Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Zatamnjena stakla

Post od Day Walker »

Sh@rance napisao:Heroj koja to fabrika fabricki ugrađuje folije na stakla?
Day Walker jel ti neko nekad proveravao auto? Jel si kupio nov auto? I ako si kupio nov auto dali su birao dodatnu opremu prilikom kupovine?
Da kupovao, i sva oprema je navedena u sertifikatu koji mi je izdao Opel prilikom preuzanja. Opel preko sasije ima apsolutno sve podatke, ali te podatke (celokupne), nemaju ni amss, ni tehnicki, ni mup.

Mup od podataka ima:
-podatke o vlasniku
-o vozilu (kubikaza, kw, boja, tezina, karoserija, br motora, br sasije..) Nemaju podatke o tome da li imas zadnje podizace, grejanje buljsona ili felne "21" zoll".

@Heinz pise pritisak pri razlicitim opterecenjima. Uostalom meni se pocepalo to i ne vidi se.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Zatamnjena stakla

Post od Sh@rance »

E sad mi reci dali opel po nalogu mupa neće da da podatke o tom vozilu kako je izašao iz fabrike i šta to mup ne može da sazna. Odakle znaš da se neće umrežiti sa njima i preko broja šasije dobiti za par sekundi kakav ti je auto izašao iz fabrike.
Šta to od mup-a može da se sakrije?
Vremena se su se debelo promenila. Nekada u Elektranu nisi smeno da uneseš foto aparat, proces proizvodnje je bio državna tajna. sada je sve umreženo i mogu tebi da dam user name i pass i da pratiš kompletnu proizvodnju u svakom trenutku da analiziraš događaje ma bukvalno se da vidiš šta te interesuje.
To je najbolje ako ima neki saobraćajni policajac na forumu pa neka objasni kako im funkcioni načini provere za vozila. Ali ako misliš da ne mogu da imaju pristup takvim podacima onda ne znam o čemu više da pričamo.
Ako pandur hoće da ti se nakači na grbaču proveriće ti kompletnu familiju od Kosovskog boja pa na ovamo, a kamoli dali su ti folije fabričke na kolima.
Poslednja izmena od Sh@rance u 21 Okt 2015, 16:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma baš za točkove sumnjam da će na ulici praviti problem, ali zato tehnički i bilo koji atest može da padne rampa ako nije sve kako treba...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Zatamnjena stakla

Post od Day Walker »

@Sharence
Da li ti zaista mislis da ce saobracajac da trazi od nacelnika da trazi upit od ovlascenog servisa da izda potvrdu o tocku koji je na tvojim kolima?
Pa znas koliko bi takva procesura trajala?

Mup podatke o tvom vozilu vuce iz registracionog lista. Jel ti to jasno?
Odes i istampas registracioni list i videces sta sve pise u njemu, a to pandur dobije obicnom proverom preko motorole.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Onda imamo sreću što imamo glupu policiju i ostala u Titovom vremenu :thumbup:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Da ne bude da izmisljam:
Slika

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nema to veze sa pamecu policijom, nigde oni nisu ubaceni u privatne podatke neke kompanije.
Shvatas li ti uopste sta pricas, da treba da imaju uvid u sve podatke svih kompanija konstantno, bez ikakve provere...
Samo procedura dobijanja naloga za proveru je jebena i mora se imati bas cvrst dokaz o razlogu trazenja takvog naloga.

Pa ne sme meni u kucu da udje da me uhapsi, jer nema nalog za pretres, a ne da tek tako ulaze u sisteme kompanija :)

Policija da je danas i dalje ostala u Titovom vremenu, verujem da bi i mogli da rade to sto ti pricas.

@Heinz
Meni ne pise.
Pise mi na nekoj nalepnici na poklopcu rezervoara optimalni pritisak, i to samo 16", to jest osnovna dimenzija, a ja imam fabricke 17" felne sa kojima je kupljen auto. Takodje najnormalnije idu i fabricke 18" amg felne.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Druže razumemo se mi od samoga početka ali ti nisi razumeo mene.
Sh@rance napisao:Vremena se su se debelo promenila. Nekada u Elektranu nisi smeno da uneseš foto aparat, proces proizvodnje je bio državna tajna. sada je sve umreženo i mogu tebi da dam user name i pass i da pratiš kompletnu proizvodnju u svakom trenutku da analiziraš događaje ma bukvalno se da vidiš šta te interesuje.
Slika
upload images free
Kompletne podatke koje su bili strogo čuvana tajna sada možeš da pratiš na netu naravno uz user name i pass. Ovakav vid provera je urađen pre 10 godina i mogu tebi da dam adresu usere name i pass i da vidiš bukvalno sve šta te interesuje ako se razumeš, ne treba ti niko.
Misliš li da ostale fabrike nemaju ovakve pristupe kao moja firma ili dali policija neće imati pristupe.
Primera radi ako nekog interesuje neki parametar iz moje firme otvori sajt uloguje se i preko searcha unese šta mu treba dobija kompletne podatke o roku od odmah. Cela operacija traje minut dva. Ako nam policija ostane na tom nivou po tehnici iz prošlog veka onda extra i meni ne odgovara da skidam folije. Rećiću da je punto sa fabričkim folijama i on će da mi poveruje.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno da nemaju takav pristup.
Ti nisi u firmi, ti si u drzavnom preduzecu. Pitaj nekoga da li tek tako neko iz Albanije moze da udje u podatke epsa i uzme sve podatke kako mu je volja.

Mislim da debelo masis sa pominjanjem zastarelog sistema, jer moderni sistemi policiju daleko vise ogranicavaju.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

@DW u pravu si, nalepnica je.
Polako sa felnama, čekaj prvo da vidimo šta ćemo sa staklima.
Mada u zemlji gde se svakodnevno vozi kontra smerom, možda je dilema suvišna.

TT
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

@Heinz

Ni meni ne piše ništa sem pritisci/opterećenje uz 17" i 18"...a i to unutar poklopca rezervoara, na B stubu samo dozvoljena opterećenja. Prema tome to ne može biti reper, i prečnik i jotaža i ET su fabrika, felne su mi OEM VW, molim lepo...ne znam šta će da smuljaju. Ali hoće sigurno.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ma nema teorije da se oslanjaju na nalepnicu sa B stuba ili rezervoara jer nemaju svi automobili nalepnicu (odlepila se, neko od ex vlasnika je skinuo jer je farbao auto pa nije vratio, stariji automobili, itd.) a i zbog mogucnosti falsifikovanja (neko ko vozi npr. Fabiu zalepi nalepnicu sa Superba ili jednostavno napravi drugu nalepnicu). Ja vise tipujem da ce se to kontrolisati na tehnickom i da ce uvesti upis u saobracajnu dozvolu, pa da pandur preko citaca saobracajne lepo ocita sta je od guma zavedeno na tehnickom i proveri.

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Pa to nije frka, pred tehnički mećeš 20", registruješ i teraš. Šta time dobijaju? Pad prodaje OEM felni kod dilera?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pitanje je kada će felne da dođu na dnevni red, a i tada će juriti one sa aftermarketima.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Da ne gledamo u pasulj. Ako ima forumaša iz Hrvatske, mogli bi da napišu kako je kod njih to regulisano.
Znam da im se u saobraćajnu upisuju dimenzije felni(možda i guma?) koje je fabrika isporučivala serijski za pojedine svoje modele.
Odgovori