca koj se zaglavio!!!!!! ocito ga neki strucnjak vozio. Jedni od odgovornijih su vozaci slepera svaki drugi ima celave gume I slajfuje u mestu. Voleo bi da znam koga mogu da tuzim od odgovornih zbig neuradjenog I lazi koje serviraju na radiju, internetu I preko telefona policije, vatrogasaca i ams.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (psihijatar, 9. decembar 2012 11:53) "

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo", ispričao je jedan od njih agenciji Beta.
(novosađanin, 9. decembar 2012 10:38)

"Kakav crni napor zimskih sluzbi!?!?!?! Putovao sam sinoc sest sati!!!!!! od vrsca do novog sada! Auto put koji bi trebao da se cisti kao prioritet je izgledao kao zaledjena oranica. Kamioni sleperi....opsti haos a zimska sluzba kao nesto cisti ali iza gredera ostaje 5 cm debeo sloj utabanog snega i leda. Sva sreca pa smo mogli da se sklonimao na bezn pumpu nekih sat vremena da ne stojimo u koloni pre mosta na beski. Subota noc i nenormalni uslovi na drumu a policija ne skida slepere vec dopusta njihovo bahato kretanje i preticanje kolone....onda se isprece prevrnu....naprave gomili ljudi zastoj i problem i niko nista ne preduzima. A onda sok ulazimo u NS koji uopste nije ociscen....kakva sramota! Dok pisem ovaj komentar gledam kroz prozor i evo vec dva sata sneg vise ne pada a glavna novosadska arterija je jos uvek bela!!!!!Trenutno je temperatura u plusu jedan stepen....Pametnima opis dovoljno govori. Oni drugi su nadlezni u zimskim sluzbama.
(chooyu, 9. decembar 2012 10:50) "
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Kroz Mitrovicu i okolinu je prošla grtalica pre dva sata. Pre dva jbn sata?????? A šta je bilo juče?
Čitam one glupave vesti i one komentare koje daje onaj Marić....brate mili..... :srbin:
Šta misli on, da smo mi budale?
Naravno da niko ne očekuje crn asfalt jer je to, a naročito kada pada sneg nemoguće. Ali bar da su putevi prohodni. Pa jel mora onaj buđavi kamion sa "tenkom" da se izvlači? :think:
Pa pre sedam dana se znalo da će biti snega - ne ovoliko, ali biće snega. I bi snega. I opet su putari i nadležni ispali iznenađeni. Ona žena se porodila u koloni. Srećom, sve je bilo ok. :klanjamse:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

U Bg potpuno zaledjene ulice :o

I tu ne mislim na moju, nego na Antifasisticke borbe, Gavrila Principa, prilaz aerodromu, iskljucenja za petlje kod arene (da li da pominjem da je u toku EP?)

Razje*acu trap na autu zbog njihove nesposobnosti. Pa jutros u 10 se lakse vozilo...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Autoput BG-NS prohodan, ima leda i utabanog snega, na momente katastrofalno stoga oprez, taman se malo opustim i naletim na dzombe.
Kamioni se preuzmeravaju na izlazne rampe i tu treba biti oprezan zbog formiranih kolona, nije im dozvoljeno kretanje po autoputu.
Putarina se NE naplacuje
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Normalizovan saobraćaj u gradu

Ekipe "Beograd puta" uspele su u ranim popodnevnim satima da raščiste u potpunosti glavne saobraćajnice u gradu tako da je sada saobraćaj u prestonici u potpunosti normalizovan. Ipak, i dalje najviše problema imaju žitelji prigradskih naselja gde se saobraćaj otežano odvija.

Gradski saobraćaj se odvija neometano. Jedino linija 402 ne ide do poslednje stanice, već samo od Belih voda do centra Grada. Sneg je očišćen sa glavnih puteva, osim sa zaustavnih traka na Obranovačkom putu.
Tokom dana rešen je problem u Nemanjinoj ulici, u smeru prema Slaviji, gde zbog preprečenih autobusa jedno vreme nisu saobraćali autobusi na linijima 78 i 83, a i tramvaji na linijama 2, 9, i 12 vraćeni su na stare trase.
Saobraćaj je i u Paunovoj bio blokiran četiri sata zbog pucanja vodovodne cevi, ali je i taj kvar otklonjen u ranim popodnevnim satima.
U Nemanjinoj ulici problem je stvarao i kamion JKP "Gradska ćistoća" koji je došao da raščisti sneg ali mu se nafta zaledila pa je ostao da stoji na kolovozu.
Ulaz iz Savske ulice i Bulevara vojvode Mišića ka Gazeli, koji je bio blokiran zbog dva zaglavljena autobusa, sada je prohodan, a saobraćaj je normalizovan.
Autobusi na linijama 47, 48, 50, 78 i 91 koji su tokom dana saobraćali izmenjenim trasama ponovo su vraćeni na redovne trase.
Osim gradskog u problemu je i prigradski saobraćaj pa tako zbog velike količine snega na kolovozu autobusi na linijama 109, 402, 521, 551 i 602 saobraćaju skraćenim trasama.

