Ja recimo SFRJ racunam do 1980 i Titove smrti. Onda vreme delim na po 10 godina, 80-90 kad se zemlja kretala jos po inerciji od ranije a klizila u probleme koji su bili vidljivi narocito u drugoj polovini osamdesetih. Od 90 - 2000 znamo vec sta je bilo kao i kasniji i sadasnji period.ben roj napisao:Po meni i zato sam napisao i ranije prvi period ili ranije je period od 1970 do do 1990 jer se dobro secam od 1970 godine a tema je imali smo znaci da znamo sta smo to imali, drugo to je period koji prethodi raspadu Jugoslavije , trece bio je period tzv socijalistickog samopravljanja , zatim to je 20 godina.miroslavm napisao:Meni samo nije jasno koji period u ovom razgovoru uzimamo za "nekad" u SFRJ. Zbog razlicitih dekada dolazi do nesporazuma.
Drugi period se prirodno namece da je period od 2000 godine do 2016 jer 2000 godine dolazi do promene vlasti, drugo brze i jasnije promene sistema i trece to je period od 15 godiana sto je dovoljno dug da se moze nesto zakljuciti. Uostalom mi zivimo u sada tj u ovom periodu i njegovi smo svedoci.
Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
Izvinjavam se, nisam pisao pobogu, nego po maternjem.Ji 4Tze napisao:Podaci, pobogu...

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Naravno...SAT 1, Pro 7, RTL vise komada...Floyd napisao:Gledaš li nešto drugo osim ARD i ZDF?zex napisao:Ja u Nemackoj nisam video ni jedan rialiti program na 'javnim' televizijama....

- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Znaci mnogo gledas tv!
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Nije o tome, ovo je teme kako smo nekada ziveli, ovde u Srbiji, i sta smo imali a da toga nismo ni bili svesni. I prirorodno je da se komparira zivot koji je bio nekada i sada obicnih ljudi. A to siris temu na razvijeni zapad i kako je sada u zemljama koje su bile u istocnom bliku i td. A ja ti samo ukazujem da to nije jednostavno sagledavanja i kazem da ce se diskusija zbog obrazlaganja zbog cega je sta prosiriti na geopolitiku i demokratiju. Jer je NATO i EU htele da se sto pre prosire nezavisno od drugih ekonomskih i drustvenih okolnosti u tim zemljama.ljubitelj napisao:Pa ovo je tema o tome, odavno je otvorena.ben roj napisao: Otvori teme koje te interesuju, nema skrivanja pa da se diskutuje. MOJ TECA je realnost koji je nekada imao sredjen zivot i mogao je da skoluje cerku a da nije toga bio svestan. I nemoj mi zameriti sto to glasno kazem, isto kao sto kazem da ono Mirom Markovic da je za mene bio udarac ispod pojasa.
Koliko sam puta napisao da nije izmisljen i reako da je on bio ilustacija zivota ispod proseka tada , skoro prosek oko koga je vecina bila, i da sam onda opisao kako bi on sada ziveo. I s obzirom da sada jako malo ljudi zivi na nekom proseku, vec je izvrseno raslojavanje, MOJ TECA je reprezent siromasnih i gubitnika tranzicije a TVOJ TECA je reprezent bogatih i dobitnika tranzicije. Znaci oba su realna teca i oni su oko nas u Srbiji i to sada. I ja govorim kako im je sada a ne kako ce im mozda biti jednog dana kada mi budemo kao Engleska ili Svedska ili pak Bugarska. A nemam nista protiv i da se i o tome diskutuje samo da znamo sta je teziste teme.ljubitelj napisao: Taj tvoj teca je izmisljen, sam si napisao vise puta da pricas o fikciji sta bi bilo kada bi bilo.
MA shavatam ja ali razlicito od tebe, i razlikujemo se u shvatanju, ovde jeste uvedema kapitalizam ali ti ne shavtas da on mora proci svoje faze i da se kod nas desava prvobitna akumulacija kapitala, vrsi se raslojavanje na osnovu sticanja kapitala i zato sada nema mnogo ljudi koji prosecno zive, vec se grupisu na bogate i siromasne, pa zar to ne vidis. I teziste moje diskusije nije kava su drustva oko nas , vec kakavo je kod nas, a nemam nista da otoris temu i o tome, jer to nije ta tema. A to da je u okolnim bivsim zemljama razvijeni kapitalizam je takodje posebna tema.ljubitelj napisao: Izgleda da ti bas i ne shvatas da je kapitalizam svuda oko nas, razvijeni kapitalizam kako ga ti zoves, je na istoku, severu, jugu pa naravno i na zapdu.
