Turbo benzinci vs turbo dizeli
Re: Turbo benzinci vs turbo dizeli
Pa što bi bio neispravan, onda ne bi dosao, zar ne?
Ma auto je ko bombona, ona shadow varijanta. Godište 07/08, otprilike. On ide preko Italije, jer mora da svrati u Bosnu (Šamac) Al ne verujem da to nešto utiče mnogo. Pre će biti da ga pegla ko nezdrav.

Re: Turbo benzinci vs turbo dizeli
Ne znam koliko je onda napravio km, plus sa malo kreativnog brojanja rezervoara cas posla se sa neceg moguceg dodje do nemoguceg.
Ovo za godiste sam te pitao iz bitnog razloga i pogodio sam, nije to isti motor kao moj, skroz je drugaciji, znatno vise trosi (oko 15-20% mislim) i skloniji je kvarovima. Jedino im je zajednicko ista snaga. Dakle to je danas dve generacije star motor i daleko veci potrosac od novih.
Ovo za godiste sam te pitao iz bitnog razloga i pogodio sam, nije to isti motor kao moj, skroz je drugaciji, znatno vise trosi (oko 15-20% mislim) i skloniji je kvarovima. Jedino im je zajednicko ista snaga. Dakle to je danas dve generacije star motor i daleko veci potrosac od novih.
Re: Renault Clio RS 197
ali zato kad si brz, bas si brz... iako ti fali njutna
http://youtu.be/2fPyj4BLZyE

http://youtu.be/2fPyj4BLZyE
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
To su dva različita doživljaja, ali u svakom slučaju turbo u tvom autu bi bio oksimoron jer m je takva konstrukcijau. Ne bi se dobilo ništa bitno, a izgbilo bi se sve ono dobro vezano za motor.dragan napisao:Upravo je poenta izbeći to...
Evo starcu je sveže kako se voze i turbo i atmo u autima jako sličnih performansi i iste namene, pa ako ga ne mrzi...
Dragane kolko trazis za klia? 
Jel moguce da tezina toliko znaci, da ni 70ks vise nije dovoljno?

U stvari je interesantan parametar KS/t. Bez obzira koje su nominalne vrednosti napisane ovde, Clio verovatno ima bolji odnos, ili bolje menja brzine. 

- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
a ne suvi, mokri njemu treba
nikaragva napisao:Dragane kolko trazis za klia?
klio sa vozacem ima otprilike 1300kg ( ovaj sa klipa, skinuo je par desetina kg u odnosu na stock ), oktavija mozda 1450-1500. razlika u snazi je tipa 20tak ks u korist oktavije, i parametar ks/kg je blago u korist klija, i tako i idu.nidza napisao:U stvari je interesantan parametar KS/t. Bez obzira koje su nominalne vrednosti napisane ovde, Clio verovatno ima bolji odnos, ili bolje menja brzine.
namerno sam okacio ovaj klip jer kad bi gledali odnos kg/nm, za ove drugare sa njutnmetar mantrom, oktavija bi imala duplo bolji odnos nego klio, sa boljom krivom naravno, ali je ipak sporija.
oba vozaca nisu naivna tako da faktor saltanja moze da se prakticno i zanemari...
ima tu jos klipova, da ih ne kacim, ova oktavija se slicno drzi i sa meganom 3 rs sa 310-320ks.
klio jos treba da se dotera, ovo su klipovi kratko posle ugradnje plina

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Koji je motor u oktaviji i na koliko je dignut.
Odlicno se drzi.
Послато са GT-N7100
Odlicno se drzi.
Послато са GT-N7100
2.0tdi dobro procackan, decko ciji je auto radi u skodinom servisu pa ima mogucnosti da se igra. znam da je turbina sa 2.7tdi, i da je jos nekoliko stvari radjeno na njemu ali me nije zanimalo da se previse interesujem...
da, zapravo se jos i dobro drzao, pogotovo protiv megana gde je bio privrnut za 30ks
http://www.youtube.com/watch?v=toNU2y4-1s8
rekao bih da je vozac u kliju malo bolji nego u meganu
da, zapravo se jos i dobro drzao, pogotovo protiv megana gde je bio privrnut za 30ks
http://www.youtube.com/watch?v=toNU2y4-1s8
rekao bih da je vozac u kliju malo bolji nego u meganu

Drugari sa njutnmetar mantrom uglavnom misle na prednosti u gradskoj vožnji i to u smislu komfora vožnje. Tu ni duplo više ks kod benzinca nije ni za pod nokat dizelašu sa stotinjak konja. E sad, ako se neko loži na obrtaje, sagorevanje goriva i šaltanje po uličicama preko ležećih - to je već treća stvar.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja sam ih vozio više komada, od Oktavije 1.9, Punta 1.3, E60 525d, raznih drugih, sve do Viana 2.2 sa čipom kog sam vozio više hiljada km u raznim uslovima, i nisam primetio neku objektivno bitnu prednost u gradu u odnosu na ovaj sada Civic recimo koji vozim.
Zato što je Sivik manji i lakši, motor ima lakši zadatak. Realno, ti i dizalaša možeš da pržiš i šaltaš , ali bez ikakve potrebe i rezona - isto bi išao i ne izlazeći iz treće.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
U realnom životu ima malo više da se šalta. Sad, ako je nekome atrofirala desna ruka pa ne može da šalta onda u redu...a tu je i automatski menjač. Ne mora da se tera u obrtaje i sagoreva gorivo...ali to je sve deo mantre kako opravdati što vozim ono što je moram ili što je pametno, a ne ono što bi hteo.
Pre neko veče "probavao" sam Draganov Clio, ušao u neki spori manevar, pa ubrzao i sve u trećoj bez cimanja i štucanja...Dragan, koji je sedeo pored, mislio je da sam u drugoj. Ima elastičnosti i u Cliu.
Pre neko veče "probavao" sam Draganov Clio, ušao u neki spori manevar, pa ubrzao i sve u trećoj bez cimanja i štucanja...Dragan, koji je sedeo pored, mislio je da sam u drugoj. Ima elastičnosti i u Cliu.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa bolje se i primeti sa suvozačkog mesta.
Veljo, pa tebi bi bolje odgovarao neki s manje njutna, da ne kopaš po ulicama s tim traktorom, nećeš ni proklizati
Veljo, pa tebi bi bolje odgovarao neki s manje njutna, da ne kopaš po ulicama s tim traktorom, nećeš ni proklizati

Boringly average, but also perfect for school run mums