Renault Megane 1.2 tce 130
Re: Renault Megane 1.2 tce 130
Tema je Megan, ne kupovina bilo kog auta
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Danas sam sedeo u baš ovom autu. Prilično je nemarno održavan. Bar po unutrašnjosti. Spolja je bio prljav, ali se i tako video lep crtež ključem po zadnjim levim vratima.
Inače, provozao sam danas 1.2 tce 130 ks u Intens opremi. Nije loš, ali me nije ni oduševio. Napisaću kasnije opširnije...
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Ma nema veze kako je odrzavan. Nema veze u kakvom je stanju auto (enterijer i eksterijer). Nema veze sto auto ima 23k km kao test auto jer naravno auto je kulturno vozen nisu svi manijaci. Nema veze isto tako to sto kosta preko 18k eu. To je Reno Megan i Floyd i Laki znaju da je dobro i da vredi za taj novac ...
A garantujem da se auto mnogo vise unisti za 23k km i stotine vozaca kao test vozilo nego za 100k km kod pedantnog vlasnika.
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
A garantujem da se auto mnogo vise unisti za 23k km i stotine vozaca kao test vozilo nego za 100k km kod pedantnog vlasnika.
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Na osnovu tvog pisanja, definitivno bih pre kupio demo auto nego tvoj, siguran sam da je u boljem stanju.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Laki021 napisao:Na osnovu tvog pisanja, definitivno bih pre kupio demo auto nego tvoj, siguran sam da je u boljem stanju.
Hahaha i da kupis demo. Moj auto moze da ga vozim samo ja i niko drugi dok je kod mene. Bolji sam vozac od tebe 100% . Auto redovno servisiram i dva puta godisnje ako treba sa najskuplje sto je na raspolaganju u uvek u ovlasceni servis. U zivotu sam prosao 300k km i promenio dosta auta i nikada nisam ogrebao nijedan auto. Ti neces biti te srece da kupis auto ni od mene ni od nekog kako mene.
Činjenica je da čim izađeš novim autom iz salona, isto mu padne cena kao i ovom test. Džaba ti sad ubeđuješ sebe i druge da je tvoj auto nešto drugo. Tako mu nećeš povećati cenu.
Što se tiče oštećenja na autu spolja, naravno da su moguća jer koliko god ti bio dobar vozač, ne znači da su i drugi. Enterijer ne bi trebao da bude oštećen tj. ja ga takvog ne bi uzeo.
Vozio sam dosta rent a car vozila (najgora moguća eksploatacija) pa nisu bili ni blizu takvi krševi kako to vi opisujete. Poslednji primer je G7 u Beogradu sa 30k i nešto km na satu.
Što se tiče oštećenja na autu spolja, naravno da su moguća jer koliko god ti bio dobar vozač, ne znači da su i drugi. Enterijer ne bi trebao da bude oštećen tj. ja ga takvog ne bi uzeo.
Vozio sam dosta rent a car vozila (najgora moguća eksploatacija) pa nisu bili ni blizu takvi krševi kako to vi opisujete. Poslednji primer je G7 u Beogradu sa 30k i nešto km na satu.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
@dukens kad stignes napisi kako ti je bilo na test voznji 1.2? Zanima me. 
@kornjaca rade. To je extra cena za astru. Super ponuda za 15k.

@kornjaca rade. To je extra cena za astru. Super ponuda za 15k.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
E nije bas da mu isto padne cena kao test vozilu, ja se slazem sa MakedoncemFloyd napisao:Činjenica je da čim izađeš novim autom iz salona, isto mu padne cena kao i ovom test. Džaba ti sad ubeđuješ sebe i druge da je tvoj auto nešto drugo. Tako mu nećeš povećati cenu.

