Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Terenci - moda ili potreba ?

Post od Xepoj87 »

Kakav fanboyizam?
To sto je G klasa jedan od najboljih terenaca,a ja to kazem naglas?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Evi i jednog video, mislim da G nema adekvatne gume, i Cayenne ima vece prepuste sto na vecim usponima moze biti problem, i nema prednju blokadu diffa. Cayenne zato ima veci max klirens za 7 cm.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: 2013 Range Rover

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Kako da se udalji od limuzine? Kada je postao limuzina?
Kupe dzipa,kakve to veze ima sa limuzinom?
Nema mesta,neudoban,nema performanse,nema apsolutno jednu,jedinu tacku u kojoj je dobar.
Veca sprdnja od toga ne moze biti...
Meni je ruzan,kao i Bmw 5GT,koji ima vise poente od X6-ice...
Nije mi zajeban uopste. Onaj beli Maserati iz druge teme mi je zajeban,GTR mi je zajeban,cak i Z4 mi je zajeban...
Ali X6 mi je jednostavno ruzan i tupav.
Brate, koji si ti bukvalista :)
Pa nisam rekao da je bio limuzina, nego pokusaj da se jedna grdosija popularno zvana "dzip" ne udalji puno od limuzine po nekim osobinama.
Jeste hibrid ali to se ljudima ocigledno svidja jer se dobro prodaje, pa su sto rece Ftj i drugi krenuli tim putem...verujem da ce i Merc u skorije vreme izbaciti takav auto.
To da ti je ruzan, necu da sporim jer se o ukusima ne raspravlja ali ce 90% ljudi (ukljucujuci i mene) za njega reci da je pojam lepote u odnosu na onu radnu masinu kakav je G :pardon:
Opet kazem, njemu se ne spore offroad sposobnosti, mada nije bas ni posebno bolji od konkurencije.
Kad bi na onoj kutiji stajao znak Mahindre i on bi bio predmet zajebancije i sprdacine ali posto je Merc koji kosta preko 100ke, onda bi ga svi posedovali :kezo:

Inace za Maserati respekt, dok mi GTR vise lici na lek protiv impotencije...posebno kad za volanom vidis matorce.
Poslednja izmena od Floyd u 19 Avg 2012, 12:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Bravo za ovo sa Mahindrom. Meni je dizajnerski lepsi UAZ.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Ma ni jedan od tih nasminkanih ne vredi nicemu po extremnim terenima, evo nesto sasvim drugacije za promenu

http://www.youtube.com/watch?v=PIpRju_pJAM
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Volim terence, ranije sam imao jednog Isuzu Troopera 2.3TD 4x4. Bio je cak stariji od mene, ali utegnut maximalno. Ofarban u crno, u saobracaju sam bio nenadjebiv, niko nije smeo da ulazi u duel sa mnom. :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Eh,da je Mahindra,ne bi bio to sto jeste,ne bi imao to sto ima. I Hummer je izasao i odmah bio najbolji i kostao kao sv. Petra kajgana...
A koja je to marka? Nije ni Mercedes,ni Bmw,ni Audi,niti bilo koja druga poznata... Ali napravili dobar proizvod.
A govorim ti za X6 i limuzinu,zato sto X6 ima najmanje dodira sa limuzinom od svih malo skupljih dzipova...
X5 je za njega limuzina i po.
Ne pominjem tehnicke stvari,posto nisam citao nista o tome,nego o prakticnoj strani,ono sto sam dole vec pomenuo...

@kvcali,to sto si okacio uopste nije nista posebno...
Svaki od pomenutih iz teme bi to savladao,a ima snimaka gde prolaze i gore stvari...
Drugo,nije off-roader nesto cime ces da se prokurcis kroz sumu na nekom eventu ,nego nesto sto ce kroz pustinju,blato i sneg da izgura 5-oro ljudi,nakrcan stvarima...
Stavi Nivi 1.500kg i produzi je za metar,pa ces da vidis koliko ce da bude dobra za off-road...
Vecina tih jeftinih ide na tu kartu,da su lagani i mali,4x4 pogon i monster gume ih teraju gde hoces...
Treba pokrenuti u blatu dzip koji vojska nakuca na 5,6 tona...

http://www.youtube.com/watch?v=N6rLrOYX ... re=related
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Dobro hamer, nismo dosli do tako ekstremnih vozila to je vec borbeno vozilo nije svakodnevica, a gde prodje UAZ tu merc. i BMW nece sigurno, varas se :nonono:

Ima i uaz ekstremni odgovor, a i zar sumljas u kvalitete i mogucnosti ovih vozila pravljenih za sibirsku pustos

http://www.youtube.com/watch?v=1OVUBfZB6Ts
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljudi najbolji terenac ne postoji.
Glupo je izvoditi zaključke koji je bolji na osnovu jednog testa na poligonu ili jednog ili dva klipa. Sećam se nekog testa iz npr 1997. kad se pojavio Subaru Forester prve generacije i kad je kao potpuni autsajder pobedio na testu. I da li je on bio tada najbolji terenac? Naravno da nije. Najviše mu je odgovarao poligon, imao je najiskusnijeg vozača ili ko zna šta treće.
Ako govorimo o ozbiljnim terencima onda treba govoriti koji je najuniverzalniji i najizdržljiviji.
Da bi terenac bio izdržljiv i upotrebljiv na različitim vrstama terena mora imati šasiju koja će mu dati dovoljno čvrstine. Sama karoserija nikada neće moći da zameni šasiju. Takođe mora imati sva tri diferencijala sa mehaničkim blokadama i eventualno reduktor. Nema te elektronike koja će izdržati isto maltretiranje kao mehanika.
E sad kad se poređaju vozila koja imaju sve navedeno jedno će biti bolje u blatu, drugo na stenama, treći na pesku... prosto ne postoji najbolji.

