Generalno da. Za moj impulsni punjac (Lidlov) stoji u uputsrvu da ih treba puniti u zimskom (pahuljica) modu sa malo visim naponom.pankoz napisao: 17 Nov 2018, 20:08 Da li mogu da se dopunjavaju klasičnim kućnim punjačem AGM akumulatori?
Akumulatori
Re: Akumulatori
Pogledacu po prodavnicama i Lidl u Nisu, mozda imaju.
Moze li akumulator eksplodirati ako se puni napolju? Ili ako se kablovima pali?
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
ne znam kako mislis da se puni napolju? u teoriji je sve moguce u praksi je druga prica mada znam jedan slucaj gde je i u praksi pukao akumulator prilikom startovanja preko kablova ali se ne secam pod kakvim okolnostima se to desilo nesto nije bilo ok al zaboravih detalje ja sam milion puta startovao kola preko kablova sto svoja sto tudja a savetuju da motor auta sa kog se uzima struja ne treba da radi vec da bude ugasen iako u praksi svi rade suprotno pa cak i drze gas kao da bolje puni alternator i lakse startuje ovaj drugi 

Koliko sam skontao neki su punili u zatvorenom prostoru, a akumulator kad se dopunjava stvaraa neke gasove (hidrogen?) i onda je dovoljna varnica ili staticki elektricitet.
Sad mi je malo trip staviti akumulator da se dopuni.
sta znam, evo meni je sad bas jedan aku na punjacu u garazi i uvek ih dopunjavam tako, ne mogu napolju, skoro sam nosio kod ovih sto rade sa akumulatorima da mi ispitaju jedan i napune isto u zatvorenom im stoje svi sto se pune, bilo jedno 5-6 prikacenih, doduse veca prostorija je u pitanju ali sta znam, nisam do sad razmisljao o tim stvarima
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Oslobadja se vodonik koji je vrlo reaktivan, ali narocito napolju zbog toga nista nece biti. Ja kad sam radio u firmi imali smo komoru za punjenje aku, i ona je imala posebnu ventilaciju.HKS napisao: 01 Dec 2018, 13:32 Koliko sam skontao neki su punili u zatvorenom prostoru, a akumulator kad se dopunjava stvaraa neke gasove (hidrogen?) i onda je dovoljna varnica ili staticki elektricitet.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja zamenih ambulator, izdrzao 11 godina i 250k km, od cega 200k km kratkih BG relacija i po 10 paljenja dnevno 
Mogao je jos, ali je oslabilo paljenje, pa ne bih da se zezam.
Uzeo sam Varta Silver.

Mogao je jos, ali je oslabilo paljenje, pa ne bih da se zezam.
Uzeo sam Varta Silver.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ocigledno je ova varta koju si imao iz uvoza pa je izdrzala toliko, ja sam na prethodnom auto imao takodje vartu iz uvoza, dosla sa autom i videh da je bila proizvedena 2006. godine, kod mene trajala do 2016. takodje mogla jos ali samo po lepom vremenu, kad udari zima ako jedan dan ne vozim auto vec sledeci nije palio ali kad je lepo vreme mogla je jos da gura, kad sam isao da kupim drugi i pricao sa ljudima iz radnje kazu nije uopste cudno da te varte iz uvoza toliko traju, kaze ove "nase" tj za nase trziste (ne znam gde se prave) izdrzavaju garantni rok i eventualno malo preko, par radnji u kojima sam se raspitivao ih izbacilo iz prodaje bas zbog velikog broja reklamacija, ubedise me da ne kupujem vartu u Srbiji, mog tasta takodje ubedise isto pre par meseci to mu reko bas jedan rodjak koji drzi radnju, ortaku izdrzala varta 3 godine i kaput, doduse plava varta, kazu da je silver najbolja kod nas, ima i najvecu garanciju, 5 god ako se ne varam ali isto vazi prica da drzi do isteka garancije
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ovaj prvi je original aku, tako da nije ni cudo da je potrajao.

Ja dopunjujem akumulator par puta mesecno, na punjacu bude 7-8 sati i nikakvih nezoda nisam imao osim da mi se jednom desilo da izbaci kiselinu po podu.HKS napisao:Koliko sam skontao neki su punili u zatvorenom prostoru, a akumulator kad se dopunjava stvaraa neke gasove (hidrogen?) i onda je dovoljna varnica ili staticki elektricitet.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Kako izbaci kiselinu?
Dopunio sam, ima 12.8-13v dok radi, kad se ugasi da se naspe gorivo na pumpi i upali padne na 10.8v. Pretpostavljam da nije dobro?
Dopunio sam, ima 12.8-13v dok radi, kad se ugasi da se naspe gorivo na pumpi i upali padne na 10.8v. Pretpostavljam da nije dobro?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mislim da ti je to mali napon. Uzmes spric i cevcicu pa izvadis.

Ja zamenih vartu u garanciji nakon 1.5 godine, jedva su se nakanili da mi daju nov, procedura je katastrofa. Doduse jeste ispalo da mi kao malo vuce struju al ipak je bio za zamenu.
Evo sad auto lezao 2 sata i 12v. Kad sam upalio ode na 13.3v