Vanredna situacija - poplave 2014/2016
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
Da, juče je bio prilog na Studiu B. Prikazuju kuću koja je bila pod vodom. Parket nov, stavljen pre mesec i po dana. Podigao se pola metra. Sve to mora napolje. Zidovi moraju da se olupaju do maltera pa sve ispočetka da bi to na nešto ličilo. Sve i da imaš keš da to središ, treba vremena. Teško tim ljudima.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako se iole dobro osuši sve to može da posluži za prvu ruku (vrata, prozori). Naravno, mislim na kuće koje su ostale čitave i koje ne prete da se sruše. Tim ljudima iz novčane pomoći koja pristiže treba dati (svakom domaćinstvu) najpre po par hiljada evra (a što je realno moguće) da kupe one najosnovnije stvari -frižidere, šporete, stolove, stolice, krevete, osnovno posuđe... Da mogu koliko-toliko da normalno nastave život, pa onda polako dalje. A država neka popravlja infrastrukturu (ceste, mostove) tempom kojim već može...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Treba ljudima i omoguciti normalne kredite, jer se od pomoci nece usreciti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Prioritet će uvek biti infrastruktura, barem oni najbitniji delovi. A kad dođe vreme za raspodelu novčane pomoći stanovništvu to će tek biti haos.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Za popravke ili izgradnje kuća da, no za ove najosnovnije stvari ja bih im ipak dao novac od pomoći, da ljudi odmah i vide neke konkretne efekte. Nisu to neke ogromne cifre, a njima će mnogo značiti. Prolazio sam već kroz slične situacije (izbeglica iz Hrvatske) i znam dobro kako to ide i šta je ljudima obično najpotrebnije za prvu ruku... Dalje, za kredit treba da imaš i redovan i normalan posao, odnosno redovne izvore prihoda, a bojim se da to mnogi od njih nemaju ili su ga/ih izgubili...Delija napisao:Treba ljudima i omoguciti normalne kredite, jer se od pomoci nece usreciti.
Poslednja izmena od Saša u 22 Maj 2014, 10:12, izmenjeno 1 put ukupno.
+1Delija napisao:Treba ljudima i omoguciti normalne kredite, jer se od pomoci nece usreciti.
Da sam (daleko bilo) PVVučić zapovedao bih bankama neprofitne kredite ako im je do rada u Srbiji stalo
Zamisli samo šta će se dešavati sa cenama materijala itd, ako su dva sata posle poplave neki trgovci podigli vodu na 100+ dinara...trojanac napisao:Da, juče je bio prilog na Studiu B. Prikazuju kuću koja je bila pod vodom. Parket nov, stavljen pre mesec i po dana. Podigao se pola metra. Sve to mora napolje. Zidovi moraju da se olupaju do maltera pa sve ispočetka da bi to na nešto ličilo. Sve i da imaš keš da to središ, treba vremena. Teško tim ljudima.
Tapatalk with Desire 500
Ma ne smeju da dizu ako se uvedu rigorozne kazne, inspekcija itd..
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sigurno će biti haos kad (ako) se budu delile pare. Šta je sve propalo, tebi je voda ušla pola metra pa ti treba toliko, tebi je stigla i do sprata pa ti treba toliko... Na kraju će primarne biti rođačke i političke veze sa ljudima u komisiji.
Nego, ima li nekih novosti sa našim skupljanjem pomoći?
Nego, ima li nekih novosti sa našim skupljanjem pomoći?
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
I da trzni centri rade bez marze, da ljudi rade bez plate?Velja napisao:+1Delija napisao:Treba ljudima i omoguciti normalne kredite, jer se od pomoci nece usreciti.
Da sam (daleko bilo) PVVučić zapovedao bih bankama neprofitne kredite ako im je do rada u Srbiji stalo

Ne može država da naredi bankama da daju beskamatne kredite, al može da ugovori npr kredite do xy iznosa za koje bi država plaćala kamatu, pa bi za građane bili beskamatni.
Ako je mogla da preuzme na sebe delimično plaćanje kamate za punta, nameštaj..... može i sada.
Ako je mogla da preuzme na sebe delimično plaćanje kamate za punta, nameštaj..... može i sada.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
"Eh da imam vlast..."schonenk napisao:I da trzni centri rade bez marze, da ljudi rade bez plate?Velja napisao:+1Delija napisao:Treba ljudima i omoguciti normalne kredite, jer se od pomoci nece usreciti.

Inače, na keju Skalar je i juče odolevao.

Poslednja izmena od methane.master u 22 Maj 2014, 10:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Pa prakticno, ostaju samo zidovi i beton, ostalo sve realno mozes da menjasBAJKER napisao:lako se je resiti namestaja, njega u kontejner, ali problem su zidovi, podovi koji su upili taj smrad. Samo krecenje nece toliko resiti problem. Parket treba izbaciti, ako je bio potopljen, vrata i ragasto takodje a to sve poskupljuje obnovu kuce.

Kada imas samo zidove i krov, ostatak kuce da se sredi kosta boga oca, i to sa poprilicnom razlikom od - do.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
"Ne paničite zbog zmija, dobre su za pacove koji nam prete"
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/467536 ... -nam-prete
Verujem da je tačno to što piše, ali ipak izgleda kao crni humor. A kad smo već kod crnog humora, juče sam video twit "Opština konačno rešila problem pasa lutalica". I to je napisala jedna obrenovčanka, dobro je što ljudi i u ovakvim okolnostima mogu bar na trenutak da se nasmeju.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/467536 ... -nam-prete
Verujem da je tačno to što piše, ali ipak izgleda kao crni humor. A kad smo već kod crnog humora, juče sam video twit "Opština konačno rešila problem pasa lutalica". I to je napisala jedna obrenovčanka, dobro je što ljudi i u ovakvim okolnostima mogu bar na trenutak da se nasmeju.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Sve ove porušene i neupotrebljive kuće se mogu zameniti montažnim kao u naselju Jaša Tomić (mislim da se tako zove).
Za sve ostalo ako bude bilo pameti država će se dogovarati sa proizvođačima i ugovarati nabavku.
Videćemo.
Za sve ostalo ako bude bilo pameti država će se dogovarati sa proizvođačima i ugovarati nabavku.
Videćemo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...