Grčka
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Re: Grčka 2012
Da, Dojran je opcija, mada kada dođem do tamo onda nije daleko do Halkidikija... Prenoćište nam treba zbog dece, ipak je za njih to dug put...
Kolega je bio u Predejanima pa baš i nije oduševljen... Videću šta ima po Vranju...
Kolega je bio u Predejanima pa baš i nije oduševljen... Videću šta ima po Vranju...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Grčka 2012
Romantika u Makedoniji je odlična za predah ili prenoćište, ali je pristupačna samo u odlasku. U povratku se ide nekim lošim putem, mislim da je Tex probao pa može da da više detalja.
Mi smo bili u povratku jer nismo imali gde drugde da stanemo (Popova Kula nije radila tako rano, mi smo bili pre 8h u Demir Kapiji a restoran se otvara u 9h čini mi se, poljubili smo vrata svakako). Jeste malo nezgodno, put manje više, nije loš, nego je to npr. 10 km tamo i posle 10 km nazad na autoput, a ništa posebno.
Edit: skup je Romantik za prenoćište.
Edit: skup je Romantik za prenoćište.
Ja sam prosle godine svratio u Romantik u povratku iz Grcke. Nisam pronasao skretanje, cak sam pre naplatne rampe kod Velesa stao da pitam pandure pored puta kako da dodjem do hotela. Oni mi nesto rekose kako sam promasio skretanje, ali da pitam na naplatnoj rampi, jer ima drugi put. Na naplatnoj rampi sam pitao i covek mi pokaze da se vratim u rikverc 50-tak metara i onda ima sa desne strane spustanje. Put je neasfaltiran, posut sljunkom. Deo puta je cak i zemljani, kasnije postaje asfaltiran, prolazi ispod autoputa i vodi do Romantika. Prosao sam sa inace prilicno niskom BMW limuzinom, tako da verujem svaki auto moze proci, samo oprezno po onom zemljanom delu puta. U povratku sam se odlucio za prolazak kroz Veles (duze je 10-tak km), jer nema dzombi, sljunka i slicno... Takodje, sam Veles (ulice) nije ucrtan u mapi navigacije pa treba gledati u putokaze, ali sve je manje-vise jasno, tj koliko se secam samo pratis glavni put i vodi te na ukljucenje na autoput.
Hrana u Romantiku je vrlo dobra, a cene su nize nego u Grckoj i Srbiji. Takodje, konobar koji je nas usluzivao je vrhunski. Nisam u bilo kom restoranu doziveo takvu ljubaznost. Svraticemo opet u povratku iz Grcke, gotovo da sam siguran u to.
Hrana u Romantiku je vrlo dobra, a cene su nize nego u Grckoj i Srbiji. Takodje, konobar koji je nas usluzivao je vrhunski. Nisam u bilo kom restoranu doziveo takvu ljubaznost. Svraticemo opet u povratku iz Grcke, gotovo da sam siguran u to.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Mi smo ga lako našli, mislim da je bilo sve OK sa Garmin mapama, imali smo ubačene najnovije tada (septembar 2011., recimo Garmin City Navigator Europe NT 2012.20).
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prenoćište sa doručkom u Romantici je prošle godine bilo oko 70e, za dvoje odraslih, jedno dete od 4.5 godine (pomoćni ležaj) i dete od 1 god. Naravno da je skuplje od iznajmljivanja apartmana u grčkoj, ali u principu standardna hotelska cena. I potrošili smo još nekih 30e na ručak, kafe, i neke palačinke za večeru, što je isto normalna cena. Nije Grčka predaleko, ali ko ide baš sa malom decom može da bira da ide noću dok spavaju, da ide danju pa da spava na pola puta, ili da sluša vrištanje u kolima. Prošle godine nam je to bilo obavezno, ove su deca već malo veća pa bi mogli da prođemo i samo sa pauzama, ali mi je noćenje na pola puta ipak komfor i još sledeći dan dođem dosta odmorniji do mora i to prvo popodne mi je normalno.
Za povratak ove godine imamo malo drugačiji plan. Svratili bi u "Magic Park" http://www.magicpark.gr/ kod Soluna, a pošto to radi predveče posle toga bi spavali negde u makedoniji. Je li neko svraćao u taj zabavni park?
Za povratak ove godine imamo malo drugačiji plan. Svratili bi u "Magic Park" http://www.magicpark.gr/ kod Soluna, a pošto to radi predveče posle toga bi spavali negde u makedoniji. Je li neko svraćao u taj zabavni park?
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:10
Ne znam kako je danas, pre tri godine neki moji poznanici svratili i razočarali se, pola toga nije radilo.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Predejane je ok dok ti ne daju sobu koja gleda na kujnu ili šta već tandrče celu noć pa ne može soba da se luftira od buke.
Ali su vrlo vrlo ljubazni i predusetljivi.
Ali su vrlo vrlo ljubazni i predusetljivi.
Boringly average, but also perfect for school run mums

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
-
Da li je neko išao u Grčku preko Bugarske ?! Interesuje me ta varijanta, šta,m kako kuda, kakvi su putevi, na šta obratiti pažnju ...
Tibor 021 je čini mi se išao preko Bugarske, ako se ne javi pitaj ga na PP.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
prolupator napisao:Da li je neko išao u Grčku preko Bugarske ?! Interesuje me ta varijanta, šta,m kako kuda, kakvi su putevi, na šta obratiti pažnju ...
Pogledaj na sajtu RTS-a da li su izbacili video snimak emisije SAT od 01.07.2012. godine. Detaljno su opisali put za Grčku, ptreko Bugarske!

-
Daunloadujem emisiju pa ću pogledati