Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od pedja »

blaugrana napisao:Ako moze neko objasnjenje u vezi tog praska :zbunjen:
Pa, koliko sam shvatio, prica ide ovako:
Bioloski praskovi sadrze enzime koji sluze da razbiju strukturu prirodnih/bioloskih fleka/prljavstina (znoj, hrana, trava...). Zbog njih, deterdzenti su sposobni da "ubijaju" fleke i na niskim temperaturama, cak i u hladnoj vodi, kao i da operu dosta vise vesa/sudova, uz manju upotrebu deterdzenta (visoka koncentracija, koja ne podrazumeva da su sabili vise praska na manje mesta, vec da su natrpali tih enzima). Po logici stvari, kako razbijaju nepozeljne fleke, tako razbijaju i strukturu prirodne odece (vuna, pamuk). Ujedno, odeca brze izbledi. A i sami alergeni su po strukturi enzimi.

Non-bio su bez dodatka enzima. Iako pokazuju nesto losije karakteristike pranja, trebali bi biti manje agresivni po kozu. Pogotovo ako nemaju dodataka u vidu parfema... Nije to samo kod praskova, i krema za suncanje bez mirisa/emulgatora/konzervansa (zbog cega je rok trajanja relativno kratak) mi mnogo vise prija od onih regularnih. Dobro, i kosta vise, ali jeb**a.

Ispitivanja su razna, pa jedni tvrde da ovi prvi izazivaju alergije, drugi tvrde da ne, ali u potrosackom drustvu nista nije slucajno, niti 100% verodostojno. ISuvise su velike pare tu u igri. Dok ne proba covek, ne moze ni da zna.

Licno, imam problem sa pojedinim deterdzentima. Ne sa markom, vec sa sastavom, tako da od istog proizvodjaca, isti deterdzent, sa razlicitim mirisom (drugi enzim/parfem) drugacije utice na kozu. Kako promenim prasak za ves, tako pocinju da me svrbe ruke... Cak mi masina obavezno radi i jos jedno ekstra ispiranje, kada zavrsi sa pranjem - i pokazalo se da razlika u iritaciji koze postoji...

E sad, posto za decu preporucuju te non-bio, bar tamo gde mogu da se nabave, odlucih da probam, da vidim razliku. Naravno, velika je verovatnoca da je i to prica u svrhu zarade, ali dobro...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Probaj u velikim bebećim radnjama tipa Akse da nađeš bebeći deterdžent.
http://shop.aksa.rs/
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Vi's stvarno, logika je majka. Ja ocekivao veci izbor u nekom od megamarketa :D

Aksa prodaje Duel baby sensitive. Pogledao sam i na sajtu Beohemije, izneli su zanimljive tvrdnje:
Nema alergena, dermatoloski ispitano, plus uklanja najtvrdokornije mrlje, cak i osvezava boje :mrgreen:

Ce probamo...

Gracias senor pajo :pivo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

služim narodu :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Postoji i Persil sensitive, tečni i u prašku. A od preskupih sektaški AmWay. neki za bebe :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Persil, kao i Duel sensitive, nemaju oznake non-bio. Da li je isto, to ne znam. Mislim da nisu klasicni non-bio, tj da imaju neki sadrzaj enzima za bolje pranje, ali bolje ponude kod nas nema, pa cu probati.

Inace, gledam UK sajt Persila i svi imaju oznaku BIO ili NON-BIO.

I dalje mislim da je svrha svega toga zarada. Ipak, dok ne probam necu ni znati :D
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Fala Pedja :pivo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Sto bi rekao paja: sluzimo narodu!

A, sada ce on naci neki © pa podneti tuzbu zbog kopiranja... ili ce opet poceti o nekim konkludentnim radnjama :mrgreen:

:pivo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

A da se vratiš na
Slika
:D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ima li neko preporuku za Tablet računar? Neki jeftiniji?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Tapetar za kola

Post od noob »

Treba mi preporuka za dobrog tapetara u BG ako neko zna iz iskustva, za sledeće operacije na sedištu:

Slika
Slika
Slika
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

steva_anya napisao:Dajte preporuku za stampariju koja radi i dobar dizajn vizit karti i kvalitetnu stampu?

Zanima me isto, ali za Novi Sad?

Video sam sajt simbol.rs i sve je ok sem sto je u BGu, a ne verujem da to sve moze online da se sredi. Druga stvar je to da treba da prihvate .psd fajl iz photoshopa posto sam ja uradio pripremu i treba mi samo stampa, ali posto ne znam da li je dobro uradjeno i koji format im odgovara onda bi valjalo da im odnesem ovaj .psd pa nek oni konvertuju u sta im treba.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Scuderia napisao:
steva_anya napisao:Dajte preporuku za stampariju koja radi i dobar dizajn vizit karti i kvalitetnu stampu?

021/396-784

Ili Guliver u Inđiji 063/50-96-14
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

noob napisao:
Scuderia napisao:

021/396-784

Ili Guliver u Inđiji 063/50-96-14

Jel moze ovo sa .psd fajlom ili moram da ih pitam? Imaju li mail? Svakako cu ih zvati u ponedeljak, ali ako vec imaju mail onda da odmah pustim poruku. Hvala za kontakt :doubleup:
Odgovori