...
Onda kada kod nas bude uveden kapitalizam zavrsetkom tranzicije naravno da ce jos jasnije biti vidljiv napredak, Sve sto je vazilo za Albaniju, Bugarsku, Crnu Goru, Poljsku, istocnu Nemacku vazi i za Srbiju i svakako ce biti vrlo slicni rezultati....
Nemam nikakve dileme da ce Srbija da uvede kapitalizam, da ce uspostaviti sistem kao sto je vec u drugim zemljama, da ce prihvatiti trziste i integrisati se u evropsko okruzenje. I konacno ovakve teme postati samo deo istorije kao sto je vec kod drugih.
I za razliku od tebe ja ne govorim kako ce biti, to se ne zna tek ce se videti, a ti predpostavljas tj kazes DA NEMAS DILEME da ce Srbija da ivede kapitalizam, po meni on je jasno uveden i postoji, i mislis da mozemo brzo doci u razvijeni kapitalizam. To je opet predpostavaka, a ja pak mislim ako do sada nismo brze isli sta je garancija da cemo sada ici brzo i da ce to biti uspesno. I da neko svesno procese ovde vodi tako. No i to je druga tema, zar ne , jer govori o nekim buducim procesima.
@ Il
Pa svaki sistem putem medija i na druge nacine podstice ono sto zeli da razvije kod vecine stanovnistava na polju obrazovanja, kulture, umetnost i td. i prikazuje sta smatra da ima vrednost da bi vecina to prihvatila. Ona slika ti ukazuje kakav je odnos nekada bio i sta se smatralo vrednim, a ovi sad rijaliti i muzicke emisije koje dmoiniraju po meni su u funkciji oblikovanja potrosacke sveti i u interesu zarade vlasnika televizije, jer su one privatne sve sem RTSa. Neko je rekao na tu temu da je u Rimu bilo "hleba i i igara" a da je kod nas sada " igara i igara". I manipulacija je kada vlasnici tih telivizija kazu promentie kanal, jer uvece kada menjate kanale na svim su rijaliti emisije ili neke pesme koje kvazi umetnici u liku pevaca koje je ta ista televizija isforsirala, ocenjuju neku decu ili neki filmovi sa mnogo pucnjave i nasilja. Nema drugih sadrzaja, ima druga televizija isto sa rijalitijem, samo drugi naziv i drugi studio.
@ Miroslav
Pa ja sam izostavio period 1990 - 2000 zbog sankcija i ratnih sukoba na teritoriji SFRJ. A dekade nisam uzimao tako, jednostavno se pogodilo da sam se ja skolova u periodu od 1970 - 1980 i toga se perioda jako dobro secam. Ne mogu pisati kako je bilo 1950 i neke godine kada tada nisam se bio ni rodio. Mislim da sam jasno objasnio zasto ima logike porediti ta dva perioda, pri cemu period ne vezujem samo za SFRJ jer ljudi u Srbiji su ziveli u raznim nazivima drzave u kojoj su ziveli. Osnovno je kako su ljudi ziveli nezavisno da li je to SFRJ , Drzavna zajednica S i CG ili pak samo Srbija. Moza bi bola dobra tema kako bi narod ziveo da nije stvorena Jugoslavija 1918 vec da je stvorena samo Srbija sa teritorijom na kojoj su ziveli dominatno Srbi, vecom nego sto je Srbiaj a manja nego sto je bila Jugoslavija. Ubedjen sam da bi mnogo bolje bilo za Srpski narod ali i to je druga tema.
Lako se ova tema prosiri na druge teme.
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
izgledasasa lbg napisao:Znaci mnogo gledas tv!

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kratak vek našeg “mališe“
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... seg-malise
Kako su Pribojci zbog rata i sankcija pre 16 godina ostali bez možda najmanjeg i najjeftinijeg automobila na svetu: Poli-10, sa japanskim motorom kubota, pravljen u pribojskom „Poliesteru“ i koštao 3.900 maraka
Erad
– Baš kad je trebalo da krenemo u proizvodnju malolitražnog automobila „poli 10“ kad smo sve složili, presekle su nas sankcije. Stopiran je uvoz motora i komponenti iz kooperacije. Uspeli smo da sklopimo 30 automobila i prodamo ih, cena je bila 3.900 maraka – kaže Dragan Njemčević, rukovodilac tehničke pripreme u fabrici „Faspini“ pribojskog „Poliestera“.
Podsećanje na sudbinu „mališe“, kako su ga zvali majstori iz fabrike i kupci, podstakao je prošlonedeljni tekst „Novosti“ o indijskom narodnom automobilu, koji košta 2.500 dolara i najjeftiniji je na svetu.
– Sa francuskom firmom „Erad“, iz grada Due, sklopljen je 1988. godine ugovor o proizvodnoj kooperaciji – podseća Njemčević na dane kad je u Priboju, pored FAP-ovih kamiona, započela proizvodnja četvorotočkaša.
– Dobili smo dva „Eradova“ vozila i sa njih „skinuli“ kalupe za izradu delova od poliestera. Naši radnici su tamo išli na obuku, a njima smo, sa kooperacijom iz „Juge“, isporučivali metalne rešetke, volane, akumulatore i druge delove, koji su im sa prevozom bili jeftiniji nego u Francuskoj.
Iz pribojske fabrike, poznate po specijalnim nadgradnjama na kamionima za prevoz namirnica, bilo je poručeno 200 motora, a kad su videli šta se sprema, smanjili su na probnu seriju od 30 komada. Ubrzo su u hali, koja nije imala proizvodnu traku, počeli proizvodnju – čamaca.
Do pre godinu-dve fabrici su se javljali kupci tražeći neki manji deo za „mališu“, koji je početkom devedesetih godina prošlog veka ispunjavao sve standarde za zaštitu životne sredine. Sa redovnom proizvodnjom vozilo je trebalo, kaže Njemčević, da se prilagođava zahtevima kupaca, da menja opremu i dizajn, kao i sada već zastarelu koncepciju.
Iz fabrike „Faspini“, uz samu među sa BiH, na graničnom prelazu Uvac, kupcima otpremaju hladnjače i čamce, a proizvodni hit sada su im ormani (kutije) od armiranog poliestera za strujomere.
MOTOR:
AUTOMOBIL „poli-10“ pokretao je japanski motor „kubota“, snage 7,6 kilovata (10 konjskih snaga) sa prosečnom potrošnjom 2,3 – tri litre dizela na 100 pređenih kilometara i maksimalnom brzinom od 75 km na čas. „Mališa“„ je bio dugačak 2,5 metara, težak 400 kilograma, imao troja vrata, dva sedišta i veliki prtljažni prostor, namenjen za servisne i druge korisnike.
SVE PUKLO
SA prvim danom sankcija sve je puklo, nije bilo šanse da bilo šta stigne ni iz bivših jugoslovenskih republika. A brave i pojasevi su pravljeni u Ohridu, košuljica menjača u Makarskoj, „srce“ u fabrici „Soko“ iz Mostara, upravljač u Nevesinju, kočnice u varaždinskom „Strojoteksu“„ – podseća Njemčević.
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... /?cena=low

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... seg-malise
Kako su Pribojci zbog rata i sankcija pre 16 godina ostali bez možda najmanjeg i najjeftinijeg automobila na svetu: Poli-10, sa japanskim motorom kubota, pravljen u pribojskom „Poliesteru“ i koštao 3.900 maraka
Erad
– Baš kad je trebalo da krenemo u proizvodnju malolitražnog automobila „poli 10“ kad smo sve složili, presekle su nas sankcije. Stopiran je uvoz motora i komponenti iz kooperacije. Uspeli smo da sklopimo 30 automobila i prodamo ih, cena je bila 3.900 maraka – kaže Dragan Njemčević, rukovodilac tehničke pripreme u fabrici „Faspini“ pribojskog „Poliestera“.
Podsećanje na sudbinu „mališe“, kako su ga zvali majstori iz fabrike i kupci, podstakao je prošlonedeljni tekst „Novosti“ o indijskom narodnom automobilu, koji košta 2.500 dolara i najjeftiniji je na svetu.
– Sa francuskom firmom „Erad“, iz grada Due, sklopljen je 1988. godine ugovor o proizvodnoj kooperaciji – podseća Njemčević na dane kad je u Priboju, pored FAP-ovih kamiona, započela proizvodnja četvorotočkaša.
– Dobili smo dva „Eradova“ vozila i sa njih „skinuli“ kalupe za izradu delova od poliestera. Naši radnici su tamo išli na obuku, a njima smo, sa kooperacijom iz „Juge“, isporučivali metalne rešetke, volane, akumulatore i druge delove, koji su im sa prevozom bili jeftiniji nego u Francuskoj.