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Kao sto vec napisah, danas sam provozao benzinca iz naslova teme u Intens opremi. Crna boja mu jako lepo stoji, ali ne verujem da bih se za istu odlucio. Malo razocarenje je usledilo odmah prilikom sedanja u auto, jer vozacko sediste iz nekog razloga krcka. I to bukvalno pri svakom pomeranju tela. Prodavac kaze da je prijavio problem, a ja mu preporucio da ni ne daju kola potencijalnim kupcima dok to ne poprava. Bas veliki fail, ali pripisimo to prvim serijama.
Vozio sam od Kompresora, pa do Aerodroma i nazad, sto bi trebala biti sasvim fina ruta, ali mi je guzva poprilicno pokvarila ugodjaj. Megan u ovoj opremi dolazi sa multi-sense-om, pa sam isprobao nekoliko varijanti. Prvo sam vozio u normalnom/standardnom modu i on je skroz ok, osim prilikom polaska i kada jako usporite, a u drugoj brzini ste. Tu je bas jako trom. U "confort" modu sam vozio samo po autoputu i ne mogu reci da sam osetio neku razliku. Najvise sam ga drzao u "sport" rezimu i tu se pokazao dobrim, jer vecim delom neutralise tu umrtvljenost na niskim obrtajima, ali, pokazalo se, samo na ravnom. Naime, dogodilo mi se da sam na jednom malom usponu morao da usporim zbog kamiona, dao sam zmigavac, prebacio u drugu i kada sam hteo da se prestrojim i dam gas zbog nailazecih kola...muk, nista, mrtav konj. Jako iritirajuce i cak opasno. Tu sam shvatio da mi turbo motori nikako ne prijaju. Mozda je kod jacih to drugacije. U ostalom delu voznje je lepo reagovao i verovatno bih ga drzao sve vreme u sportu.
Ogibljenje je po mom ukusu. Nije lejujav, ali je solidno udoban i lepo upija rupe. Sedista su ok, lepo sam se namestio. Fali mi mogucnost podizanja naslona za ruku. Pomera se klizno, ali mi je za nijansu nizak.
Na autoputu je isto ostavio solidan utisak. Stabilan je, i do 130 km/h je zadovoljavajuce tih, dok se preko toga (isao sam do 150) vetar pojacano cuje. Za razliku od Kadjara, kog sam vozio sa istim motorom i iritirajuce mu je zvizdala turbina, ovde toga nema, ali se konstantno cuje neka druga vrsta zvuka, kao neko zveckanje, ali se bas morate koncentrisati da to cujete. Ja jesam.
Sve u svemu, solidan auto, ali me nije odusevio kao sto sam posle prvog opipavanja u salonu pre par meseci ocekivao. Uz dobar popust i povoljno finansiranje-da, inace bih se radije okrenuo Mazdi 3...
p.s. Kada sam seo u njega, bord je pokazivao 8,8 l prosecnu potrosnju. Prema recima prodavca, to je skoro cist grad u guzvama...
Vozio sam od Kompresora, pa do Aerodroma i nazad, sto bi trebala biti sasvim fina ruta, ali mi je guzva poprilicno pokvarila ugodjaj. Megan u ovoj opremi dolazi sa multi-sense-om, pa sam isprobao nekoliko varijanti. Prvo sam vozio u normalnom/standardnom modu i on je skroz ok, osim prilikom polaska i kada jako usporite, a u drugoj brzini ste. Tu je bas jako trom. U "confort" modu sam vozio samo po autoputu i ne mogu reci da sam osetio neku razliku. Najvise sam ga drzao u "sport" rezimu i tu se pokazao dobrim, jer vecim delom neutralise tu umrtvljenost na niskim obrtajima, ali, pokazalo se, samo na ravnom. Naime, dogodilo mi se da sam na jednom malom usponu morao da usporim zbog kamiona, dao sam zmigavac, prebacio u drugu i kada sam hteo da se prestrojim i dam gas zbog nailazecih kola...muk, nista, mrtav konj. Jako iritirajuce i cak opasno. Tu sam shvatio da mi turbo motori nikako ne prijaju. Mozda je kod jacih to drugacije. U ostalom delu voznje je lepo reagovao i verovatno bih ga drzao sve vreme u sportu.
Ogibljenje je po mom ukusu. Nije lejujav, ali je solidno udoban i lepo upija rupe. Sedista su ok, lepo sam se namestio. Fali mi mogucnost podizanja naslona za ruku. Pomera se klizno, ali mi je za nijansu nizak.
Na autoputu je isto ostavio solidan utisak. Stabilan je, i do 130 km/h je zadovoljavajuce tih, dok se preko toga (isao sam do 150) vetar pojacano cuje. Za razliku od Kadjara, kog sam vozio sa istim motorom i iritirajuce mu je zvizdala turbina, ovde toga nema, ali se konstantno cuje neka druga vrsta zvuka, kao neko zveckanje, ali se bas morate koncentrisati da to cujete. Ja jesam.
Sve u svemu, solidan auto, ali me nije odusevio kao sto sam posle prvog opipavanja u salonu pre par meseci ocekivao. Uz dobar popust i povoljno finansiranje-da, inace bih se radije okrenuo Mazdi 3...
p.s. Kada sam seo u njega, bord je pokazivao 8,8 l prosecnu potrosnju. Prema recima prodavca, to je skoro cist grad u guzvama...
- Darko
Hvala za review
Za taj problem sa niskim obrtajima onaj chip sto sam kacio ovde od 25-30Nm bi ga verovatno preporodio
http://www.telegraph.co.uk/cars/renault ... ne-review/

Za taj problem sa niskim obrtajima onaj chip sto sam kacio ovde od 25-30Nm bi ga verovatno preporodio

http://www.telegraph.co.uk/cars/renault ... ne-review/
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ako on u drugoj nece da povuce, onda je to da me izvinete djubre 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Duke,
Laki kaže da je kvalitet enterijera odličan, neko kaže nije. Do sada je bilo par suprotnih mišljenja. Šta ti kažeš na to?
Laki kaže da je kvalitet enterijera odličan, neko kaže nije. Do sada je bilo par suprotnih mišljenja. Šta ti kažeš na to?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
-
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Stvarno ne mogu da verujem, da ne reaguje taj motor u drugoj brzini. Ako je stvarno tako, onda nesto nije uredu sa motorom, ili sto kaze Delija djubre.
️
️
️
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Darko
Imam iskustva sa malim turbo benzincima. To sa drugom brzinom mogu da razumem samo ako su mu pali obrtaji ispod 1500rpm i bilo je rano da turbina odradi svoje. 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ni to nije bas normalno da bude totalno mrtav na 1500
Brzine idu u H-a !!!