Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Auto-klima

Post od Vladapetr »

Ovaj skraćeni je za klimu? Taj je i bio najprljaviji. U perionici sam prvo natopio penom, istrljao četkom pa isprao, videćemo kako će da se ponaša.
U suštini, problem isti kao prošle godine ali je sada izražen samo kad je auto pod opterećenjem (pun gas autoput ili duža uzbrdica tipa Bubanj potok): ugasi hladjenje a motor izgubi snagu, čim pustim gas vrati se u normalu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
reb0rn
Reactions:
Pridružio se: 03 Apr 2014, 19:14

Post od reb0rn »

U metro-u je jeftiniji taj sprej za klime, K2 mislim je oko 500din, ja sam prosle godine cistio sa istim i menjao filter klime i ubrizgavao acepsol pa se sredila, ali vidim ove godine opet se malo oseca kad je iskljucim da smrducka...

Iskreno ne znam najbolji sistem, spricao sam acepsol tamo gde je filter pa i u sve otvore, pa onda na kraju spolja kod motora gde vuce vazduh...
A onu bombu sam koristio klasicno na cirkulaciju i u kabinu, sta je najvise pomoglo ne znam, po meni sve po malo
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Obicno se isparivac usmrdi, on je kod filtera kabine obicno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
reb0rn
Reactions:
Pridružio se: 03 Apr 2014, 19:14

Post od reb0rn »

Tacno i ja mislim da se on usmrdi, ali barem kod corse D ja mu nisam mogao direkt prici jer je skroz dole zavucen a otvor za filter je 2cm sirine cak i sam filter jedva uvucem, spicao sam unutra acepsol onaj sa spricem ali idealno bi bilo da ima produzetak da mogu lepo da zalijem taj isprarivac ceo
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Preporučujem tretman ozonom. Uradio prošle godine i sve ok.

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam radio sa svim i svacim. Bitno je promeniti filter klime, prilikom dezinfekcije, kakva god ona bila.

Uglavnom, prirucna varijanta, konzerva\rasprsivac je dobra, ali na kratak period. Ozon i neki eukaliptus su mi se pokazali kao podjednako efikasni. Skoro su mi radili u Ciklonu sa wynnsom, mesavina hlora, asepsola, kojecega i dobar je. Dve nedelje se oseca onaj miris cistog, odnosno miris sredstva za dezinfekciju [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

TapaT
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Imam na Pežou sličan problem kao što sam imao na Renou (što nisam ni rešio).

Klima (manuelna) dobro hladi i na leru i u vožnji, ali se kod dodavanja gasa kompresor ugasi na tren.
Primer: Auto radi na leru 10 minuta - klima hladi. Ako čak i blago turiram auto tj. dajem gas, dešava se nekad da ugasi kompresor pa se opet upali. I ovo je baš problem u kreni-stani situacijama.

Obe brzine ventilatora rade OK, prva se upali čim upalim klimu, a druga se po potrebi pali i gasi.

Šta ovo može da bude? Ekstremno je iritantno i dešava se bez nekog pravila. Ako je broj obrtaja konstantan, neće se gasiti kompresor.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Meni na Kliju, gasi klimu kad se naglo da gas prilikom preticanja npr.

TT
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Prljav hladnjak klime.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ovo nije samo kod naglog gasa, juče namerno stojim u mestu i sve super i blago dajem gas npr. sa 800 na 1100 obrtaja, i on škljocne i ugasi kompresor, i par sekundi kasnije opet upali. I bukvalno sličan fazon bio i na Reno Laguni II...
zYx
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:01
Garaža: F10 525d LCI

Post od zYx »

Vladapetr napisao:Ovaj skraćeni je za klimu? Taj je i bio najprljaviji. U perionici sam prvo natopio penom, istrljao četkom pa isprao, videćemo kako će da se ponaša.
U suštini, problem isti kao prošle godine ali je sada izražen samo kad je auto pod opterećenjem (pun gas autoput ili duža uzbrdica tipa Bubanj potok): ugasi hladjenje a motor izgubi snagu, čim pustim gas vrati se u normalu.
Nije bas jasna slika, ali taj skraceni, kako kazes, je interkuler.
Sledeci hladnjak ka motoru, obicno normalne velicine, ali tanji (cca 2-3cm) je za klimu, tzv. kondenzator, a onaj do motora deblji (cca 4-5 cm) je za rashladnu tecnost.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

ima li neki dobar majstor za klimu sto blize subotici? Ovde ima jedan dobar majstor al kod njega se u sezoni ceka 2 nedelje, juce mi covek zakazao pregled za sledeci cetvrtak, ima da isparim do tada u autu. Nije jedonstavna intervencija (punjenje freona) da moze uraditi svaki servis, vec mi bas treba majstor za klimu jer mi curi freon i treba utvrditi gde
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dođi za Beograd, ako ćeš brže i kvalitetnije da rešiš.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Imas u Kacu kod NS dobrog majstora. Ali u sezoni nemoj ocekivati za juce intervenciju.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

izgleda da cu ipak sacekati cetvrtak jer moram za cg u petak, pa cu ici drugim autom. Hvala na preporukama, imacu to u vidu za ubuduce
Odgovori