2014 Mercedes CLA

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: 2014 Mercedes CLA

Post od grujicd »

Upravo sam se 10-tak minuta vozio iza jednog belog CLA. Ona zadnja svetla su neverovatno seksi. Toliko odskače od ostalih automobila na ulici, kao svemirski brod. Da sam žensko, gaćice bi mi same spale :rofl:

Nešto ovako:

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Izgleda da ja jedini nemam velikih simpatija prema CLA. :pardon:

Da se razumemo CLA je prelep auto, ali unutra ima mesta kao u A klasi, samo sto ima gepek. Posto je cenovno slicna sa C klasom, i ako ima potrebe za gepekom i prostorom onda je bolje kupiti C, a ako vec nema potrebe za gepekom onda je bolje uzeti A klasu, jer ce biti laksi za voznju u gradskim uslovima od CLA. Takodje jos jedna ogromna prednost C klase u odnosu na CLA je zadnji pogon.

Jedino gde bi razumeo kupovinu CLA je da se nekome toliko svidja da ga ne zanima nista od spomenutih kriterijuma.

U svakom slucaju, volim da vidim CLA na ulici i stvarno mu se divim lepotom, ali moje razmisljanje je takvo da ga ne bih razmatrao za kupovinu.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja obožavam kad vidim tako drugačija i upečatljiva zadnja svetla, na bilo kom autu. Recimo, Škoda ima fazon na svim modelima sa svetlima u obliku slova C, samo ih malo izmeni od modela do modela i meni se to jako sviđa. Prepoznatljivo je i svakako uočljivije od običnog svetla u jednoj ravni. BMW na novim modelima me isto oduševi kad ga vidim.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kuzmanoviću, nisi jedini. Meni je CLA folirantski auto...samo da se "obrne kinta na petoparcu", da onaj ko nema za CLS i C klasu može nešto da dohvati...
C klasa je je auto za njega.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Uhh i meni je CLA pregadan. Kada se pojavio svideo mi se na prvu, ali kako je vreme prolazilo sve mi je gadniji. Sad mi izgleda kao kineska igracka...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Markoni napisao:Uhh i meni je CLA pregadan. Kada se pojavio svideo mi se na prvu, ali kako je vreme prolazilo sve mi je gadniji. Sad mi izgleda kao kineska igracka...

Tapatalk Post
+1
Meni se bas svetla ne svidjaju uopste,kao jelka mi izgleda

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Uh dobro je, ima nas vise. :D

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Uopšte ta iživljavanja sa svetlima kao estetskim elementom u stvari samo skrivaju opšti nedostatak ideja dizajna karoserije.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Kuzmanovic napisao:Izgleda da ja jedini nemam velikih simpatija prema CLA. :pardon:

Da se razumemo CLA je prelep auto, ali unutra ima mesta kao u A klasi, samo sto ima gepek. Posto je cenovno slicna sa C klasom, i ako ima potrebe za gepekom i prostorom onda je bolje kupiti C, a ako vec nema potrebe za gepekom onda je bolje uzeti A klasu, jer ce biti laksi za voznju u gradskim uslovima od CLA. Takodje jos jedna ogromna prednost C klase u odnosu na CLA je zadnji pogon.

Jedino gde bi razumeo kupovinu CLA je da se nekome toliko svidja da ga ne zanima nista od spomenutih kriterijuma.

U svakom slucaju, volim da vidim CLA na ulici i stvarno mu se divim lepotom, ali moje razmisljanje je takvo da ga ne bih razmatrao za kupovinu.

Slazem se.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

OK, CLA jeste CLS za "siromasne" i to Mercedes uopste ne krije... Vec smo pisali o poredjenju cijena C vs CLA i ako se izuzme klot CLA cijena i nije toliko presudan faktor u izboru automobila. Ovim autom je Mercedes ciljao mladju publiku kojoj je C klasa previse klasicna i mozda malo preskupa (ipak se "fin" CLA moze uzeti za 28-29 hiljada evra dok sada minimum toliko kosta klot C na samom kraju karijere).

Mnogi ne vide ni zadnji pogon kao prednost pa im je Mercedes uslisio zelju i ponudio auto sa prednjim pogonom, koliko god da je to svetogrdje po meni, tako da ce Mercedes sada biti prihvatljiviji jos jednoj grupi kupaca. Dizajn je opet stvar ukusa i mislim da vecina ljudi ima problem sa CLA jer je ruzniji od CLS-a ali da CLA izgleda k'o CLS ko bi kupovao skuplji auto :zbunjen:

Jasno je i da CLA sigurno ne odise vrhunskom ponudom prostora ali koji to premium u C segmentu odise vrhunskom ponudom prostora? Taj CLA, ako bi se realno gledalo, jeste limuzinska verzija kompaktne A klase tako da ne treba ocekivati cudo kada je ponuda prostora u pitanju... Ljetos sam vidjeo solidan broj CLA na auto putu tako da vjerujem da su u Mercedesu zadovoljni prodjom tog auta. Da sam i sam ocekivao mrvicu vise, jesam, ali i ovo mi je dovoljno :D
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Nema sta biti svetogrdje kad je to derivat A klase. Mislim da A3 sedan ima vise mesta. Steta su se nisu potrudili oko tog mesta na zadnjoj klupi, al jbg verovatno nije moglo bolje sa onakvim oblikom.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja cenim da ni a3 nema tu preterano mnogo mesta.
A sto se tice cla,pa on i jeste cisto pozerski auto.
A i Cls je usto to,jer ako prakticno gledamo,e klasa je bolja za to.
Nije sve u prakticnosti. A cla nije sirotinjski cls,jer se kupci jednog i drugog ne doticu.
Ako tako gledamo,u c kupeu takodje nema mesta ni malo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Dugo konačište Edition. :pop:
Širim haos!
Scuderia
Reactions: