Pomoć pri kupovini do 5000e
-
- Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57
Re: Pomoć pri kupovini do 5000e
Slažem se. Baš si dobro prošao, srećom. Ne kažem, ima ok automobila na sajtu, ali nekako ja ne osećam da je to to. Često imam običaj da gledam iz okoline šta ljudi najviše voze, ali zaista ne može da se kaže ni za jednu marku. Zastupljene su baš sve.
-
Šta mislite o ovom automobilu? Skoro je izašao oglas:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _date=true
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _date=true
To je neki princ motor, mislim da to nece niko da kupi, navodno uzasno kvarljiva roba.
Evo malo komentara....
Evo malo komentara....
Ja nazalost imam taj 1.4 motor i bolje da me neko u kolena pucao tad nego sto sam ga kupio
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
Taman sam se ponadala da je nešto što bi mi odgovaralo 🥲 Više sreće drugi put 
Sto se tiče PSA, ti VTI i THP motori nikako nisu za preporuku. Ja sam hteo za sestru DS3 sa THP od 156ks da uzmem od drugara koji se napatio sa tim autom i davao ga je ispod realne cene po oglasima, al mi je i sam rekao "ne znam šta će sledeće biti". 

Имам једно потпитање...
-
Čini mi se da taj u oglasu baš i nije ispod cene s obzirom na godište i kilometražu. Ne znam koji automobil ima koji motor, tako da ću morati i to da istražim
Hvala na informacijama 
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Možda nisam ispratio sve poruke ali što ne nazoveš za onu Corsu 1.2 što je na BG tablicama?(Prva strana). Ako ti je blizu odeš pogledaš auto popričaš sa vlasnikom i vidiš za cenu . Zet i sestra imaju takvu Corsu sa istim motorom. Taj auto je baš svašta preživeo i dalje se kotrlja što meni govori da se radi o kvalitetnom autu čak iako je Opel
(šala) Nije ta Corsa za trke sa tim motorom ali sasvim pristojno možeš da se voziš sa njom, pogotovo što ti nemaš iskustva i da sam na tvom mestu ne bih se opterećivao snagom motora. Jedino ne bih nekog trocilindraša gledao jer sam gadljiv na njih 

Poslednja izmena od Heineken u 14 Apr 2025, 19:25, izmenjeno 3 puta ukupno.
Vec sam pisao o Pezo/Citreon automobilima tj motorima, svi benzinski su za izbegavanje posle 2009. godine osim 1.4 motora sa 8 ventila i 73 konja (negde pise i 75) to su cuveni TU motori koji su se odlicno pokazali ali taj motor se moze naci samo u citroenu c3 i pezou 207 i to do neke 2011.-12. godine posle su ga izbacili, naravno ima ga u drugim modelima pre 2010 godine ali to kod tebe ne igra ulogu jer neces stariji auto od 2011.-12.
Ovako kako si krenula sa gledanjem svega i svacega tesko ces skoro naci auto, pisali smo ovde na koje modele da se baziras u trazenju tako da ne lutaj po nekim drugim jer da su dobri vec bi ih preporucio neko ovde.
Ovako kako si krenula sa gledanjem svega i svacega tesko ces skoro naci auto, pisali smo ovde na koje modele da se baziras u trazenju tako da ne lutaj po nekim drugim jer da su dobri vec bi ih preporucio neko ovde.
-
Corsa mi je mala za moje potrebe.
Pročitala sam sigurno, samo što zaboravim. Moraću ponovo da pročitam i zapišem
Moram napraviti spisak automobila koji su pouzdani, kvalitetnijeg motora, limarije i ostalo... Nego, izašao je taj oglas, pa reko da proverim kod ljudi koji znaju. Slabo izlaze oglasi sa prvim vlasnikom i garažirani. Obratiću više pažnje.
Pročitala sam sigurno, samo što zaboravim. Moraću ponovo da pročitam i zapišem
Moram napraviti spisak automobila koji su pouzdani, kvalitetnijeg motora, limarije i ostalo... Nego, izašao je taj oglas, pa reko da proverim kod ljudi koji znaju. Slabo izlaze oglasi sa prvim vlasnikom i garažirani. Obratiću više pažnje.
Korsa je vrlo komotan auto za svoju klasu, cak je bolja od mnogih "vecih" kola. Ta klasa se radi da se odusevis prostorom....
A to da je oko 200.000 malo za domaci auto, mozda i jeste malo ako se ozbiljno razumes u kola, a za amatere i poluamatere je to ozbiljna kilometraza.
Sve preko 100k, je vec tezak polovnjak....
Kola ispod 50k, mozes da se nadas da si uzela auta kao iz fabrke, ali to se i odma vidi na probnoj voznji....
A to da je oko 200.000 malo za domaci auto, mozda i jeste malo ako se ozbiljno razumes u kola, a za amatere i poluamatere je to ozbiljna kilometraza.
Sve preko 100k, je vec tezak polovnjak....
Kola ispod 50k, mozes da se nadas da si uzela auta kao iz fabrke, ali to se i odma vidi na probnoj voznji....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
Probala sam corsu i na zadnjim sedištima je bilo malo prostora za noge. Zato sam mislila nešto malo fizički veće da uzmem, a sa druge strane da nije skupo za održavanje.
Možda sam bila i nejasna, pisala sam o prvom vlasniku, garažiranju...
Pre svega mi je bitno da je automobil komotan, dobre limarije, odličnog motora, povoljan za održavanje, ali opet da može da ponese nas 5 i plus teret u gepeku. Zbog toga nisam baš nešto za 1.2 motor i sa manje ks, već bliže 90-100.
Da, pretpostavljam, ali ne očekujem za 5k e da ću naći auto da je prešao toliko. Bliža je kilometraža od 150k - 200k km, koliko sam uspela primetiti.
Možda sam bila i nejasna, pisala sam o prvom vlasniku, garažiranju...
Pre svega mi je bitno da je automobil komotan, dobre limarije, odličnog motora, povoljan za održavanje, ali opet da može da ponese nas 5 i plus teret u gepeku. Zbog toga nisam baš nešto za 1.2 motor i sa manje ks, već bliže 90-100.
Da, pretpostavljam, ali ne očekujem za 5k e da ću naći auto da je prešao toliko. Bliža je kilometraža od 150k - 200k km, koliko sam uspela primetiti.
Ja bas mislim da ne treba tražiti tako nešto kupljeno kod nas sa tim baš malim kilometražama, a koje opet ima godina, iako to verovatno nailazi na osudu ovde na forumu. Daleko od toga da mislim da je onaj sa 150k bolji od onog sa 50k, ali ovde je situacija gde (uglavnom) vlasnici koji su ih kupili nove i prešli tako male kilometraže, traže basnoslovno velike pare za to. Sve bi to bilo ok da na tim kolima i vreme nije odradilo svoje, pa tako da iako si platila 50% više od tržišne vrednosti opet možeš očekivati kvarove koji nisu direktno povezani sa kilometražom. Drugim rečima, da mi neko ponudi recimo Corsu D (jer je ona pomenuta i diskusiji) staru 12-13 godina sa 50kkm za 5,5k€ I takvu sa 150kkm za 4k€ u 99% slučajeva bih uzeo tu jeftiniju (naravno uz prethodnu proveru stanja tog auta). Ne slažem se baš da je onaj sa 140-150kkm "težak" polovnjak, a onaj isto toliko star sa 70k "fabrika".
Имам једно потпитање...
Ja se slazem, dzabe ti auto sa 80k km a star 15 godina, taj je vise stajao nego sto je vozen ako je ulje menjano na km a ne na vremenski period, ako je veliki servis radjen ili uopste nije radjen jer se cakala odredjena km, itd, cisto sumnjam da je svaki od tih vlasnika menjao ulje svake godine bez obzira na km, takodje cisto sumnjam da je neko odradio veliki servis za tih 15 godina ako auto nije presao vise od npr. 80k km, itd. tako da i kod takvih kola treba otvoriti cetvoro ociju jer lako mogu biti macka u dzaku u smislu da te sacekaju odmah ili vrv brzo ulaganja cim auto krene intenzivnije da se vozi a licno znam jedan takav slucaj a verujem da ih ima jos.
Skoro mi covek prica kako njegov drugar kupio astru H od prvog vlasnika koja je presla 100k km a neko 2007.-8. godiste, nikad veliki servis nije uradjen, zadnje 2 godine auto samo paljen u garazi, akumulator crkao, ajde ok lako kupis nov, gume za bacanje jer stajao u mestu retko kad pomeran iz garaze pa tresle u voznji, kad ga registrovao i krenuo da vozi svakog dana bukvalno je jednom mesecno isao kod majstora, te crklo ovo, te cuje se ono, itd. dok ga nije doveo u neko pristojno stanje. Jedino kaze limarija i enterijer bili dobro sacuvani. Doduse i cifra je bila povoljna pa se ulaganja isplatilo ali npr. plastis tako neku jacu cenu za malu km i pomislis kupio sam "nov" auto a on ti izbije jos para iz dzepa na vec prejaku cenu to vec nema smisla.
jer od ovih kola koja gledas tesko da ijedan moze da vozi komotno 5 odraslih osoba i stvari, to ne znam koji moze, sem da se prevezes tu u lokalu za nuzdu inace za neke iole dalje relacije slaba vajda a da bude komforno i uzivanje.
Skoro mi covek prica kako njegov drugar kupio astru H od prvog vlasnika koja je presla 100k km a neko 2007.-8. godiste, nikad veliki servis nije uradjen, zadnje 2 godine auto samo paljen u garazi, akumulator crkao, ajde ok lako kupis nov, gume za bacanje jer stajao u mestu retko kad pomeran iz garaze pa tresle u voznji, kad ga registrovao i krenuo da vozi svakog dana bukvalno je jednom mesecno isao kod majstora, te crklo ovo, te cuje se ono, itd. dok ga nije doveo u neko pristojno stanje. Jedino kaze limarija i enterijer bili dobro sacuvani. Doduse i cifra je bila povoljna pa se ulaganja isplatilo ali npr. plastis tako neku jacu cenu za malu km i pomislis kupio sam "nov" auto a on ti izbije jos para iz dzepa na vec prejaku cenu to vec nema smisla.
u tom slucaju moras da gledas neki minivanbojanaboki123 napisao: 14 Apr 2025, 21:31
Pre svega mi je bitno da je automobil komotan...... ali opet da može da ponese nas 5 i plus teret u gepeku.

-
Dobro, možda sam malo koristila hiperbolu, nije baš nas 5, ali sam htela da dam do znanja da se neću sama voziti. Meni bi samoj bila super i corsa, ali ipak treba prostora malo više od toga. Minivan mi se ne dopada 🥲
Tako sam i ja čitala, ali reko neću da pametujem, jer ipak tražim mišljenje od stručnjaka, da je bolje da auto ima neku kilometražu od 170k km na primer, jer znači da je redovno vožen i vrlo verovatno održavan. Da nije dobro kada samo stoji u garaži. Mislim, ne mogu sa sigurnošću da kažem za automobile, ali znam po nekim kućnim stvarima da se raspadnu nakon dugog stajanja, makar i nekorištene.
Tako sam i ja čitala, ali reko neću da pametujem, jer ipak tražim mišljenje od stručnjaka, da je bolje da auto ima neku kilometražu od 170k km na primer, jer znači da je redovno vožen i vrlo verovatno održavan. Da nije dobro kada samo stoji u garaži. Mislim, ne mogu sa sigurnošću da kažem za automobile, ali znam po nekim kućnim stvarima da se raspadnu nakon dugog stajanja, makar i nekorištene.