Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Re: Domaće auto emisije

Post od motorista »

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

=

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nista zanimljivo u ovom videu ali jedva cekam ostel vezane za ovaj auto...koja je fora da mu skoro godinu dana auto stajao u skladistu? inace vise je tesko pohvatati redosled radova i videa, ocigledno je jos letos izvukao iz skladista a sad poceo da pregledom i rasklapanjem, takodje i onaj zuti m3 od kad je kupljen a nista o njemu nije snimano itd. idu zbrda zdola sa klipovima.

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Zašto je posebna ova Lancia? Što je toliko vole?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Domaće auto emisije

Post od Saša »

Zato što je to poseban i već legendaran model sa 4x4 pogonom pravljen za reli utrke i koji je od ‘87. do ‘92. osvojio brojne svetske šampionate i nagrade.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kultni auto, u ono vreme ispod 7sec do 100tke, Evo verzije i ispod 6 sec kad ni mnogo jaca i skuplja kola nisu mogla da se pohvale tim ciframa, u svetskom i evropskom reli sampionatu useravala konkurenciju 6 sezona za redom
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ila je imao crvenu evo recimo 2007-8e godine, balavio sam svaki dan na nju, bila parkirana oko Kalenica, Topolska... tu je ziveo ili drzao pet shop
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

znam, imao je on dosta lepih kola na koja sam i ja balavio, cesto sam prolazio tim krajem a on je jedno vreme radio u gang landu pa je i tamo parkirao.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Domaće auto emisije

Post od paliic »

Bila je jedna crna 90ih (druga polovina) često parkirana kod Plavog jahača.. možda je neko pamti, meni se urezala. Fantazija uživo!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Bilo ih je u Srbiji sto obicnih HF sto Evo verzija sigurno jedno 20ak za koje sam ja znao e sad pitaj boga sta je sa njima.... krajem 90ih je u Krusevcu bila EVO bordo boje, pocetkom 2000tih je jedan auto limar iz Krusevca vozio istu kao ovu iz videa crvenu 8v pa je slupao, uradio i ne znam gde je nestala
Trenutno jedino znam za belu Evo u Beogradu neki omladinac je poseduje to je mozda jedina EVO za koju znam da je kod nas i u voznom stanju i ima lik iz V.Plane crvenu 8v kao iz videa, takodje sredjena i u top stanju.
Poslednja izmena od OMP u 12 Jan 2025, 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

OMP napisao: 12 Jan 2025, 11:14 zbrda zdola sa klipovima.
Jebg, to je servis, nije Sreten koji radi samo svoje projekte.

Bas zato i mislim da mora da objavljuje neke nama vec nezanimljive priloge, gde je navukao raju na zamene ulja na menjacu, cisto da ispostuje yt algoritam
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Geza napisao: 02 Okt 2014, 12:04 I dalje mi je Delta super...

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

A170T napisao: 12 Jan 2025, 11:39 Zašto je posebna ova Lancia? Što je toliko vole?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ja ne kapiram u čemu je ova sa klipa posebna. Običan 8V motor, perfomanse slične drugim serijskim turbaćima tog doba, limarija "fijatovska" tih godina...karoserija poznata po uvijanju.
Motor uzet iz Theme, 165-185 KS nije ništa posebno.

Veza ove verzije sa reli verzijom je u čemu?
Osim osnovne koncepcije i izgleda šta izdvaja ovu sa klipa?

Ova na klipu raspad, motor zveči, limarija trula...šuplja ko švajarski sir što se kaže.
Sa nekog otpada uzeta, a realno i jeste za otpad ovako u nevoznom stanju odnosno kao donor delova.

Praviće je ispočetka komplet sve, kao što su najavili.

A ta reli verzija jeste posebna. U njoj je puno toga drugačije uradjeno da bi bila sposobna za ono što jeste postala tih godina. Ikona moto sporta.

ps. stvarno pitam, u čemu je ova sa klipa nešto specijalno poželjna osim što ih je malo preživelo do danas (kao i ostalih italijanskih kola iz 80tih). Možda je i samo pitanje jeres kada se pomene uz ime auta ali eto ko hoće da pojasni dobrodošlo je da nešto naučim.
Poslednja izmena od ljubitelj u 12 Jan 2025, 16:50, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Domaće auto emisije

Post od ftj »

185 ks valjda, isla je 6,6s do 100 sto za 87. godinu nije da nije bio uspeh. volvo je tad mogao da sanja o tim performansama. cak je i vw morao da izbaci golf 2 limited da bi ostalo u istoriji da je u to doba ipak golf bio najbrzi hecbek.
Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

I volvo i drugi su imali motore takve snage...nije ništa posebno to dostignuće 185KS.
Max brzine slične i kod drugih turbaća tih 80tih.
Ubrzanje u sekundama je relativno, manja masa manje i sekundi...ako hoćeš da porediš onda sa istom kategorijom težine vozila.

Šta je posebno u ovoj sa klipa koja neme veze sa relijem da bi bila posebno vredna ?

VW/ Audi, Reno, Pežo, Nissan, Tojota...imali su aute sličnih osobina koji su bili ukorak jedan sa drugim.
Odgovori