Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Treba mi hitno preporuka za dobrog majstora za PVC stolariju. Potrebno je da mi se popravi jedna roletna koja je roknula pre jedno dva meseca i nabaci novi komarnik na prozor. U pitanju je relativno nova PVC stolarija iz 2011. godine.
Jurim se sa majstorom koji mi je to ugrađivao već previše dugo da to reši i nemam više živaca da ga čekam. Lokacija je NBG.
Zahvaljujem.
Jurim se sa majstorom koji mi je to ugrađivao već previše dugo da to reši i nemam više živaca da ga čekam. Lokacija je NBG.
Zahvaljujem.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Između tvoje zgrade i garaže u kojoj ti je Alfa nalazi se firma koja pravi PVC stolariju. Možda da pripitaš i tamo.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
U stan u koji sam odrastao a posle mog odlaska odatle ostali su mi roditelji, sad kada se brojcano stanje u tom stanu smanjilo a stan je veci nego u ovom gde sam sada tu planiram da od jedne male trpezarije koja je 2x2.5 metara srusim zid koji deli terasu i trpezariju i dobijem vecu prostoriju za 3kv.metra, prakticno bih je pretvorio u sobicu od nekih 8 kvadrata sto bi bilo dovoljno za cerku ili sina. E sad te radove sam vec odradio, dakle Ytong sam na terasi postavio kao spoljni zid debljine 25cm, izvrsio zastakljivanje PVC 6komornim profilom sa troslojnim staklom, srusio sam nekadasnji zid sto je delio terasu i tu prostoriju, od ponedeljka mi dolazi ekipa da opomeri radijator i da doda 3-4 rebra. Dodatnu suko uticnicu cu uraditi sam. Sta mi je ostalo, treba mi majstor da uradi ravnajuci pod pre ne go sto budem stavio laminat. Da li neko zna nekog majstora koji to radi, po mogucnoscu sa Sika ravnajucim slojem.

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Pa on jedino nosom da mesa smesu
Ovaj nacin izrade kosuljice je brzi nego onaj stari sistem pesak jedinica i cement.

Ovaj nacin izrade kosuljice je brzi nego onaj stari sistem pesak jedinica i cement.

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ravnajući sloj i košuljica nisu isto.
Prvi ima par mm debljine a košuljica 3cm i dugo se suši i nije uvek idealno ravna (zato i stavljaš taj ravnajući sloj). Ako je debljina preko 5mm radi se iz dva puta. Ako imaš majstora za postavljanje laminata, konsultuj se s njim. Meni su parketari insisitirali da oni odrade taj sloj i stvarno su ga uradili kako treba.
Ako ti je hića, a moraš da postaviš/zameniš košuljicu može da se odradi suvi estrih od Knaufa, Rigipsa, ko već pravi.
Prvi ima par mm debljine a košuljica 3cm i dugo se suši i nije uvek idealno ravna (zato i stavljaš taj ravnajući sloj). Ako je debljina preko 5mm radi se iz dva puta. Ako imaš majstora za postavljanje laminata, konsultuj se s njim. Meni su parketari insisitirali da oni odrade taj sloj i stvarno su ga uradili kako treba.
Ako ti je hića, a moraš da postaviš/zameniš košuljicu može da se odradi suvi estrih od Knaufa, Rigipsa, ko već pravi.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne izgleda lose.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Deklarativno ne vole amerikance, a upinju iz petnih žila da budu kao oni u svakom aspektu. Ruska posla.
Inače ovakvih naselja ima puno oko Moskve. Od sjaja do očaja... mada češće ovo drugo. Enormne pare koje neki ljudi tamo imaju nisu sposobni da potroše a da ne naprave neki cirkus od toga. Mentalna blokada. Šteta.

Inače ovakvih naselja ima puno oko Moskve. Od sjaja do očaja... mada češće ovo drugo. Enormne pare koje neki ljudi tamo imaju nisu sposobni da potroše a da ne naprave neki cirkus od toga. Mentalna blokada. Šteta.
Širim haos!
Cementna kosuljica je jedan vid izrade ravnjajuceg sloja.Ji 4Tze napisao:Ravnajući sloj i košuljica nisu isto.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A gde si to učio? Sloj (ravnajući, olmo masa i sl) nema neku debljinu i služi da površina bude ravna, pre svega zbog sitnih oštećenja na košuljici pri renoviranju.
Cementna košuljica nije samo "sloj" jer ima bar 3 cm, a to je u proseku 10 puta deblje nego ravnajući sloj. Ona ima druge važnije funkcije a da bude idealno ravna je najmanje važna.
Cementna košuljica nije samo "sloj" jer ima bar 3 cm, a to je u proseku 10 puta deblje nego ravnajući sloj. Ona ima druge važnije funkcije a da bude idealno ravna je najmanje važna.
Boringly average, but also perfect for school run mums
u gradjevinskoj tehnickoj skoli.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Poslednja dva-tri meseca se dosto toga pozavršavalo po kući....krenuli smo sa radovima tempom kao kada strtuje trka sprint na 100 m - finale!!!!
Ubrzo je tempo radova opao (jbg završio se godišnji odmor, a obaveze na poslu pritisle....
), ali ništa strašno....
Izbetonirano je dvorište, temelj za ogradu sa šipkama za žicu ....urađena je keramika, okrečene (sa krečom) pomoćne prostorije - kotlarnica i letnja kuhinja, a urađen jei put - šljaka "gardijski plave" boje!
Naravno, dobio sam struju i vodu!!!!
Evo slika kako sve to trenutno izgleda.

Dakle, nema još mnogo posla. Danas, eventualno sutra završavam sa gletovanjem prizemlja i stepeništa - ostalo mi je još 25 kvm sa "drugim" slojem i šmirglanje nekom finom šmirglom.
Zatim sledi bojenje zidova i unutrašnjih vrata, izrada kuhinje i lepnjenje preostalih pločica - između kuhinjskih elemenata i stepenište.
Uglavnom, zadovoljan sam kako sve izgleda, a naročito zidovima gde sam dobio onu ravninu poput stakla - a sam sam gletovao.

I naravno iza kuće - garažica i travnjak.......

Ubrzo je tempo radova opao (jbg završio se godišnji odmor, a obaveze na poslu pritisle....

Izbetonirano je dvorište, temelj za ogradu sa šipkama za žicu ....urađena je keramika, okrečene (sa krečom) pomoćne prostorije - kotlarnica i letnja kuhinja, a urađen jei put - šljaka "gardijski plave" boje!
Naravno, dobio sam struju i vodu!!!!

Evo slika kako sve to trenutno izgleda.

Dakle, nema još mnogo posla. Danas, eventualno sutra završavam sa gletovanjem prizemlja i stepeništa - ostalo mi je još 25 kvm sa "drugim" slojem i šmirglanje nekom finom šmirglom.
Zatim sledi bojenje zidova i unutrašnjih vrata, izrada kuhinje i lepnjenje preostalih pločica - između kuhinjskih elemenata i stepenište.
Uglavnom, zadovoljan sam kako sve izgleda, a naročito zidovima gde sam dobio onu ravninu poput stakla - a sam sam gletovao.

I naravno iza kuće - garažica i travnjak.......

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nadam se da ces uskoro i tu "bosansku" fasadu da sredis 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jel si ove donje prozore planirao vece pa si iz smanjivao po visini?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money