Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Fiat 500L

Post od Floyd »

Stvarno je glupo da predsednik drzave promovise auto koji cak i ni nije domace proizvodnje...

Za ficu ne znam sta da kazem...meni je Juke mnogo kreativniji.
Nisu ista kategorija ali ih poredim jer pucaju na istu grupu kupaca ( :devojcica: )...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kako nije ako će se finalno sklapanje vršiti kod nas? Ili treba da počinjemo sad filozofsku raspravu šta znači proizvodnja a šta sklapanje. U današnje vreme sigurno neće jedna fabrika proizvoditi ceo automobil već će gomila malih fabrika raditi proizvodnju pojedinačnih komponenti koje će se sklapati u glavnoj fabrici. Bilo bi lepo da što više tih malih firmi budu domaće koje će raditi za fiat ali mora korak po korak.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Drugar koji je sad na sajmu me zvao rekao da je baš oduševljen sa 500L, dosta je velik i veoma kvalitetno odrađen. Kaže da baš podseća na Countrymana. A nije ljubitelj Fiata.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:Stvarno je glupo da predsednik drzave promovise auto koji cak i ni nije domace proizvodnje...
Da nema Fiata, pola Kragujevca bi ostalo bez posla. Usput se koristi sve vise komponenti koje proizvode nase firme, i verujem da ce vremenom zbog smanjenja troskova biti sve vise domacih proizvodjaca ukljuceno u taj posao.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ftj napisao:Kako nije ako će se finalno sklapanje vršiti kod nas? Ili treba da počinjemo sad filozofsku raspravu šta znači proizvodnja a šta sklapanje. U današnje vreme sigurno neće jedna fabrika proizvoditi ceo automobil već će gomila malih fabrika raditi proizvodnju pojedinačnih komponenti koje će se sklapati u glavnoj fabrici. Bilo bi lepo da što više tih malih firmi budu domaće koje će raditi za fiat ali mora korak po korak.
Ok, ako tako gledas onda je domaci.
Ja mislim da to sto je neko dosao i iskorostio jeftinu radnu snagu da napravi neki proizvod, ne cini taj proizvod odmah domacim.
NexT napisao:
Floyd napisao:Stvarno je glupo da predsednik drzave promovise auto koji cak i ni nije domace proizvodnje...
Da nema Fiata, pola Kragujevca bi ostalo bez posla. Usput se koristi sve vise komponenti koje proizvode nase firme, i verujem da ce vremenom zbog smanjenja troskova biti sve vise domacih proizvodjaca ukljuceno u taj posao.
Ma to ja ne sporim.
Domaci auto bi bio da je zastava sama napravila ovako nesto.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ti ne kapiras da nije poenta da li mi pravimo nesto nekome ili sta vec,poenta je da to donosi nama pare i omogucava zaposlenost velikom broju nasih ljudi,kao i doliv dobrog poreza...
Zato je Predsednik tu,a ne zato sto smo dobri naucnici ili inzenjeri :)
Tako da promocija novih radnih mesta i ulicanja novog poreza kroz prodaju i omogucivanje specijalnih uslova kao 0% kamate za te "nase" automobile i te kako opravdavaju promovisanje od strane Predsednika ;)
Mislis li ti da Predsednik Francuske vozi Citroen C6 zbog tredicionalnog duha i ponosa nacionalnim proizvodom?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Prošla su ta vremena kada je Ei Niš proizvodio sve od tranzistora i kondenzatora preko katodne cevi za kompletan televizor. Danas možemo da budemo srećni kad nama zapadne da 100-200 naših radnika prima platu sklapajući LCD televizore u Železniku.

Ni volkswagen nema svoju farmu krava gde uzima kožu, ili svoje sisteme ubrizgavanja i ogibljenja ili bilo koje potrošne komponente, to su sve male firme a u volfsburgu se vrši sklapanje.