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Evo infoa iz prve ruke, moja bivsa gazdarica i koleginica sta je dozivela vracajuci se iz Madjarske. Neka samo neko jos jednom spomene da putari rade i da se previse brecamo na njih, necu vise da pricam o tome.

"Prognozama meteorologa nisam bas poverovala, inace ne bih krenula na put. To sto ja nisam poverovala nije bitno. Bitno je da ni putarske sluzbe nisu mnogo paznje pridavali tim najavama jer da jesu nebi nocas I danas bio takav haos na putevima.Iz Madjarske smo krenuli sinoc oko 19h. Posle besmislenih granicnih formalnosti koje su trajale cak par sati po onom kijametu, veoma sporo smo se kretali ka Subotici I dalje ka Novom sadu da bi se negde oko 2 posle ponoci zaustavili u koloni okovanoj ledom I snegom. Kazu, kolona je bila duga 11 km a ja tvrdim da je bila znatno duza. Kamionio koji su krivi za sve, autobusi I automobile sa upaljenim svetlima I motorima zbog grejanja, su bespomocno stalaji I cekali da se nesto dogodi. Mi smo imali “super srecu” da nam je prva benzinska pumpa bila na “samo” 500-600 metara udaljenosti sto je znacilo da za “samo” 15-tak minuta hodanja kroz mecavu mozemo stici do prvog WC-a, kupiti neku hranu I vodu ili dopuniti beznin za grejanje. A u restoranu pumpe – horor. Stotine umornih I uplasenih ljudi su se tiskali oko televizora koji je emitovao svasta osim informacije o zavejanim putnicima. Tek u prvim jutarnjim vestima smo shvatili da znaju za nas zavejane I da nam salju pomoc. To nas je ohrabrilo jer posle najezde ljudi sa kanticama iz zavejane kolone, na pumpi vise nije bilo binzena. A duvala je ledena mecava I trebalo se grejati… Ali, sticice pomoc. I verovali ili ne, do podneva se niko, ali niko nije pojavio. Tek oko podneva, pocela su sporadicno da se pojavljuju poneka policijska I vatrogasna kola koja su partolirala suprotnom, potpuno praznom trakom. Kada se pojavila prva grtalica na vidiku bilo nam je jasno da ona nece obezbediti uslove za prolazak I bilo je jasno da moramo, mi putnici iz kolone da preduzmemo nesto inace pretila je jos jedna noc u zavejanim vozilima. Ljudi su se dosetili pa probili ograde izmenju dve trake autoputa I prezaskom u suprotnu traku, vozeci u levoj traci autoputa nastavili da mile ka Novom sadu. Mi smo negde oko 14 satu, nakon punih 12 sati provedenih u mestu, uspeli da predjemo na suprotni traku I sve mileci, za jos cetiri sata voznje po smetovima jer putevi NISU rascisceni, stignemo do Beograda. Bogu hvala zivi I zdravi. A sada slusam na vestima I ne mogu da verujem. Pricaju o evakuaciji, o pomoci, o doturanju hrane – ja bila u koloni I nista od toga videla nisam. Videla sam samo nerasciceni put, gomilu snega I nepokretnih vozila I ljude koji razvaljuju ograde I pomazuci jedni drugima prelaze u susednu traku….Eto, tako izgleda pomoc o kojoj sve vesti pricaju kao o spektakulano obavljenom poslu. Od mene dobijaju ogromnu jedinicu."

SRAMOTA!

Slika
Poslednja izmena od cozmo u 09 Dec 2012, 20:45, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

trojanac napisao:Normalizovan saobraćaj u gradu

Ekipe "Beograd puta" uspele su u ranim popodnevnim satima da raščiste u potpunosti glavne saobraćajnice u gradu tako da je sada saobraćaj u prestonici u potpunosti normalizovan. Ipak, i dalje najviše problema imaju žitelji prigradskih naselja gde se saobraćaj otežano odvija.
Ako to podrazumeva do 10 cm ugazenog i raskvasenog snega na ulicama, a u svim sporednim nekoliko cm dzombastog leda, da, normalizovano je...
Odgovori