Grčka
Re: Grčka
Preveza i okolina pa da kazem skoro do Vrahosa ali bez njega su tek posebna prica. Samo lokalno stanovnistvo. Jedan potpuno drugi vid Grcke i odmora.
Cene kao da je druga drzava (bile a sad su verovatno i tamo skocile ali ko zna).
Cene kao da je druga drzava (bile a sad su verovatno i tamo skocile ali ko zna).
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jel vredi otici dalje, do Lefkade ili jos juznije?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Meni je Lefkada do sada deo sa najlepsim morem I plazama koje sam do sada posetio. Mesavina divljeg i pitomog.dragvorl napisao:Jel vredi otici dalje, do Lefkade ili jos juznije?
Za bazu predlazem Agios Nikitas.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Proslo je dosta godina od kako smo bili tamo, ali msm da se nije mnogo toga promenilo. Osim zemljotresa koji je otezao odlazak na neke plaze.
Agios Nikitas je malo mesto na Zapadnoj strani koja je ujedno strana sa najlepsim plazama.
Samim tim je odlican za obilazak svih plaza na Zapadnoj strani. Ima svoju plazu koja je mala, ali sasvim dovoljna za lazy day ili jos jedno kupanje pred odlazak u smestaj.
Milos plaza mu je prva i najbliza na koju se moze doci brodicem ili peske preko brda. Meni ujedno i najlepsa
Mane A. Nikitasa je sto brzo dodje hlad na njegovu plazu i parking, ali nista dramaticno.
Agios Nikitas je malo mesto na Zapadnoj strani koja je ujedno strana sa najlepsim plazama.
Samim tim je odlican za obilazak svih plaza na Zapadnoj strani. Ima svoju plazu koja je mala, ali sasvim dovoljna za lazy day ili jos jedno kupanje pred odlazak u smestaj.
Milos plaza mu je prva i najbliza na koju se moze doci brodicem ili peske preko brda. Meni ujedno i najlepsa

Mane A. Nikitasa je sto brzo dodje hlad na njegovu plazu i parking, ali nista dramaticno.
I meni je Lefkada bila omiljena dok nisam otisao na Kefu. A onda Krit
Ne mogu da izaberem. Sve ima svoje cari. Naravno i prednosti i mane. Pa su mi svi podjednako dragi i Preveza jer sve nosim u lepom secanju.
Jonska obala je neverovatno lepa, ceo potez od Sivote preko Parge i Vrahosa do pocetka Peloponeza (i on mi u planu za obilazak). Generalno svako mesto.je specificno za sebe. A tu je i voznja jednim od najlepsih puteva Egnatia Odos uz svracanje u Metsovo pod moranjem.

Ne mogu da izaberem. Sve ima svoje cari. Naravno i prednosti i mane. Pa su mi svi podjednako dragi i Preveza jer sve nosim u lepom secanju.

Jonska obala je neverovatno lepa, ceo potez od Sivote preko Parge i Vrahosa do pocetka Peloponeza (i on mi u planu za obilazak). Generalno svako mesto.je specificno za sebe. A tu je i voznja jednim od najlepsih puteva Egnatia Odos uz svracanje u Metsovo pod moranjem.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Plazu koju spominjes u Agios Nikitas je mala i na njoj se ukrcavaju/iskrcavaju putnici koji brodicima idu na Milos plazu (brodici idu na svakih 10ak, 15 minuta). Meni licno plaza je neupotrebljiva. Mesto je premalo, skuceno i parkiranje je na magistrali.blaugrana napisao:Proslo je dosta godina od kako smo bili tamo, ali msm da se nije mnogo toga promenilo. Osim zemljotresa koji je otezao odlazak na neke plaze.
Letovanje na Lefkadi je za one kojima nije problem da svaki dan sednu u automobil i obilaze plaze po ostrvu. Baza po mom misljenju treba biti u Lefkasu jer je grad sa najvise sadrzaja i mesta za setnju i izlaske, pa preko dana kolima na plaze duz zapadne obale (more i plaze na istocnoj strani nisu tako lepe kao na zapadnoj). Svi ti mali gradici duz obale (osim Nidrija na istocnoj obali) su jednostavno premali i ne pruzaju nista osim toga sto na plazu moze peske da se ode, sto i nije neka velika prednost s obzirom da treba obici i videti sto vise plaza na ostrvu.
A sto se tice Engleza i zurki koje je OMP spomenuo, verovatno je mislio na Zakintos. Osim tog jednog dela u Lefkasu gde su smesteni svi barovi i mesta za izlazak, ja nisam primetio da ima toliko buke i pijanih turista. Mozda je Nidri grad sa vise mesta za zurke i pravljenje buke, tamo nisam zalazio.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Alexandros studios Lefkada
https://maps.app.goo.gl/5b1BnhX8Y9NnRmgM9
Ja sam ovde bio i sve je korektno. Lepa lokacija za dalji obilazak ostrva.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
https://maps.app.goo.gl/5b1BnhX8Y9NnRmgM9
Ja sam ovde bio i sve je korektno. Lepa lokacija za dalji obilazak ostrva.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tamo sam bio prosle godine, i od mene preporuka za smestaj.
Vidis meni jeste kefalonija lepa ali nekako mi ostala u nekog bledom secanju zbog zdrastvenih problema u okviru porodice , koje sam saznao u toku tih dana.Inzaghi napisao:I meni je Lefkada bila omiljena dok nisam otisao na Kefu. A onda Krit![]()
Lefkada i Krit su mi bas bas dobri ali tu bez 1000 km za 10 dana da ne pricamo