Benefit dolaska fiata je što će 2,500 ljudi primati platu, teretna železnica će biti uposlena maksimalnim kapacetitom do Bara(tu im je dobro došlo što je USSteel otišao), firma će plaćati kakve takve poreze, doduše u početku uz mnogo subvencija.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Nisu beznacajna ni radna mesta u ovim pratecim pogonima za izradu delova.

Nego, dal' se meni ucinilo ili je istina da ce kasnije biti u ponudi i 4x4 verzija. To bi uz neki restajling (muskiji izgled) moglo prici Sedici-u(SX4). Nesto takvo bi vec bilo interesantno ako bi cena bila ispod 15 k evra za full verziju :-|
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma ne sporim ja sto je dosao Fiat...neka dodje jos 20 proizvodjaca i bilo bi super.
Kad moze Slovacka da sklapa sve i svasta, sto ne bismo mogli i mi.

E sad, ako je po vama ni manje ni vise nego predsednik taj koji ce da se bavi promocijim kojekakvih proizvoda u svetu onda je drzava stvarno pukla.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Predsednik bi u suštini i trebao da ima samo tu neku reprezentativnu i ceremonijalnu ulogu i da se samo time bavi, kao predsednik Nemačke a premijer da se bavi nekim bitnim stvarima po državu. Dok je kod nas drugačiji slučaj :)

Slika
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Budimo realni, idu izbori... ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Zna se sta je predsednik,barem ja i mnogi moji drugaru u politici to tako gledaju...
Lice koje je izabrano od strane naroda,putem medija,pa je samim tim najbitnije da bude medijska licnost,te predstavnik svoje stranke,a ne stranka.
Iza predsednika stoje ljudi koji su jednako bitni tu i predsednik bez stranke nije niko i nista.
Pored slinih ministarstava(kod nas i presilnih),nema predsednik mnogo odluka,koliko da sluzi za kontrolu mase...
Naravno da nije samo to njegova uloga,ali kao celo stranke,nece valjda on najvise da radi ;) Politika je to.
Nebitno da li je Tadic kog ne mirisem ni najmanje ili neko drugi u pitanju,to je realnost.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
džole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 15:37
Garaža: Nissan Qashqai 2025. Tekna plus 4wd

Post od džole »

Nemam pojma šta da mislim?!
I dalje mi se čini kao ružan, mada mi se nakako malo proljepšao(automobil, ne predsednik).
Ali mislim da cijena NIJE nikako realna, preterali su sa istom dobrano.
Lepo bi bilo da krene da se prodaje po Evropi kao šašav, imali bismo bar neke koristi(bolje nego da se ne prodaje).
Što se mene tiče, ne vidim mu mesto u svojoj garaži i uopšte ga ne vidim kao svoj ili automobil moje porodice.
Ima dosta boljih kupovina!!!
"Dobro znaj da uvek tu sam ja!" Stella Rossa di Belgrado
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Slusam vesti, sve nesto lepo pricaju, kako se priblizavaju izbori :rofl:

Prvo smo postali kandidati, onda je Tadic rekao "jos samo godinu dana krize", Cvetkovic obecava da se nece smanjivati plate i penzije, onda opet Tadic u Zenevi, kako je to odlicna stvar za Srbiju, ovi iz EU ke*aju kako cemo ubrzo dobiti i datum pregovora...

A para nikad manje u narodu... Cak su i firme poput Apple, TetraPak i Microsoft pocele da stede... (srpske filijale)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

NexT napisao:Cak su i firme poput Apple, TetraPak i Microsoft pocele da stede... (srpske filijale)
Ovo je posebna prica i cesto se pitam da li je u pitanju stednja ili veci profit pojedinca :)
Drugar radi u predstavnistvu jedne jake UK IT kompanije u BG i kaze posla nikad vise, para nikad manje a pretnja otkazima je sve izrazenija.
Logicno je da kad ima manje posla ima i manje para ali ovi kreatori "krize" su smislili da treba mnogo vise da se radi za manje para.

Cinjenica je da ce im se to sve obiti o glavu jednog dana ali nije ovo tema za tu diskusiju.
Odgovori