Takođe je zabluda da je terenac koji izađe iz salona spreman za ozbiljan teren. Jeste on spreman za neke blaže stvari, ali za ozbiljnije maltretiranje je potrebno promeniti dosta toga. Za početak gume i felne, opruge i amortizere, pripremiti ga za vodene prepreke, za snežne i peščane terene ugraditi vazdušni kompresor...

Ne branim ja G-a zato što ga volim. Danas ga smatram isto bsmislenim kao i X6M jer je otišao u svoju suprotnost. Terenac nije trkač i ne treba da bude. Jedina razlika između G-a i X6 je što je G-a moguće relativno lako spremiti za teren, a X6 nije i što imam utisak da se obraćaju različitim kupcima. G matorcima koji bi da budu mladi i mačo, a X6 priprostim fudbalerima, dilerima i sličnima koji misle da će svoju glupost i neobrazovanje kompenzovati dužinom lima.

Da kupujem asfaltni terenac moj izbor bi bio X5 jer je meni lep, a pritom je i "najasfaltniji" u odnosu na konkurenciju, a stići će na Kop.
Da kupujem pravog terenca izbor bi bio mnogo teži i verovatno bi zavisio od konkretne namene.
G-a ne verujem da bi kupio ni u jednom slučaju, ali to ne znači da ga ne poštujem.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ma daj bre, sta kacite ono? Ko normalan ima potrebu da vozi po onakvom blatu? Onda kupis gusenicar. (mada ako zivis u onakvom blatu verovatno nemas ni za nove gacje) :)

@Pajo, X6 ima takav imidz jer takve likove vidjate u njemu. Ja bih takodje pre uzeo X5 jer je prakticniji, ali da sam momak (tj bez dece) sigurno bi to pre bio X6. Fenomenalno ponasanje na putu sa ogranicenim sposobnostima van njega, taman da se izboris sa snegom i visokim ivicnjacima ili rupama u Srbiji.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@xepoj

Prvo si nam dokazao da je c63 najbolji sportista u klasi a sad da je G vagon najbolji terenac u klasi. Mozda to i jeste istina al ono nije u redu da uvek mercedes pobedjuje :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@Ftj

Gde sam rekao da je G wagon najbolji terenac u klasi,ajde mi quote-uj molim te...

Kada mnogi tvrde da je M3 najbolji sportista u klasi najvise zato sto je kupe bolji od C63 po trkackim stazama i ako je slabiji i ima losije ubrzanje...
Kada sam rekao da je C63 AMG meni najbolji sportski auto u toj klasi,kao iz topa ako se ne varam si ti rekao da je na svim stazama M3 bolji i da je C63 AMG zbog toga dosta losiji sportski automobil od M3,osim sto C63 ima jak motor ili tako nesto.
Ja ti onda stavim da je C63 najbrzi na skoro svim stazama od kada je izasla kupe verzija C63 AMG-a...
I da ne vidim po kojim je onda sada kriterijumima M3 najbolji sportista u klasi.
Ja nisam prvi rekao da je C63 najbolji sportista u klasi,to je neko,ja mislim ti u toj temi rekao za M3...

Jedini Mercedes za koji ja smatram da je osim sto je meni najbolji,zapravo i najbolji u svojoj klasi,jesu S klasa i kupe S klase, CL... A i tu bih ja radije licno kupio A8 za moj ukus.
A ostali mogu meni iz nekog razloga da budu najbolji,ali ne znaci da su najbolji.
Recimo Bmw 3 je vecini uvek bio 1. u svojoj klasi,a meni je posle E46 3. na listi,jer je meni odvratan.
Ovaj novi je sada meni mozda i opet na prvom mestu,ali treba da prodje 1,2 godine da mi ne postane obican kao i Bmw 5 novi ,a i da Mercedes i Audi izbace svoje nove modele da bih ti rekao koji je meni najbolji.

@kvcali,nije mi bila namera da poredim sa uaz-om,pricao sam samo o onom dole snimku i da taj teren nije ni blizu zajeban kao neki sto se mogu naci na YT...
Takve izjave da neki negde prodje,a drugi ne,ne bih mogao da shvatim za ozbiljno,jer su izrecene na osnovu licnih afiniteta,a ne nekih cinjenica.
Neko vidi Defender onakvog sa nitnama i srafovima koji vide i misli da pored njega ne postoji bolji terenac,nemajuci pojma sta uopste jos postoji...
I to mu je dovoljno da on izjavi da recimo LC ne moze da prodje kuda on prolazi...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:I da ne vidim po kojim je onda sada kriterijumima M3 najbolji sportista u klasi.
Po tim kriterijumima da poredis pogresne modele.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kako pogresne modele?
Ako neko to radi,to su ovi sto govore suprotno,poredeci C limuzinu sa 3 kupeom...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:poredeci C limuzinu sa 3 kupeom...
Pa i treba da se porede. Izasli su iste godine i tada su bili direktni rivali dok je RS4 kaskao, ali jbga Audi nije imao novi model pa mu se i oprasta. Isto tako nije realno porediti 4 godine mladji C63 kupe sa M3. Okreni, obrni nisi u pravu jer i ako cemo po tvom pa da kazemo da je sad M3 losiji, izjavio si da novi M3 ne moze da se poredi sa aktuelnom C klasom kupe :zbunjen:

Zapravo ovo zadnje je kljucno, jer ce u odredjenom momentu uvek neko od proizvodjaca kaskati zbog datuma izbacivanja novog modela. Ako se slazes s tim onda ok, moja greska, mada ubedjen sam da si rekao u onoj temi kako aktuelni C63 kupe nije rival novom M4.
Odgovori