Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Grčka

Post od pedja »

Sto ne znaci da nisu njegov tip :D

TT
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Grčka

Post od crni »

Mozda je katarina romkinja pa je ogi ljut:-)

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ogi mozda kaze direktno neke stvari koje je lepse umotati u celofan, ali ovi lokalci na Halkidikiju su zaista agresivni u saobracaju, stalno bi se nesto svadjali, uopste nemaju razumevanja za turiste. Izuzeci naravno postoje. Mi smo u Leonidas studio apartments, gazdarica prica srpski, ultra je ljubazna, mozes je pitati za bilo kakvu informaciju, uvek ce pomoci i uputiti te. Nemam nijednu zamerku, samo hvale.
Ali u saobracaju i na ulici se mnogi ponasaju kao trolovi iz Tolkinovih knjiga. Na keca bi da se svadjaju, ponasaju se bezobrazno pa si im jos ti kriv (npr vozim uskim putem kroz siblje, on nailazi sa druge strane gde je siroko i ne staje da me pusti, nego ulazi i on u siblje, ide u mene, a nemamo gde da se mimoidjemo. I onda kad stanemo obojica kao dva ovna jer nema gde, pocinje da mlatara rukama. Traze kavgu, bezobrazni su, sujetni do neba, to ne moze niko da opovrgne.
Pricam o ovima iz Solunske regije koje sam jedino i video.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

trojanac napisao:Ili još bolje, otiđi kod Katarine u sobu. Možda posle budeš bolje raspoložen.
:kezo:
BAJKER napisao:Mozda nije njegov tip, obicno su Grkinje male i debele
Katarina je retko lepa i zgodna Grkinja. :thumbup:
Texonja napisao:Ali u saobracaju i na ulici se mnogi ponasaju kao trolovi iz Tolkinovih knjiga. Na keca bi da se svadjaju, ponasaju se bezobrazno pa si im jos ti kriv (npr vozim uskim putem kroz siblje, on nailazi sa druge strane gde je siroko i ne staje da me pusti, nego ulazi i on u siblje, ide u mene, a nemamo gde da se mimoidjemo. I onda kad stanemo obojica kao dva ovna jer nema gde, pocinje da mlatara rukama.
Slazem se,mada ja nisam imao problema jer sam jos gori od njih. :mrgreen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koja netolerantnost, pravo čudo za Srbe. :-D

Tapatalk 4
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Interesantno, texonji ne smeta da generalizuje grke al kad neko priča o bahatim benveistima ili suv pozerima onda to nije ok :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja sam za 10 dana na Sitoniji potrošio gotovo ceo rezervoar koliko sam se vozikao unaokolo, i nisam imao nijednu situaciju sa Grkom. Valjda se uplaše kad vide lika samog sa devojkom u kolima :rofl:

Sirenu sam upotrebio samo 2 puta i to na našim frajerima, jer na svetlosne signale ne reaguju. Ista priča na delu puta pre Soluna, kad se uđe u Grčku. Tamo gde ima kao 1 traka + zaustavna, Grk čim te vidi da prilaziš skloni se u stranu da prođeš. Naš baja u korsi koja ide kao gliser(sa nosem na gore :rofl:) koliko je napunjena, zajašio sa 80km/h i neće da se skloni. Na kraju sam držao sirenu bukvalno 2 minuta dok se nije udostojio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ne generalizujem ih, tj ne kazem da su SVI do jednog takvi (pomenuh i kontra slucaj gazdarice hotela). Inace, za suv nisam siguran, ali fakat je da je BMW postao prilicno privlacan auto za manijake i kretene, a poslednjih godina vidim da i Romi gastarbajteri cesce biraju BMW nego Merc. Obe stavke mi se ne dopadaju ali sta mogu.
Ali tema je Grcka, a ne Texonja, BMW ili SUV i ne znam zasto sam toliko interesantan za analizu?

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Vladapetr napisao:Ja sam za 10 dana na Sitoniji potrošio gotovo ceo rezervoar koliko sam se vozikao unaokolo, i nisam imao nijednu situaciju sa Grkom. Valjda se uplaše kad vide lika samog sa devojkom u kolima :rofl:
Ja imam još gori primer, opasna porodica sa malim detetom. Prošle godine smo prečešljali Halkidiki, ove godine smo samo okrznuli Sitoniju, ali uglavnom po Atosu. Nemam niti jedan ružan primer, sve najbolje o Grcima.

Voze malo kao da su sami u saobraćaju, ali šta je taj Halkidiki nego selo do sela, koja su prazna 10 meseci godišnje. Ljudi nisu navikli na druga vozila u saobraćaju, seku krivine i nepažljivi su, ali nisam stekao utisak da su bezbrazni - samo su navikli tako da voze.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Grci - dobar narod koji misli dobro o nama što je na žalost retkost.
Poneki članovi foruma - ne misle dobro nikom i o nikom.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Ja sam ovog leta imao puno kilometara po Grčkoj (do Zakintosa) i puno km po ostrvu. Takođe potvrđujem Ogijevu izjavu da su Cigani.
Počevši od kriminalno agresivne vožnje, pa sve do najciganskijih fora u hotelu.

Iskreno, jako mi je žao što moram da idem na njihovo primorje (moram jer sam apsolutno fasciniran Jonskim morem), ali Grke nepodnosim.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nismo imali neki poseban kontakt sa Grcima, krajem juna je inače poluprazno. 90% automobila su naši, ostalo su bili Makedonci, Bugari, Rumuni. Nekih 400 km smo napravili na Sitoniji bez ikakvih problema. Oko Soluna možda voze kao divljaci, ali nama iz BG bar to nije strano.
Gazde su nam bile super, posle dva hotela prvi put smo bili u apartmanima i najbolje smo prošli do sada. Nešto su nam manje naplatili nego što smo se dogovorili u februaru, šuraku su napravili dobru cenu za avgust. Na plažama se desilo da ne naplate po neku vodu i sl. Nemam nijednu ružnu reč za njih, takvo je naše iskustvo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I ja sam jedan od onih koji nerado idu u Gr. U mnogome se slažem sa Ogijem, ali bih ja to formulisao umerenije.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Takođe sve najbolje o Grcima, ovog leta sam tamo imao dosta kontakata sa njima i samo reči hvale. Veoma su sličnog mentaliteta kao i mi, zato se valjda i slažemo... :thumbup:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Grčka

Post od crni »

Koja gomila gluposti o Grcima i njihovom nacinu voznje:roll:

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Odgovori