Iz pribojske fabrike, poznate po specijalnim nadgradnjama na kamionima za prevoz namirnica, bilo je poručeno 200 motora, a kad su videli šta se sprema, smanjili su na probnu seriju od 30 komada. Ubrzo su u hali, koja nije imala proizvodnu traku, počeli proizvodnju – čamaca.
Do pre godinu-dve fabrici su se javljali kupci tražeći neki manji deo za „mališu“, koji je početkom devedesetih godina prošlog veka ispunjavao sve standarde za zaštitu životne sredine. Sa redovnom proizvodnjom vozilo je trebalo, kaže Njemčević, da se prilagođava zahtevima kupaca, da menja opremu i dizajn, kao i sada već zastarelu koncepciju.
Iz fabrike „Faspini“, uz samu među sa BiH, na graničnom prelazu Uvac, kupcima otpremaju hladnjače i čamce, a proizvodni hit sada su im ormani (kutije) od armiranog poliestera za strujomere.
MOTOR:
AUTOMOBIL „poli-10“ pokretao je japanski motor „kubota“, snage 7,6 kilovata (10 konjskih snaga) sa prosečnom potrošnjom 2,3 – tri litre dizela na 100 pređenih kilometara i maksimalnom brzinom od 75 km na čas. „Mališa“„ je bio dugačak 2,5 metara, težak 400 kilograma, imao troja vrata, dva sedišta i veliki prtljažni prostor, namenjen za servisne i druge korisnike.
SVE PUKLO
SA prvim danom sankcija sve je puklo, nije bilo šanse da bilo šta stigne ni iz bivših jugoslovenskih republika. A brave i pojasevi su pravljeni u Ohridu, košuljica menjača u Makarskoj, „srce“ u fabrici „Soko“ iz Mostara, upravljač u Nevesinju, kočnice u varaždinskom „Strojoteksu“„ – podseća Njemčević.
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... /?cena=low

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Pa Tata Nano je stvarno Tata u odnosu na to.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je bilo pre rata, ovo nije ni tako lose na prvi pogled...Evo sta se pravilo po zapadu nesto kasnije...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ih Francuzi...
ben roj napisao: Nemam nikakve dileme da ce Srbija da uvede kapitalizam, da ce uspostaviti sistem kao sto je vec u drugim zemljama, da ce prihvatiti trziste i integrisati se u evropsko okruzenje. I konacno ovakve teme postati samo deo istorije kao sto je vec kod drugih.
MA shavatam ja ali razlicito od tebe, i razlikujemo se u shvatanju, ovde jeste uvedema kapitalizam .
Pitao si me direktno za misljenje o buducem razvoju sistema kod nas, stoga sam ti napisao da nemam dileme da ce i ovde biti uveden kapitalizam kao sto je u svim zemljama uveden.
Dakle, ti shvatas da je tranzicija zavrsena, privatizovano sve drzavno i drustveno poreklom iz SFRJ , drzave vise nema u biznisu, radnici rade u privatnim sektoru, zaposljava se preko konkursa bez veza i partijske pripadnosti na slobodnom trzistu rada. Nema traga socijalisitickog sistema niti strukture kakva je bila u SFRJ.
Objasnio sam vrlo konkretno preko pp da cinjenice pokazuju da nije tako kako ti shvatas, sto i zvanicna statistika potvrdjuje.
Imali smo haos, male plate, inflaciju, devalvaciju, fiktivni novac, nestasice najosnovnijeg za zivot a nismo znali da to nije normalno stanje, da tako ne mora, da moze da postiji stabilan novac, da moze da ima struje 24 sata, da ima goriva na pumpama, da ne mora da se ceka nocu u redovima za veknu hleba, da pranje vesa nije luksuz, da kafa sve da se popije po zelji, da ne treba bon da bi se nesto kupilo u radnji, i jos mnogo toga nismo znali.
Krajnji stadijum razvoja socijalistickog sistema su godine 80-89, poslednja decenija kada je i ostvaren najveci BDP. Tog perioda se najbolje secam i o tome pisem iz prve ruke.
Jeste prosiirio sam temu sa Srbije na ostale zemlje SFRJ i na susedne bivse socijlaisticke zemlje sa razlogom, da bi ukazem na postojanje zakonitosti. U svakoj zemlji, pocev od najzaostalije
Albanije,preko SFRJ zemalja do istocne Nemacke se bolje zivi u kapitalizmu nego u socijalizmu.
