imam osecaj kao da sam ga cipovao...
Koliko troši?
Re: Koliko troši?
ne znam da li je zbog boljeg goriva ili zbog felni ali danas mi sa 19" trosi oko 1l manje nego sa 20"...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Kraj. 800 km, bord pokazao 5.2 l , cep metoda pokazala 4.8 l , guzve po Briselu su katastrofa, a autoputevi ok, bez guzvi... Klima ukljucena 40ak % vremena, 4 odrasle osobe uvek...TheWickerMan napisao:Citroen C3 1.4 HDi, 2012 godište, kombinacija autoput 120 sa uključenim tempomatom i grad , prosek 5.0 l EDa posle 400 km pređenih... videćemo do kraja šta će biti...
Sent from my HTC Desire Z using Tapatalk 2
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: Koliko troši?
Focus tdci.. bgd pa preko Vojvodine 200 km ravno ,pa ravno 
Vozeno lagano auto put do Ns kostantno 110kmh bez ubrzavanja i sl.,ostatak puta 100-110 (prakticno ne preko te brzine) po bordu prosek 3,7 l.
Napomena, merenje otpoceto od Zmaj pumpe.
HTC
Vozeno lagano auto put do Ns kostantno 110kmh bez ubrzavanja i sl.,ostatak puta 100-110 (prakticno ne preko te brzine) po bordu prosek 3,7 l.
Napomena, merenje otpoceto od Zmaj pumpe.
HTC
Nadrealno. Koliko laže bord?
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- sasa lbg
- Kontakt:
Bord...ne mnogo do 10% kao i svaki bord.
Ali ovo je bila tecna voznja i mala brzina...uobicajeni prosek na istom ovom putu je 4,7-4,8 kad ga vozim brze i sa manje paznje.
HTC
Ali ovo je bila tecna voznja i mala brzina...uobicajeni prosek na istom ovom putu je 4,7-4,8 kad ga vozim brze i sa manje paznje.
HTC
Impresioniran sam. Koliko troši na 70-80, 2l ?
Tapatalk HD
Tapatalk HD
Sto tako mislis?nidza napisao:Impresioniran sam. Koliko troši na 70-80, 2l ?
Tapatalk HD
Meni clio 1.5dci trosi 4.5l na 130km/h a duzina voznje 400km, a jos se verovarno ford vrti na manjim obrtajima od clia
- sasa lbg
- Kontakt:
Ne znam ...ja sam napisao prosek potrosnje na 200 km puta lagane voznjenidza napisao:Impresioniran sam. Koliko troši na 70-80, 2l ?
Tapatalk HD
Ako si pitao za trenutnu potrosnju na 70 verovatno u petoj 3 ili 3 i nesto a moze i 10 zavisi od okolnosti
HTC
Meni se auto stabilizovao na nekih 13 litara u gradu. Bez guzve, ali stalno sa klimom.
Sta ce ti sada klima?
Da ne bih otvarao prozor, a i potpuno je crn enterijer, dovoljna su dva zraka sunca da se ugreje.
preko dana je 20ak stepeni, uz sunce u kolima treba klima.
Zastava 101 prosecna oko 8 litara plina (sam grad pojma nemam), punto 1.2 prosecna 5 litara benzina
Ispravno skroz. Ja ne znam da li je klima bila ugašena ikad otkad imam Alfu. Klime novije generacije deranžiraju performanse zanemarljivo.NexT napisao:Da ne bih otvarao prozor, a i potpuno je crn enterijer, dovoljna su dva zraka sunca da se ugreje.
Tapatalk HD
Punto na otvorenom (oko 80 km/h) 5 litara, ali u gradu baš primetno raste potrošnja. Više ne možeš za hiljadarku pošteno ni da se voziš. 
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zavisi malo i od stila voznje i stanja automobila. Vise puta sam merio i ako nisu neke ekstremne guzve, potrosnja se vrti oko 5-6 litara. Kad je stanje redovno-5