Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
To je gredica iznad prozora- natprozornik...
Sluzi da bi mogao da nastavi sa zidanjem iznad otvora za vrata ili prozor...
Sluzi da bi mogao da nastavi sa zidanjem iznad otvora za vrata ili prozor...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Jesam - kada sam video koliki su, ali i koliko koštaju - smanjivao sam dozidivanjem ciglama i blokovima.
Što se tiče "bosanske" fasade
- u planu je postavljanje izolacije, stiropor 10 cm, ali tek na jesen...neka se još malo osuši.
E sad, izolacija ili grejanje - pitanje je sad?
Dok imam keša, pre bih uradio izolaciju - sa time mi je sasvim sve jedno čime ću se grejati. Planiram useljenje prizemlja, pa smatram da za grejanje tog prostora od nekih 65-70 kvm ne bi koštalo više od 100 e tokom 3-4 meseca zimi. Napominjem da imim dvotarifno brojilo. Zamaterijal mi treba oko 1500 e + najviše 1000 e ruke i miran sam.
Grejanje mogu i postepeno uvoditi - jedan mesec jedan radijator, sledeći drugi, kotao uzmem na neke rate....a sva na račun uštede koju postižem urađenom izolacijom.
Što se tiče "bosanske" fasade

E sad, izolacija ili grejanje - pitanje je sad?

Dok imam keša, pre bih uradio izolaciju - sa time mi je sasvim sve jedno čime ću se grejati. Planiram useljenje prizemlja, pa smatram da za grejanje tog prostora od nekih 65-70 kvm ne bi koštalo više od 100 e tokom 3-4 meseca zimi. Napominjem da imim dvotarifno brojilo. Zamaterijal mi treba oko 1500 e + najviše 1000 e ruke i miran sam.
Grejanje mogu i postepeno uvoditi - jedan mesec jedan radijator, sledeći drugi, kotao uzmem na neke rate....a sva na račun uštede koju postižem urađenom izolacijom.
Logično prvo izolacija.Martin napisao:E sad, izolacija ili grejanje - pitanje je sad?
Nego na fotografijama se vidi unutrašnja stolarija - gotov ravnjajući sloj. A o grejanu tek razmišljaš. Dakle već si isključio varijantu sa skrivenom alupex razvodnom instalacijom.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
To je već urađeno - pre nego što su urađene košuljice-podovi.
Dakle, što se tiče grejanja, samo da nabavim radijatore, pumpu i kotao i da ih nakačim na urađenu instalaciju. A to je sve zajedno oko 1500 evra, sa radom majstora.

Dakle, što se tiče grejanja, samo da nabavim radijatore, pumpu i kotao i da ih nakačim na urađenu instalaciju. A to je sve zajedno oko 1500 evra, sa radom majstora.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja bih pre radio izolaciju ako bas ne moze i grejanje da se uradi u cugu. Sa druge strane, ako ne grejes ceo dan neces puno ni izgubiti na samom trosku za grejanje u toj jednoj sezoni ako ne mozes da isfinansiras fasadu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nedostatak izolacije uz povremeno grejanje i buđavi zidovi su zagarantovani. Šteta za novu kuću. Prvo izolacija pa grejanje kad stigneš. I nemoj da štediš na izolaciji, vratiće se višestruko.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Koju debljinu planiras, 10?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Martine, prelepo je.
Svaka čast!!! Baš sam sa uživanjem gledao slike!!!
Svaka čast!!! Baš sam sa uživanjem gledao slike!!!
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Slazem se.vlajko napisao:Nedostatak izolacije uz povremeno grejanje i buđavi zidovi su zagarantovani. Šteta za novu kuću. Prvo izolacija pa grejanje kad stigneš. I nemoj da štediš na izolaciji, vratiće se višestruko.
Izolacija je bitna.
Grejni sistem je potpuno sporedna stvar.
Moze i obican 2kW kalorifer od 20 evra da odlicno ugreje ako je iole normalno uradjena izolacija.
Pomenuta je izolacija samo 10cm, trebalo bi ici makar na zakonski minimum od 12cm a moja preporuka je da se odmah ide na 18 do 20cm izolacije kao sto se radi u regionu srednje Evrope sa klimom koja je kao nasa u skoro svemu.
Moze i vise naravno, nece stetiti.
Onda su radijatori minimalni trosak, dovoljno je jedno rebro na 5 kvadrata za setanje u kratkim rukavima, da se tako opisno izrazim.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Menjam plocice u kuhinji. Ove prethodne su lepili na blok. Jel bolje i sad tako da odrade ili da prvo izrade zid pa onda plocice?
Lepili na blok mislis na giter blok? Kako mislis izrade zid pa plocice?
Moze prvo malter pa plocice . Tako je i pravilno.
Moze prvo malter pa plocice . Tako je i pravilno.
Verovatno je za vezivo korišćen malter, a ne lepak, pa zato kaže da su lepljenje na blok. 

Dansa ces tesko naci majstora koji hoce da ti lepi plocice direktno na materijal, uglavnom traze da se izmalterise zid pa da lepe plocice na lepak.