I svuda je uveden ono sto ti zoves razijeni kapitalizam, bilo je dovoljno 10tak godina da se pokrene, sprovede i zavrsi tranzicija i uspostavi u potpunosti novi sistem pravila.
Zato sam te navodio da preneses svoja direktna iskustva iz kapitalizma u zemljama ex SFRJ ili suseda umesto pozivanja na neke trece izvore.
Ja sam preneo direktna iskustva, ono sto sam video, doziveou vise zemalja, i ponovo ti ukazujem da ovde u Srbiji nije zavrsena tranzicija iz jednog u drugi sistem. Cinjenica je toliko da mi je neshvatljiv tvoj suprotan stav ma koliko se trudio da razumem odakle potice.
Mogu samo da konstatujem da se ne slazemo.
Namerno se ne uključujem u ovu temu prečesto.
Povremeno moram da prokomentarišem ponešto - da, bilo je restrikcija struje, da, bilo je da ponekad nema benzina na pumpama, ali ni blizu tome kako to ljubitelj opisuje. Dan danas imam bonove za gorivo (izdate od narodne banke) u arhivi - posledica pokušaja konsolidacije državnih finansija u ranim 80-tim.
Ipak, život je bio neuporedivo normalniji nego danas, uz mnogo manje stresa. Ko je hteo više, mogao je lako da ode negde na zapad, naše tadašnje školstvo mu je davalo odličnu podlogu za to.
Ono ili ovo - dileme nemam. Ja bih uvek bio za "ono" ali svestan sam da je to samo moj subjektivan stav.
Izuzetno smo izgubili na uništavanju "onog" i pretvaranju u "ovo". Sigurno najviše (smo izgubili) u celoj Evropi.
Povremeno moram da prokomentarišem ponešto - da, bilo je restrikcija struje, da, bilo je da ponekad nema benzina na pumpama, ali ni blizu tome kako to ljubitelj opisuje. Dan danas imam bonove za gorivo (izdate od narodne banke) u arhivi - posledica pokušaja konsolidacije državnih finansija u ranim 80-tim.
Ipak, život je bio neuporedivo normalniji nego danas, uz mnogo manje stresa. Ko je hteo više, mogao je lako da ode negde na zapad, naše tadašnje školstvo mu je davalo odličnu podlogu za to.
Ono ili ovo - dileme nemam. Ja bih uvek bio za "ono" ali svestan sam da je to samo moj subjektivan stav.
Izuzetno smo izgubili na uništavanju "onog" i pretvaranju u "ovo". Sigurno najviše (smo izgubili) u celoj Evropi.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Uf Jaksa.
Nemoj imati mobilni, auto koristi kad ides ponekad van grada, u kafanu prestupne godine kao i na rucak, nemoj placati internet i kablovsku... Ja ti garantujem da imas 300e u steku svakog meseca dodatno.
Danas svi hoce sve, pravi se potrosacko drustvo, dosta nas se trudi da stvori nesto pa i radi vise od 8h dnevno, vikendom, na godisnji ide 10dana a ne 30 itd.
Realno klinac sam bio 90ih, ali se secam pravljene cokolade, domaceg hleba, Step sokova, praznih rafova i kad nadjes jestivo ulje da mama napravi nesto budes srecan, ako mozes da kupid dva to je premija.Zimovanje i letovanje kao da idem na Havaje(danas, ne idem a mogao bih ali bih bas osetio u budzetu),patike original kupim od rodjendana(od njih 5 dobijem pare). Za grad dobijem za jedno pice, mozda 2 (danas 2e tipa)...
I onda mi neko kaze pa bilo je bolje. Aha kako da nije, mozda ko je ziveo partijski kao i danas, ali je tada mnogo vise njih bilo partijski aktivno. Pa kad neko kaze treba da se radi pre se manje radilo. Pa naravno da treba da se radi, a ne od 8h 2h aktivno radi a ostatak bleji, ispijaju kafe, citaju novine...krade sve sto se moze ukrasti i odneti kuci. E zbog tog sistema, neradnika a placenih(ima ih i danas sreca manje) i lopova je sve propalo( ima ih i danas ali kradu mnogo vise i manji ih je br).
Kad svi zaposleni budu radili u skladu sa opisom radnog mesta i aktivno bar 6h , i ne bude politckih lopova i poltrona(tj bude-mora ih uvek biti ali mnogo manje i manje alavih) tada ce biti svima bolje.
