Škoda Octavia RS

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Škoda Octavia RS

Post od Ivan »

Neko se preko drogira sa tim cenama :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

McGruja napisao:Zar vRS nema 150 ks?
"Obican" 2.0 TDI sada ima 150 i sasvim lijepe performanse s obzirom na snagu i cijenu (8.6 do 100, 216 km/h). Novi RS ima 184.

Prosla generacija dizel RS-a je imala 170 ks.
Poslednja izmena od stefank u 25 Nov 2014, 18:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Audi 2.0 TDI je tezi za 80kg od Octavie TDI RS.
Ne Grujo, 184ks i 380Nm.

Ivane, ajde da se samo sa cenama drogiraju, nego tamo standardno ima manje opreme nego kod nas :rofl:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vozio sam u novom Audiju A4 taj od 150ks, ide odlicno, TSI nisam probao

Ali definitivno mi je traktor
Jedino me novi Toyotini dizeli fasciniraju

2.0 TDI 150ks se bas lepo vozi, u Audiju, mada je to Audi, Skoda je sigurno stepenik nize
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Tamo sa boranijom mogu kako hoce, za nase elitno trziste moraju da se bore niskim cenama i bogatom opremom na koju je prefinjena klijentela navikla :kezo:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ne bih znao kako se vozi, ali na papiru je isti taj 2.0 TDI od 150 ks u Skodi sa dosta boljim ubrzanjem (8.6 vs. 9.2 kod A4).
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Nakon ove teme,odrzao sam ozbiljne konsultacije sa jednim uvazenim clanom foruma i autoentuzijastom i dosli do zakljucka da je E klasa 350 CDI najbolji izbor :mrgreen: mada se tu izvlaci kao racionalan izbor i E400 :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

http://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Milos napisao:Nakon ove teme,odrzao sam ozbiljne konsultacije sa jednim uvazenim clanom foruma i autoentuzijastom i dosli do zakljucka da je E klasa 350 CDI najbolji izbor :mrgreen: mada se tu izvlaci kao racionalan izbor i E400 :D
Naravno u kafani ste se konsultovali. :mrgreen:
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

stefank napisao:
Comi napisao:Pa pogledaj a4 177ks ide 7.9 mislim do 100. Tezi auto sa nesto manjim snagom. Treba li da napominjem opet c klasu?
S60 181ks ide 7.6 ili 7.4s do 100 a tezi auto...
Mozda bi i bilo ok da nije licemrne rs oznake. Cuj rs, pucao bih si u koleno da me neki deda u Volvu oceslja.
A4 ne ide 7.9 nego 8.2 a tezi je tek 60-ak kg plus je vjerovao ili ne za nijansu nizi, tako da je to tu nedje.

Uostalom sto je RS oznaka licemjerna, a taj isti Audi sa S-line paketom ti nije licemjeran (i on izgleda nasvirano, u istom su "sosu")? I opet te pitam, koliko ocekujes od dizela sa 184 ks u tolikom autu? Ja sam mozda ocekivao za nijansu bolje performanse kad je predstavljena, ali ne nesto drasticno.

@Floyd, RS je ubedljivi best-buy, i TSI i TDI. ;) Da kosta 30k, ne bi bili ni vrijedni pomena.
Pa ja ti nabrojah samo neke koji su bolji/brzi.
V40 je odvaljuje, A3 takodje u fakticki svim segmentima, C klasa, S60, Leon do 100 i u elasticnosti takodje, A klasa, 120d...i sad ti meni reci da li je to malo (bilo bi verovatno jos da prokopam), a kace oznake RS po autu i ubacuju bolja sedista sa boljom bocnom podrskom i fol namunjena za trkanje?? A mnogi od pobrojanih imaju MANJE konja, TEZI su...a to je recept za biti sporiji, a nisu. Kako to?

E zato me razocarala TDI RS verzija i to je to.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Prosto nevjerovatno da ja branim sporiji auto, ali Comi je l' vidis ti cijene tih vozila? :) RS TDI se itekako isplati obrni okreni, a na sjedista gledaj samo kao na plus (kod premiuma se sportska doplacuju), kao i na sportski izgled eksterijera, koji se takodje doplacuje kod ovih.

A RS TSI vec ima performanse da se ne zastidi, tako da (a cini mi se da i od njega neki Audi slicne snage ima nesto bolje ubrzanje, A5 ili neki, ako cemo tako)...
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Pa ne kazem ja nista za cenu. Cena je odlicna, kao i sedista koja izgledaju vrh vec u startu. Za to samo pohvale...
Ali ja pricam o necemu drugom. Zato sam lepo napisao da su me cifre razocarale za tu snagu.
Evo, Mazda 3 2.2d je tuce u elasticnosti sve po pola sekunde i CELU sekundu 80-120kmh recimo.

TSI kontam da je druga prica, nisam istrazivao njega jer mi benzinjara ne treba.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Vec sam pisao da je A7 Elegance 2.0TDI 150, sa dodavanjem trokrakog volana, 17" felni i Bolero HU, svega sto je standard za RS, na manje od 1.000€ od RS TDI. Po meni je sasvim ok za taj novac dobiti multilink, 35KS i atraktivniji enterijer i eksterijer, sve da na grilu pise XYZ umesto RS.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

I vise nego ok, realna razlika izmedju ta 2 modela bi trebala 3-5k da bude (eksterijer, RS sjedista, multilink, jaci motor, kod drugih to taman toliko kosta).
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Al ste se raspisali. Sloba je napisao malopre suštinu kupovine RS-a TDI ako se ide na 2.0 TDI u najjačem paketu opreme uz par stvari kao doplata. Naravno, ko gleda slabiji motor/opremu, njemu se svakako ne daje pozamašna doplata za RS. Okreni, obrni, odlična ponuda, verovatno najbolja na tržištu kad se pogleda uloženo dobijeno.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori