Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
E za andriju nisam siguran informacija od menagera dr. Technoa. Mozda me laze ko mu gazda to ne mogu da tvrdim
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne mogu da ispratim koliko postovi brzo stižu.
Kad već pominjemo CT i marže. Pre jedno 8-9 godina imao sam priliku da zavirim u ERP i tabelu sa cenama. Razlika između ulazne i MPC cene jeste bila zastrašujuća
... barem za mene. Napomena tada je PDV bio samo 8%. 
Od jakih igrača, na tržištu je i hrvatski M-San (verovatno u regionu najjača firma iz te branše) preko svoje filijale Kimtec.
Tako je. CT je prodao maloprodaju Gigatronu pre par godina. A čudna povezanost CT i pomenute braće postoji, još iz radikalnih perioda.Pobrkao si. Gigatron je kupio Comtrade shopove, a ne obrnuto kako si napisao juče.
Kad već pominjemo CT i marže. Pre jedno 8-9 godina imao sam priliku da zavirim u ERP i tabelu sa cenama. Razlika između ulazne i MPC cene jeste bila zastrašujuća
Od jakih igrača, na tržištu je i hrvatski M-San (verovatno u regionu najjača firma iz te branše) preko svoje filijale Kimtec.
Širim haos!
U merkatoru imaš garantovano niže cene, pa ako nađeš negde jeftinije, oni ti vrate razliku 
Meni je sve to isto, merkator, rodić, univer, metro, tempo, ..., ne vidim neki poseban razlog idenja u bilo koji od njih, kada na kraju podvučeš crtu, sve dođe manje više na isto. Probano i već viđeno.
Jedina prednost merkatora, odnosno rodića jeste pika kartica i maksimalno olakšan način kupovine na rate. Samo provučeš karticu i odeš kući.
U merkatoru cene tehnike jesu (za nijansu, kako šta) veće nego drugde, recimo emmi.
Međutim, kada je nešto na akciji, budi siguran da za manje para nema nigde, možda samo za iste pare. Više puta sam se uverio. Plus kupiš na rate bez kamate, čak i da imaš keš, opet ti je bolje da ga staviš kraj srca, a kupiš na rate, jer nemaš nikakvu kamatu, nikakav penal. Naravno ako imaš redovna primanja, to se ni ne oseti.
Kreditna kartica, npr. ona intesina što možeš isto bez kamate da kupuješ, nije loša. Međutim skuplja je od pike za održavanje. I to samo ukoliko kupuješ tamo gde može na rate. Ukoliko kupuješ svuda, onda je kao i svaka druga kartica, 30 i kusur procenata kamate godišnje, masakr, još ako isplaćuješ samo onaj minimum, onda je masakr na kvadrat.
Ala sipate, ovde se više ne zna ko šta piše
Methane, zavisi od čega si gledao cene. Npr. za slušalice i tu kinezariju, kako je ja volim zvati, je marža znala biti ogromna. Mi smo se ložili onda da uzmemo kontejner toga iz kine. Ali ova vruća roba, procesori, memorije, imala je daleko manju maržu.
Meni je sve to isto, merkator, rodić, univer, metro, tempo, ..., ne vidim neki poseban razlog idenja u bilo koji od njih, kada na kraju podvučeš crtu, sve dođe manje više na isto. Probano i već viđeno.
Jedina prednost merkatora, odnosno rodića jeste pika kartica i maksimalno olakšan način kupovine na rate. Samo provučeš karticu i odeš kući.
U merkatoru cene tehnike jesu (za nijansu, kako šta) veće nego drugde, recimo emmi.
Međutim, kada je nešto na akciji, budi siguran da za manje para nema nigde, možda samo za iste pare. Više puta sam se uverio. Plus kupiš na rate bez kamate, čak i da imaš keš, opet ti je bolje da ga staviš kraj srca, a kupiš na rate, jer nemaš nikakvu kamatu, nikakav penal. Naravno ako imaš redovna primanja, to se ni ne oseti.
