2016 Mercedes E Class (W213)

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: 2016 Mercedes E Class (W213)

Post od Laki021 »

Smesno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

ma nije. Pazi, ovi bemvejci se lože na te tehnologije, budženja, reklame. MB ide na siguricu. Smatraju da je još rano za lasere, jer postoji veliki potencijal u razvitku LED. I što bi menjali laserom i podižu cenu auta, kada LED nije dostigao peak u razvitku. Razmišljaju glavom, ne džepom. BMW ti je: daj makaze, stiže ovčad.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki, jel to on nama rekao da smo ovce?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Deluje...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Nisam ja, bmw kaže. Čak pravi i takve reklame:

Slika

bmw.lu ima normalan konfigurator, a bmw.de i bmw.ch još uvek ništa. Doduše, sad su uklonili F10 iz konfiguratora. Kod bmw.ch piše 'bmw 5er 2017'', a kod bmw.de ''bmw 5er 2016''.
Poslednja izmena od passenger u 27 Okt 2016, 11:32, izmenjeno 1 put ukupno.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Haha

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

carov2 napisao:Ti si BMW fan? Slika
I sve ovo vreme ćutiš...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Pa ja sam samo fan a ne fanboy ko neki koji bi da kolju do poslednjeg atoma snage :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

carov2 napisao:Ti si BMW fan? Slika
I sve ovo vreme ćutiš...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ma gde cuti, jesi ga video kakav je mini Laki u Bmw 5 temi, kao sestru da sam mu takao, a ne Bmw :D

Hahaha Laki, jesi li realno rekao da je 10-okanalno digitalno pojacalo na 15 zvucnika, isto sto i 24-orokanalno analogno/digitalno na 24 :kezo:
Svaki od tih 24 kanala ima analogni filter za niske i srednje tonove, a digitalni za visoko, ali naravno, verovatno je i to nebitno u tvom svetu relativizacije svega that is not Bmw :)
Slika

Nemoj molim te izmisljati nesto sto ne postoji, a to je da tviteri od vestackog dijamanta zapravo rade nesto vise od drugih.
Ti si tacno jedan od onih koji proizvodjacima popase brosuru do kraja, koji ne razmislja da li je nesto zaista tako, vec ako pise da je to nesto posebno, mora da je posebno, pa onda ponavljas da je nesto posebno, jer su ti tako oni rekli, a tebi se oci zacaklile dok si citao i mastao kako to jebe kevu :D
Verovatno zato sto su vrhunski, zvucnici od 100-200k eura nemaju dijamantske tvitere, koji postoje vec skoro 20 godina i nisu nista novo :)
I zasto svih 7 tvitera u Bmw 7 nisu dijamantski, vec samo 3, ako je to toliko bitno za kvalitet zvuka? :)

Ne, nisu prebrojavali zvucnike, probali su svo to ozvucenje, lepo pise. A dole su napisali da ce verovatno uraditi i testiranje ozvucenja u sportskim automobilima.

Burmester koriste Bugatti, Porsche i Mercedes, a B&W koriste Maserati, Volvo i Bmw :)
Dobra je B&W firma, ali nisu bas na nivou Burmestera :)
I B&O u Audiu, za svih 19 zvucnika ima 19 razlicitih kanala, sto je i logicno :)
Ko radi celokupno ozvucenje u Bmwu, posto B&W samo zvucnike proizvodi?
Burmester je posebno razvijao ozvucenje za S klasu, razvijali posebne 3D algoritme koji ce siriti zvuk sa svih strana, koristeci i zvucnike na krovu, da na svakom sedistu moze jednako da se cuje zvuk, a B&W stavio svoje zvucnike i ko zna cije i kakvo pojacalo i to je to.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Mos misliti, laser. Odes u kafanu, kazes moj BMW ima laserska svetla.
Sad je to laser i time je automatski bolji od LED?

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

A ko li je tebe nalozio da to sa analogno/digitalnim filterima i posebnim pojacalom za svaki kanal treba tako?

Na te buldastine sa 3D zvukom i obradom do besvesti svaki auduiofil ce se najeziti.

