OK je šta piše, nego eto infa o sarmi, tj proseku.
Što se tiče minimalne bruto zarade, ona jeste kako je navedena. Ne ulazim u to da li neko vraća poslodavcu novac i sl. Sve to važi i u drugim zemljama, pre svega u okruženju, nismo mi to izmislili.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
A naš sistem gde su davanja poslodavca za uvezene radnike na 100.000 din 12.000 din, dok za domaće radnike oko 60.000din.
Ludilo mozga.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ludilo mozga.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
To znači da se za radnika na minimalcu skoro ništa dodatno ne plaća od ostalih dažbina... Gde mi živimo. Kad bi se ova naša zemlja, ekonomski tigar, odrekla makar tog dela svojih prihoda - taj film nećemo gledati...ljuba napisao: 31 Jan 2026, 08:37 Pise minimalac. Glupo je prikazivati u brutu posto u NL je skoro ista bruto/neto za minimalac.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pitanje je da li je tako, možda firma i dalje plaća neka davanja, i kod nas postoji u papirima deo koji kao plaća firma i deo koji plaća zaposleni.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na zapadu je cesto prisutno progresivno oporezivanje. Sto vise se zaradjuje, to vise se procentualno poreza placa.Gazu napisao: 31 Jan 2026, 20:46To znači da se za radnika na minimalcu skoro ništa dodatno ne plaća od ostalih dažbina... Gde mi živimo. Kad bi se ova naša zemlja, ekonomski tigar, odrekla makar tog dela svojih prihoda - taj film nećemo gledati...ljuba napisao: 31 Jan 2026, 08:37 Pise minimalac. Glupo je prikazivati u brutu posto u NL je skoro ista bruto/neto za minimalac.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money