Sam nemam karavana, ne što su mi ružni ( neki modeli su mi daleko lepši ko karavani, neki ne, to sve zavisi od proizvođača) več je tako nanelo, a bili su kravani realno u opticaju, možda če mi i biti žao što nisam uzeo karavana, ali sve vaše "argumente" osim estetike, koja je opet stvar okusa ne bi imali, da nemate ugrađene predrasude prema karavanima. I to ne samo u Srbiji, u svim južnijim državama je tako, zašto? Nemam pojma
Limuzine vs karavani
Re: Limuzine vs karavani
Ma jok stavi krovni kovčeg za kupovinu, jer karavani su ruzni, bucni i pogrebnjaci
.
Sam nemam karavana, ne što su mi ružni ( neki modeli su mi daleko lepši ko karavani, neki ne, to sve zavisi od proizvođača) več je tako nanelo, a bili su kravani realno u opticaju, možda če mi i biti žao što nisam uzeo karavana, ali sve vaše "argumente" osim estetike, koja je opet stvar okusa ne bi imali, da nemate ugrađene predrasude prema karavanima. I to ne samo u Srbiji, u svim južnijim državama je tako, zašto? Nemam pojma
Baš danas gledam prilog na tvu, Tipo karavan. Mislim da će biti popularan kod nas kao polovnjak za jedno 6-7 god još ako bude držao cene kao Stilo biće super. Rado bih ga ganjao.
t
t
Prednost što se prlja i brisač je neophodan?grujicd napisao:Još jedna prednost karavana je zadnji brisač.
Limuzini ne treba. Zadnje staklo je uvek čisto.
Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I kad pada kiša ili se uhvatila rosa a auto je bio parkiran?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kad si baja auto je u garazi i nema rose

p.s. Iliti, ako nisam imao na hatch-u onda mi ne treba ni na sedanu
p.s. Iliti, ako nisam imao na hatch-u onda mi ne treba ni na sedanu
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kiša nije problem, a rosu svakako moraš da obrišeš i sa prozora, pa ćeš i sa zadnjeg stakla.
Na Škodi je doplaćen recimo zadnji brisač, ali veoma retko se koristi. U vožnji je potpuno nepotreban. Na Alfi ga nema, niti može da se doplati.
@Delija, na heču treba, po kiši se svo đubre zalepi na zadnje staklo.
Na Škodi je doplaćen recimo zadnji brisač, ali veoma retko se koristi. U vožnji je potpuno nepotreban. Na Alfi ga nema, niti može da se doplati.
@Delija, na heču treba, po kiši se svo đubre zalepi na zadnje staklo.
- Delija
- Kontakt:
A, bre, Nidzo, imas slabo paljenje
Civic 8gen nema brisac
Civic 8gen nema brisac
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Na sluzbenoj Oktaviji nemam brisac, a nekada bih voleo da imam.
Grejac resava dosta toga, ali nekada jednostavno zatreba. No, sigurno nije presudno.
Grejac resava dosta toga, ali nekada jednostavno zatreba. No, sigurno nije presudno.
-
Zarkofinska
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Niko jos nije napisao stvarnu potrebu karavana, karavane voze moleri, metalostrugari, stolari i osatale zanatlije koje imaju potrebu da ubace stvari u gepek jel jbg ne ide da vadis iz limo verzije aparat za varenje, a poslovni ljudi koji angazuju iste voze limo tipa bankari, programeri, menadzeri itd. I tu se svaka prica zavrsava hteli vi to da proznate ili ne tako je svuda na svetu pa i kod nas.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema brisač ali ima spojlerčić koji razbija vazdušnu struju.Delija napisao:A, bre, Nidzo, imas slabo paljenje![]()
Civic 8gen nema brisac
- Delija
- Kontakt:
Ne pomaze da popravis paljenje 
Meni baš znači dodatni prostor (po visini) zbog pasa i transportera, a sada imam i klinku pa je i pakovanje u karavan lakše.
Iz ovog ugla gledano, verovatno bih uvek pre uzeo karavan. Ne smeta mi to što je povećan (a često po dužini i nije), a mnogo znači u praksi, posebno ako stalno nešto dodatno voziš kao ja. Sa karavanom se manje i nerviraš kada voziš nešto kabasto, jer su šanse da nešto oštetiš u autu manje (nažalost, nisam te sreće da mogu da vozim auto bez da ikad išta prevezem).
Volvo mi je, recimo, skoro uvek lepši u karavan verziji. Čak i kad nisu de facto neki lepotani (kao npr. V70), imaju mi neki šmek - verovatno zbog te "karavan" tradicije.
Iz ovog ugla gledano, verovatno bih uvek pre uzeo karavan. Ne smeta mi to što je povećan (a često po dužini i nije), a mnogo znači u praksi, posebno ako stalno nešto dodatno voziš kao ja. Sa karavanom se manje i nerviraš kada voziš nešto kabasto, jer su šanse da nešto oštetiš u autu manje (nažalost, nisam te sreće da mogu da vozim auto bez da ikad išta prevezem).
Volvo mi je, recimo, skoro uvek lepši u karavan verziji. Čak i kad nisu de facto neki lepotani (kao npr. V70), imaju mi neki šmek - verovatno zbog te "karavan" tradicije.
Apsolutno je to poenta, najvise ljudi koje ja znam uzimaju karavane bas zbog pasa...
Jesi li gledao taj i druge sajtove, da bas u Evropi su karavanski oblci karoserije najtrazeniji.123456 napisao:Čak i da je sve ovo tačno, džaba kada je svaki karavan ružan![]()
Gde su to polovni karavani skupnlji od limuzina? I nemoj govoriti u Evropi, pogledaj mobile.deljubitelj napisao: Mane karavana su sto su skuplji kao polovni, prednost sto je veca ponuda na trzistu.
Karavan jeste praktičniji, za slične ili potpuno iste spoljne gabarite vozila imaš više tovarnog prostora. Na zapadu vole karavane, više nego na istoku.
Ja sam čovek istoka.
Ja sam čovek istoka.