Kreditna kartica, npr. ona intesina što možeš isto bez kamate da kupuješ, nije loša. Međutim skuplja je od pike za održavanje. I to samo ukoliko kupuješ tamo gde može na rate. Ukoliko kupuješ svuda, onda je kao i svaka druga kartica, 30 i kusur procenata kamate godišnje, masakr, još ako isplaćuješ samo onaj minimum, onda je masakr na kvadrat.
Ala sipate, ovde se više ne zna ko šta piše
Methane, zavisi od čega si gledao cene. Npr. za slušalice i tu kinezariju, kako je ja volim zvati, je marža znala biti ogromna. Mi smo se ložili onda da uzmemo kontejner toga iz kine. Ali ova vruća roba, procesori, memorije, imala je daleko manju maržu.
-
Cherokee
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ovo objasnjava npr sto u Merkatoru u NS je osvanula Gigatron-ova radnja gde je bila ComTrade do skora...Paja napisao:Pobrkao si. Gigatron je kupio Comtrade shopove, a ne obrnuto kako si napisao juče.swemir napisao:Bez obzira na cene ovde se radi o dva klana gde jedan tj. grupu razlicitih satro radnji vodi andrija sto gubi licne karte. Ko razume jasno mu je
Oni su 50%. Drugih 50% je veselinovic
Vlasnik gigatrona nije vesrlin jevrosimovic?
Grešiš.swemir napisao:Vlasnik je veselin jevrosimovic. Njegov prvi brand je comtrade. Sve drugo su igre neke ali kasnije je formirao gigatron
Gigatron nema veze sa Comtrade sistemom.
Vesa je imao maloprodaju - Comtrade shop. Uleteo je u probleme kupovinom slovenačke softverske kuće i pre neku godinu je prodao celu maloprodaju sa sve imenom Gigatronu.
Sad gledam na APR-u kao vlasnik Comtrade shop-ova se vodi firma XLS d.o.o. koju je nemoguće povezati sa Gigatronom, čiji je vlasnik fizičko lice i koja je osnovana 13.10.14. tako da je moguće da je Gigatron prodao dalje CT shop-ove.
Inače naše IT tržišrte je počelo da puca od 2002. kada je uveden porez na računarsku tehniku. Prodavci su se trudili da ne dižu cene pa su marže bile sve manje, smena generacija je bivala sve brža pa su zalihe bivale sve problematičnije.... Na kraju su mnogi pozatvarali radnje.
Ok nisam znao da ct a nije vlasnik vise v j pa sam pogresno dedukovao 
Poslednja izmena od swemir u 25 Jan 2015, 14:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da nije, pred kamerama je primio vakcinu svinjskog gripa.Velja napisao: Rekao je pred kamerama da prima vitaminski koktel?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Samo sto je to bilo 2005, znam da sam krajem 2004 jurio da kupim kompjuter pre kraja godine i da je bio haos
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
Paja tipican pravnik, sve zivo proverava u APR-u..Paja napisao:Grešiš.swemir napisao:Vlasnik je veselin jevrosimovic. Njegov prvi brand je comtrade. Sve drugo su igre neke ali kasnije je formirao gigatron
Gigatron nema veze sa Comtrade sistemom.
Vesa je imao maloprodaju - Comtrade shop. Uleteo je u probleme kupovinom slovenačke softverske kuće i pre neku godinu je prodao celu maloprodaju sa sve imenom Gigatronu.
Sad gledam na APR-u kao vlasnik Comtrade shop-ova se vodi firma XLS d.o.o. koju je nemoguće povezati sa Gigatronom, čiji je vlasnik fizičko lice i koja je osnovana 13.10.14. tako da je moguće da je Gigatron prodao dalje CT shop-ove.
Inače naše IT tržišrte je počelo da puca od 2002. kada je uveden porez na računarsku tehniku. Prodavci su se trudili da ne dižu cene pa su marže bile sve manje, smena generacija je bivala sve brža pa su zalihe bivale sve problematičnije.... Na kraju su mnogi pozatvarali radnje.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
To radi svako sa trunkom mozga.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
Uglavnom to pravnici rade, ja znam par likova koji odmah cim vide nesto udju da provere..... Za neke treba napraviti android aplikaciju:D Ja sam jedno vreme stalno visio na APR-u.....
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nije potreban fakultet za to.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3