Ocistio,iz svoje nadleznosti.BAJKER napisao:Ne znam sta se ocekuje kada su ovakve vremenske prilike, prosto ne mogu da shvatim da ljudi ocekuju od sluzbi za odrzavanje putne infrastrukture da im putevi uvek budu od snega ocisceni, treba biti strpljiv i sacekati malo, ne moze se sve odjednom ocistiti. Pa pitajte se samo da li ste ocistili sneg ispred vasih stanova i kuca, najlakse je sedeti u toplom i pridikovati
Za ostalo, ocekujem da pri sasvim redovnoj pojavi kao sto je sneg u decembru mesecu u balkanskoj klimi sluzbe koje primaju novac i plate za posao kao pravo izvrse i svoje obaveze koje proisticu iz tih prava, tj da putevi budu ocisceni, obelezeni, ispravni za upotrebu, jednom recju odrzavani prema normativima.
Za mene ako ne ocekujem da putari ciste sneg onda u paketu ocekujem i da ne placam plate za taj posao, i sve ostale troskove za nesto sto se ne obavlja.
Prosle zime sam rucno cistio ulicu nakon prva 2 talasa sneznih padavina jer to nadlezna drzavna sluzba nije uradila a nakon 3 talasa u februaru angazovana je masina i placena privatno da osposobi ulicu.
Malo trzisne konkurencije ne bi smetalo da se shvati da se za posao treba boriti i da treba zaraditi platu.
Uveren sam da je sneg u zimskom periodu normalna vremenska prilika.
Bicu grub. Svako kada napuni 18 godina stice pravo da bira predsednika drzave, stice pravo da bude vlasnik preduzeca, stice mnoga druga prava jer se smatra da je psihofizicki i poslovno sposoban da odlucuje.trojanac napisao:Ko bi ocekivao sneg u sred decembra?
Toliko o tome koliko je dobra ta opcija da se mogu koristiti i letnje gume zimi, ako dozvoljavaju uslovi. A siguran sam da niko od tih vozaca nece parkirati auto i nastaviti put drugim prevozom.
WS & TT2
Stoga svako psihofizicki zdrav ne moze da kaze da ne zna ili nije mogao da zna da se u decembru ocekuju snezne padavine pa stoga koriscenje letnjih guma po snegu nije nista drugo do bahato i zlonamerno koriscenje automobila.
I ja sam siguran da niko od tih vozaca nece parkirati (sada neispravan) auto sa letnjim gumama jer i ne ocekuje sankcije.
Da takav vozac plati kaznu od 100.000 ili 500.000dinara jer je blokirao saobracaj i da treba da nadoknadi sve izazvane troskove trecim licima, takvu lekciju po novcaniku bi sasvim sigurno naucio iz prve i ne bi ponavljao.
Pa ako to bude primenjeno prema svima koji se zateknu, i svi plate bez ikakve protekcije vec sledeceg meseca kada se prosiri novost nece biti takvih vozaca ili ce ih biti u zaista zanemarivim brojkama.
Ja sam za izbor, da se vozacu ostavi kao psihofizicki zdravoj osobi (vozacka dozvola kaze da je tako) pravo na odabir, da vozi ispravan auto prema uslovima puta ili da snosi posledice pogresne odluke.
Naravno, to podrazumeva iz temelja promenjene odnose u citavom nizu karika u lancu vezanom za saobracaj.