Evo jedan lep video u vezi BMW-og ozvucenja:

https://youtu.be/dOFSmJnnG6M

https://youtu.be/dOFSmJnnG6M

Inace pisao sam o ovom sistemu koliko dobro zvuci jos kad sam vozao XC90, tada nisam ni kontao da je to prakticno isti sistem u BMW-u.
Bolesno je dobar, i sad me nervira sto sam ga cuo, jer bih inace bez sekunde razmisljanja preskocio tu stavku u konfiguratoru. Sada cu je opet preskociti, ali ce me nervirati jer sam je preskocio, B&O nije uopste ostavio takav utisak.
HKS napisao:Mos misliti, laser. Odes u kafanu, kazes moj BMW ima laserska svetla.
Sad je to laser i time je automatski bolji od LED?

Jeste, bolji je, al ne zato sto je laser vec zato sto ima veci domet.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Jeste do sad bilo, ali koliki je domet ovih na E klasi?

Poslednja izmena od HKS u 27 Okt 2016, 14:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Meni HK u autu zvuči super ali kad pustim isti dobar zapis kući na hifi sistemu, nije ni blizu.

Mogu oni da stave i 200 kanala u autu i naplate 30k evra, opet je to nije ni blizu kvalitetu dobrog kućnog 2.0 sistema.

Ako slušaš radio ili mp3 i prosečni audio sistem u skupljim autima je overkill.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Treba cuti Burmester u S klasi, posebna dinamika zvuka, ima za svakoga po mod koji zeli, ne mora 3d surround :)
Ima pure, easy listening, live, surround i 3d surround.
Sound à la carte.
Burmester knows that listening to music depends on your mood and situation, particularly when travelling by car: “That’s why we offer S-Class drivers three different basic settings: ‘Pure’ is the ideal, purest listening variant. With ‘Easy Listening’, the music takes a step back. The sound is like slightly wrapped in cotton wool and does not distract you from what is happening on the road. And with ‘Live’ you get the maximum sound version. It should actually be called ‘bigger than life’.” Furthermore, using what is called the VIP setting, the sound can be optimised separately and individually for each of the four seats.
This function has been precisely tuned for each of the sound settings mentioned above. During final approval of the tuning, Burmester decided not to use the surround effect for news programs, thus allowing the spoken word to sound more natural, making it easier to understand.
Slika

Slika

Slika

Slika

Laki, ti znas da u kolima ne sedis na sredini ispred 2 velika hi-fi zvucnika?
Drugo, kako se 15 zvucnika u sedmici razlikuje od ovoga u S klasi, osim sto je sve na nizem nivou i neozbiljnije?
Ko je tebe slagao da pojacalo sa analognim i digitalnim filterom nije dobra stvar?

Evo i za tebe video, od coveka licno :)
https://www.youtube.com/watch?v=6HnkRfPjN3Q

With the Burmester® high end 3D surround soundsystem, the new S-Class offers three-dimensional surround sound for the first time.

@Floyd
A taj 2.0 kucni sistem opet nije dobar kao dobar kucni surround sistem :)
Ima jedan lik koji je napravio ceo Burmester surround sistem, cena sitnica, oko 400k eura :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kao što rekoh, zavisi od izvora. Ja sam na radio stanicama u Srbiji, u podešavanjima isključivao surround jer je zvuk bio loš. Na DAB je druga priča

Što se tiče naprednijih sistema, sigurno se oseti razlika ali jedino kad pustiš vrhunski izvor. MP3 sa USB-a ne može da pokaže pun potencijal.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mozda sistem pusta flac fajlove, to bi bilo lepo, ali si time ogranicen na jako malo muzike :)

DAB je ok stvarcica, steta sto u Srbiji ne postoji.
Moze i mp3 da bude ok kvaliteta.

A sta zavisi od izvora? Ja sam tebi replicirao za kucnu varijantu, da je meni bolji surround od stereo zvuka, zapravo volim oba, zavisi kada i sta slusam, ali u vecini slucajeva mi vise prija surround.
Spomenuo sam ti tog prsnutog lika koji je bolestinu od sistema napravio :)
Odgovori