Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Zatamnjena stakla

Post od dragan »

da upisuju se dimenzije felni i guma. gume kompletne dimenzije, a felne ako se dobro secam dimenzije bez et-a...

sto se tice ove price oko fabrickih folija, to ne postoji, mislim da je neko vec spominjao.
postoje fabricki tonirana stakla, i ona pored svih onih oznaka na staklu imaju dodatno slovo, mislim da je v ali nisam siguran. znam da sam markonija davno pitao za to, rekao mi koje je slovo, i da sam gledao na kliju koji je fabricki toniran pozadi i ima to dodatno slovo za razliku od fokusa gde nema... tako da tu nema mnogo price, policajac ako ce vec da sprovodi tu pricu mora da zna da cita oznake sa stakala... ne mora da te salje na tehnicki itd. mada, sve te fabricki tamne verzije su dossta blage svakako...
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Ja nemam slovnu oznaku na toniranom staklu...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ivan75 napisao:Pa to nije frka, pred tehnički mećeš 20", registruješ i teraš. Šta time dobijaju? Pad prodaje OEM felni kod dilera?
Ne, nego ce tehnicki pregledi imati katalog ili bazu podataka sa dimenzijama guma i felni koje fabrika preporucuje za konkretne modele i na osnovu toga ce gledati da li se tvoje gume i felne poklapaju sa fabrickim dimenzijama. Ako se poklope upise u saobracajnu dimenzije i teraj, ako imas neke nestandardne dimenzije nema papira o tehnickoj ispravnosti i vrati te nazad.

Tebe kada pandur zaustavi, proveri ti saobracajnu, uporedi ti gume i felne sa onim upisanim i ako nisu to te, izvoli kaznu. Samo sto ce verovatno dozvoliti da smes da imas jednu ili dve razlicite bas zbog izgovora "pukla mi guma/e malopre". A ako izmedju registracija menjas gume i felne, odes do tehnickog i promene ti u saobracajnoj dimenziju i to je to. Jedino ostaje kako resiti problem zimskog letnjeg seta, ali i za to se moze smisliti resenje.

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Ivan75 napisao:Ja nemam slovnu oznaku na toniranom staklu...
nadam se da ce markoni da vidi, mozda ima neko objasnjenje...

sad pitam drugara iz hr, okolina rijeke, kaze njemu je na rs265 upisana i folija, slicna prica oko atesta kao i ovde, samo malo jednostavnija, bez dozvole proizvodjaca za prepravke...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Sta kaze za cenu atesta folije?

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ako je staklo zatamnjeno vise od 30% fabricki u okviru homologacione oznake mora da ima oznaku V. Dakle to su ona stakla koja su tamnija od vozacevog i suvozacevog.
Sto se tice dimenzija felni/guma u COC dokumentu su upisane sve dimenzije koje su dozvoljene za konkretni auto. Evo kako to izgleda za Golfa 7 GTD.

Slika

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kod nas je cena atesta do jaja, problem je izjava proizvodjaca od koje se mozda odustane ili nam je proizvodjaci olaksaju, i 6k za agenciju od kojih se necemo odbraniti...

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Markoni znas li kakva je situacija sa starijim autombilima, da li su i za njih poznate dozvoljene dimenzije? Na primer za Golfa 2, moju Lanciu, Yuga i sl.

Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Tesko, ne postoji takva baza. Tj postoji ali ce verovatno morati da placa vlasnik kola, kao sto je sad slucaj sa polovnim automobilima gde se placa potvrda TUV kancelarije. Ali mislim da jos nismo blizu toga.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Pa da, tako sam i mislio. Mada mozda definisu niverzalne dimenzije guma za te starije automobile ili tako nesto. Ali sto ti kazes, ima jos vremena.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sh@rance napisao:Druže razumemo se mi od samoga početka ali ti nisi razumeo mene.
Sh@rance napisao:Vremena se su se debelo promenila. Nekada u Elektranu nisi smeno da uneseš foto aparat, proces proizvodnje je bio državna tajna. sada je sve umreženo i mogu tebi da dam user name i pass i da pratiš kompletnu proizvodnju u svakom trenutku da analiziraš događaje ma bukvalno se da vidiš šta te interesuje.
Slika
upload images free
Kompletne podatke koje su bili strogo čuvana tajna sada možeš da pratiš na netu naravno uz user name i pass. Ovakav vid provera je urađen pre 10 godina i mogu tebi da dam adresu usere name i pass i da vidiš bukvalno sve šta te interesuje ako se razumeš, ne treba ti niko.
Misliš li da ostale fabrike nemaju ovakve pristupe kao moja firma ili dali policija neće imati pristupe.
Primera radi ako nekog interesuje neki parametar iz moje firme otvori sajt uloguje se i preko searcha unese šta mu treba dobija kompletne podatke o roku od odmah. Cela operacija traje minut dva. Ako nam policija ostane na tom nivou po tehnici iz prošlog veka onda extra i meni ne odgovara da skidam folije. Rećiću da je punto sa fabričkim folijama i on će da mi poveruje.
Za neka kola mozes da nadjes fabricke podatke na osnovu VIN-a, ali ne za sve. A tek da policija ima vezu sa bazom proizvodjaca to ce tesko da ide. +sto vecina pandura pojma nema uopste sa gradnjom i regulativom vozila, tako da nema ni puno smisla.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Tesko, malo je verovatno da je na autu neko divca staklo nepoznatog porekla.
Svi proizvodjaci stakala pravilno obelezavaju a to je ujedno i uslov za homologaciju a kasnije i prvu ugradnju u auto.
Oznaka je AS i neki broj.
Opisno ponekad pise "tinted".
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Zatamnjeno ili tonirano? Sva su tonirana, ovde su spomenuta fabrički zatamnjena ako sam dobro shvatio
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kuzmanovic napisao:Markoni znas li kakva je situacija sa starijim autombilima, da li su i za njih poznate dozvoljene dimenzije? Na primer za Golfa 2, moju Lanciu, Yuga i sl.

Naravno da su poznate sve tehnicke karakteristike, sve stu to novij autmobili nastali nakon uvodjenja ECE normi i svi su oni homologovani.
Mislim da bi u starije trebalo ubrojati automobile iz doba pre 68 ili 69godine.
Skoro sam sasvim siguran da su svi auti od pocetka 70tih prosli homologaciju.
Problem bi mogao biti sa automobilima pre II svetskog rata i onih neposredno nakon njega mada i za njih je skoro sve poznato. Njih je malo u saobracaju, a i ne koriste danasnje felne i gume.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Sad si i ti otisao predaleko, jer si i sam rekao da su takvi automobili retki, tako da bi ti oldtimeri trebali da imaju drugaciji "tretman". :)
Odgovori