Nemoj imati mobilni, auto koristi kad ides ponekad van grada, u kafanu prestupne godine kao i na rucak, nemoj placati internet i kablovsku... Ja ti garantujem da imas 300e u steku svakog meseca dodatno.
Danas svi hoce sve, pravi se potrosacko drustvo, dosta nas se trudi da stvori nesto pa i radi vise od 8h dnevno, vikendom, na godisnji ide 10dana a ne 30 itd.
Realno klinac sam bio 90ih, ali se secam pravljene cokolade, domaceg hleba, Step sokova, praznih rafova i kad nadjes jestivo ulje da mama napravi nesto budes srecan, ako mozes da kupid dva to je premija.Zimovanje i letovanje kao da idem na Havaje(danas, ne idem a mogao bih ali bih bas osetio u budzetu),patike original kupim od rodjendana(od njih 5 dobijem pare). Za grad dobijem za jedno pice, mozda 2 (danas 2e tipa)...
I onda mi neko kaze pa bilo je bolje. Aha kako da nije, mozda ko je ziveo partijski kao i danas, ali je tada mnogo vise njih bilo partijski aktivno. Pa kad neko kaze treba da se radi pre se manje radilo. Pa naravno da treba da se radi, a ne od 8h 2h aktivno radi a ostatak bleji, ispijaju kafe, citaju novine...krade sve sto se moze ukrasti i odneti kuci. E zbog tog sistema, neradnika a placenih(ima ih i danas sreca manje) i lopova je sve propalo( ima ih i danas ali kradu mnogo vise i manji ih je br).
Kad svi zaposleni budu radili u skladu sa opisom radnog mesta i aktivno bar 6h , i ne bude politckih lopova i poltrona(tj bude-mora ih uvek biti ali mnogo manje i manje alavih) tada ce biti svima bolje.
@LJubitelj
Ja jasno napisem sta je moje shvatanje.
I haos koji ti navodis nije bio pre 1990 godine. Naprotiv, na osnovu mog iskustva sistem je bio veoma uredjen. I po mom misljenju prosecan covek mnogo je bolje ziveo nego sto prosecan covek zivi posle 2000 godine. To je moje secanje i iskustvo iz tog perioda.
Ja nisam nipisao da je sve privatizovano, ostalo je jos ponesto. Ono sto mi smeta jeste da nema ozbiljne i strucne rasprave da li treba telekom ili EPS privatizovati. Ono sto mi vidimo ili cujemo je, bez uvrede, isuvise laicki i nedovoljno da se sagledaju dugorocne posledice. I Moj Teca nije fikcija kao i da sada pojedini koji su presli u visi sloj da skoluju decu u inostrnstvu. Primere koje navodim ja vidim oko sebe i gledam da slika bude sveobuhvatna samo platicno prikazana. Uostalom moguce da su nam razlicita iskustva, a pogotovu sada kada se drustvo raslojilo na malo jako bogatih i na mnogo jako siromasnih. Ko to ne vidi, mislim da se onda krece u jednom uskom krugu ljudi.
Nemojte mesati period posle 1990 jer to je zaista bio has zbog raspada drzave i sankcija koje su bile uvedene.
Ja jasno napisem sta je moje shvatanje.
I haos koji ti navodis nije bio pre 1990 godine. Naprotiv, na osnovu mog iskustva sistem je bio veoma uredjen. I po mom misljenju prosecan covek mnogo je bolje ziveo nego sto prosecan covek zivi posle 2000 godine. To je moje secanje i iskustvo iz tog perioda.
Ja nisam nipisao da je sve privatizovano, ostalo je jos ponesto. Ono sto mi smeta jeste da nema ozbiljne i strucne rasprave da li treba telekom ili EPS privatizovati. Ono sto mi vidimo ili cujemo je, bez uvrede, isuvise laicki i nedovoljno da se sagledaju dugorocne posledice. I Moj Teca nije fikcija kao i da sada pojedini koji su presli u visi sloj da skoluju decu u inostrnstvu. Primere koje navodim ja vidim oko sebe i gledam da slika bude sveobuhvatna samo platicno prikazana. Uostalom moguce da su nam razlicita iskustva, a pogotovu sada kada se drustvo raslojilo na malo jako bogatih i na mnogo jako siromasnih. Ko to ne vidi, mislim da se onda krece u jednom uskom krugu ljudi.
Nemojte mesati period posle 1990 jer to je zaista bio has zbog raspada drzave i sankcija koje su bile uvedene.