Felne - kupovina i razne informacije
Re: Felne - kupovina i razne informacije
Uzmi ET38, nije uvuceniji nego izbaceniji u odnosu na ET40. To je zanemarljivo.
ET43
Prečnik: 15"
Broj i raspon rupa: 4 x 100
Širina: 5.5 j
Jel ovo ok za Sandera, novog? (Nisam siguran da li je na Sanderu 5,5J ili 6J). Edit, našao - 6J
Ili,
nadjoh i ovo, OEM Reno
Širina v Jotih:6.0
Presek v inčih:15
Število vijakov:4
Razmak med vijaki:100
Globina vtiskanja:ET43
to je ok?
Prečnik: 15"
Broj i raspon rupa: 4 x 100
Širina: 5.5 j
Jel ovo ok za Sandera, novog? (Nisam siguran da li je na Sanderu 5,5J ili 6J). Edit, našao - 6J
Ili,
nadjoh i ovo, OEM Reno
Širina v Jotih:6.0
Presek v inčih:15
Število vijakov:4
Razmak med vijaki:100
Globina vtiskanja:ET43
to je ok?
Jeste.
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Hvala.
Gledam sad, ET43 su "izbačenije" u odnosu na ET40, nisu uvučenije. ET38 je uvučeniji.
http://www.stancenation.com/wp-content/ ... ffset.jpeg
Gledam sad, ET43 su "izbačenije" u odnosu na ET40, nisu uvučenije. ET38 je uvučeniji.
Što manji ET, felna ide napolje
Jedino ako su šire za veći broj nego što je ET veći, ili je dizajn felne takav pa stvara privid da su izbačenije (srce u profilu tanje).
Izbačeniji je centar felne, ali ne i sama felna, ona je bliža rubu što je et manji.jaksa napisao:Hvala.
Tako je. Nisam se ja jasno izrazio.
Pa bliza rubu znaci izbacenija.
6x15 ET38 je 2 mm izbacenija od 6x15 ET40.
6x15 ET38 je 2 mm izbacenija od 6x15 ET40.
Jasno, zato se ja i brinem što uzimam ET43 jer je 3mm bliža kočionim kleštima. Ali ET40 nema uopšte...
Pa uzmi ET38. Ionako si pominjao da bi njih prvo.
Desilo mi se dva puta da sam maltene otkinuo točak, iskrivio felnu čeličnu i pukla mi je guma.
Kada sam radio montažu guma pre 4 meseca rekao mi je vulkanizer da mi te dve čelične felne "bacaju". Da je jedva balansirao gume.
Da li se čelična felna na onoj mašini za ispravljanje može dovesti u skoro savršeno stanje? Ja sam to već uradio odmah nakon tih udaraca ali izgleda da nije dobro urađeno ili da je imalo kratak efekat.
Razmišljao sam da dokupim dve felne nove i da njih stavim letnje 15 a da te iskrivljene ispravim da budu u pristojnom stanju i da njih koristim zimi.
U smislu leti vozim brže i onda to što felna nije idealna na većim brzinama možda se primeti a zimi vozim polako i šta ima veze da felna nije baš idealna.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Kada sam radio montažu guma pre 4 meseca rekao mi je vulkanizer da mi te dve čelične felne "bacaju". Da je jedva balansirao gume.
Da li se čelična felna na onoj mašini za ispravljanje može dovesti u skoro savršeno stanje? Ja sam to već uradio odmah nakon tih udaraca ali izgleda da nije dobro urađeno ili da je imalo kratak efekat.
Razmišljao sam da dokupim dve felne nove i da njih stavim letnje 15 a da te iskrivljene ispravim da budu u pristojnom stanju i da njih koristim zimi.
U smislu leti vozim brže i onda to što felna nije idealna na većim brzinama možda se primeti a zimi vozim polako i šta ima veze da felna nije baš idealna.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Nema, nigde u okolini Beograda. Najbliže što sam našao je ET43.Markoni napisao:Pa uzmi ET38. Ionako si pominjao da bi njih prvo.
Edit - mislim da je et43 ok prema ovome:
http://www.wheel-size.com/size/renault/sandero/2015/
Zanimljiva informacija, novi Sandero ima senzor pritiska gume na ventilu. Ako se taj ventil slučajno pokvari ili ako neko kao ja kupi zamenske felne i hoće da namesti da sve radi kako je fabrika zamislila treba da kupi 4 ta ventila sa senzorom. Cena jednog je 4500 din, tako da je opcija da se vozi bez senzora i sa upaljenom lampicom alarma za pritisak sasvim prihvatljiva 

To je još i dobra cena. Kolegi su za avensisa pre godinu dana dali ponudu od ~12000 po senzoru/ventilu.
Sent from mTalk
Sent from mTalk