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
Sta znam, ja bio na Lefkadi pre par godina, more je stvarno lepo, ali sto rekose, za najmanju sitnicu moras u kola ili brod, a ja sam bio van sezone, mesta za parking nigdeu tim manjim mestima, kako li je tek u sezoni. Takodje, volim da dodjem na plazu, da ne nosim nista, iznajmim lezaljku i suncobram, ako hocu da pojedem nesto odem u obliznji restoran na plazi. Ovamo su na plazama bili bas sa slabom hranom, cak su koka-kolu davali neku svercovanu iz Ukrajine. Na dosta plaza nema uopste mobilijara, vec sam nosis.
Edit
I sam smestaj je bio losiji, gde god da odes(a birao na licu mesta i zadrzao se po nekoliko dana u par mesta) - kreveti koji skripe, mali televizori, slabija zvucna izolacija.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Edit
I sam smestaj je bio losiji, gde god da odes(a birao na licu mesta i zadrzao se po nekoliko dana u par mesta) - kreveti koji skripe, mali televizori, slabija zvucna izolacija.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Meni je deo Sivota - Parga - Vrachos extra, posle od Vrachosa do Preveze mi se i nije svidelo.
Preveza je OK i ima i dobru, veliku plažu.
Lefkada pun pogodak, najlepše plaže i solidna priroda. Naravno Lefkada je za one koji vole da se vozaju i pređu nekoliko stotina km na odmoru.
Malo bliže, meni je Pelion ostavio baš extra utisak, ali istočna strana. Priroda fenomenalna, lepe plaže, iako ne baš sve.
Opet, kome je problem vožnja, Pelion nije izbor.
Agios Nikitas, koliko znam, velik problem je parking, gradska plaža je samo OK, plaža Milos je super, ali mora ili peške uz malo šetnje ili brodić.
Kefaloniju nisam obišao, osmi kratke ekskurzije brodom, a ni Krit za sada.
Plaža Alonaki Fanariou pored Vrachos-a.

Inače, puno sam očekivao od plaža u okolini Atine i baš mi se ceo taj deo nije nešto svideo. Na kraju najbolja ispala gradska plaža u Atini.
Atina je perfektna, preporuka u svakom slučaju, nisam pisao otkada smo bili u septembru, ako nekoga zanima, mogu napisati nešto.
Preveza je OK i ima i dobru, veliku plažu.
Lefkada pun pogodak, najlepše plaže i solidna priroda. Naravno Lefkada je za one koji vole da se vozaju i pređu nekoliko stotina km na odmoru.
Malo bliže, meni je Pelion ostavio baš extra utisak, ali istočna strana. Priroda fenomenalna, lepe plaže, iako ne baš sve.
Opet, kome je problem vožnja, Pelion nije izbor.
Agios Nikitas, koliko znam, velik problem je parking, gradska plaža je samo OK, plaža Milos je super, ali mora ili peške uz malo šetnje ili brodić.
Kefaloniju nisam obišao, osmi kratke ekskurzije brodom, a ni Krit za sada.
Plaža Alonaki Fanariou pored Vrachos-a.

Inače, puno sam očekivao od plaža u okolini Atine i baš mi se ceo taj deo nije nešto svideo. Na kraju najbolja ispala gradska plaža u Atini.
Atina je perfektna, preporuka u svakom slučaju, nisam pisao otkada smo bili u septembru, ako nekoga zanima, mogu napisati nešto.
Poslednja izmena od mix024 u 01 Mar 2023, 19:59, izmenjeno 2 puta ukupno.