dragvorl napisao:iako je voznja na pisti pod pojacanim opterecenjem na duze vreme nesto za sta vecina auta koje vozimo nisu predvidjeni.
U pravu si, to je mozda i veci 'problem' nego sam remap. Kad bolje razmislim remap je kao katalizator reakcije, ubrzava ostecenje komponenata pod pritiskom zbog vece snage, inace i stock motor pod opterecenjem se sigurno vise 'trosi' nego u normalnoj upotrebi.
Inace pitam za turbo benzince.
Elem u tom slucaju da pukne radilica i nesto tog tipa, to je onda najskuplja varijanta?
Meni su otisli plivajuci i kvacilo, pored toga nista sa 140k km kada je cipovan, do 230k km, a moje koriscenje automobila je svakako horor za automobil, ne u smislu da stalno divljam, nego doata kratkih relacija, sa milion kreni, stani situacija. Naravno, u pitanju je i jaci tempo od 90% vozaca.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Najjaci su oni sto rade virtuelni tjuning, ucitaju tamo neku mapu i onda ti kazu e sad imas toliko ks. A niti znaju koliko si imao ni koliko si dobio jer nemaju alat - valjke.
Sve zavisi od tunera. I ovi sa valjcima umeju da lažiraju rezultate. Takođe, nije problem, na osnovu nekih parametara, približno "pogoditi" ks/nm i bez valjaka.