Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od trojanac »

Zar to nemaju i neki drugi modeli?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Re: Fotografija

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Neke od nabrojanih stvari - neki aparati imaju. Sve pobrojano, a sto je ocigledno da ovaj Nikon ima, ne bih mogao da tvrdim.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Većina nema, ali po meni i nije toliko bitno. Koja je razlika što moram pritisnuti jedno dugme i pomeriti točkićem da bih promenio ISO osetljivost, ili samo okrenuti točkić i gotovo? Jedan korak? Big deal... Ta razlika je najviše primetna kod "kompakta" u odnosu na DSLR (takve točkiće imaju recimo Canon modeli iz G serije i to je stvarno fantastično za mali fotoaparat - da ne moraš stalno čačkati po menijima svaki put da bi nešto promenio), ali ovo kod tog Nikona u odnosu na "klasičan" DSLR po tom pitanju ipak nema neku naročito veliku prednost, ili bar ne vrednu razlike u novcu (ako mu je samo to prednost)... :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

aplikacija menja aparat...tako govorimo mi neznalice :D
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Saša napisao:Većina nema, ali po meni i nije toliko bitno. Koja je razlika što moram pritisnuti jedno dugme i pomeriti točkićem da bih promenio ISO osetljivost, ili samo okrenuti točkić i gotovo? Jedan korak? Big deal... Ta razlika je najviše primetna kod "kompakta" u odnosu na DSLR (takve točkiće imaju recimo Canon modeli iz G serije i to je stvarno fantastično za mali fotoaparat - da ne moraš stalno čačkati po menijima svaki put da bi nešto promenio), ali ovo kod tog Nikona u odnosu na "klasičan" DSLR po tom pitanju ipak nema neku naročito veliku prednost, ili bar ne vrednu razlike u novcu (ako mu je samo to prednost)... :)
Meni je recimo jako bitno, jer koristim bar dva, ako ne i tri aparata razlicite marke (razliciti meny) - Canon (5D2), Sony (RX100) i Olympus (Pen), i u koliko cesce koristim jedan od njih, vrlo brzo zaboravim kako je kod ostala dva, I'ts a big deal to me.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Isti problem, ali bože moj.

Uglavnom ne vidim neku prednost ovog Nikona u odnosu na druge aparate tog cenovnog ranga, sem šminkeraja. Svakako ljudi sve manje kupuju aparate sa ogledalom, tako da će uskoro ostati samo u višim segmentima.

Tapatalk 4
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ma sminka jeste, to sigurno. Mada svuda prolazi retro dizajn - i kod kola, satova, Hi-fi, gde god se okrenes...

Mada meni definitivno smeta ovo sto sam gore naveo, kod bilo kog aparata. Da za neke od osnovnih fotografskih podesavanja (jos ako moras brzo da ih uradis) mora da se zezas po meniju. Recimo, Sony nema ama bas ni jednu dodirnu tacku u meniju sa pomenutim Canonom ili Olyjem, cak sta vise do njih (kod Sonyja) dolazis krajnje nelogicnim putevima, a aparatic je strava, tako da njega najvise i koristim.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

zuzazu napisao:Meni je recimo jako bitno, jer koristim bar dva, ako ne i tri aparata razlicite marke (razliciti meny) - Canon (5D2), Sony (RX100) i Olympus (Pen), i u koliko cesce koristim jedan od njih, vrlo brzo zaboravim kako je kod ostala dva, I'ts a big deal to me.
O.K, to je već nešto drugo, ja sam korisnik Canon sistema u potpunosti već godinama i nemam takvih problema, odnosno ne vidim neku drastičnu prednost jednog ili dva točkića više. Inače imam i G10 a on baš obiluje tim točkićima i prilikom fotkanja sve možeš podesiti bez ijednog ulaska u meni. :)

Tapatalk
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

I mislio sam da mislis na nekog od G Canona, jer su tu stvarno napravili pravu stvar,
Kada bi moj 5D imao takve komande ja bih bio presrecan, al ko sam ja da mene pitaju baje iz canona (zato ce sada ovaj iz zuto crne kalicije da ih natera da tako misle)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja bih bio presrećan da imam 5D. Za komande me baš zabole. :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ce ti dam ranac sa s telo i dva obdzektiva, da ga nosas ceo dan (pod prismortrom), pa cu te pitam jel ga jos uvek zelis :ccc:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

trojanac napisao:Ja bih bio presrećan da imam 5D. Za komande me baš zabole. :mrgreen:
:plusone:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Turi mu i blic u ranac i zakači štativ, čisto sporta radi. :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

Ja sam trenutno "stao" na Canonu 40D sa par objektiva i 430EX blicem, a za brze akcije tu je G10 i to je to, sasvim zadovoljava sve moje potrebe. :)

Tapatalk
Odgovori