Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od fq400 »

Paja napisao:Fantastično mi je da neki ne kapiraju da niko normalan ne zagovara neplaćanje karata. Nije problem u tome.Naravno da karte treba kupovati.

Problem je ko, kako i sa kojim ovlašćenjima vrši kontrolu. Ovime je država zloupotrebila silu u privatnopravnom odnosu. Ima takvih zloupotreba još i nisu tako retke, ali je propisivanje švercovanja kao prekršaja (zajedno sa propisivanjem da je neplaćanje poreza prekršaj) verovatno najgori slučaj u pravnom smislu.
:plusone:
Velja napisao:Džabe Pajo ponovo pišeš... Već na sledećoj strani će neko da se zapita zašto je čudno da se plaća vožnja.
:plusone:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kako bi vi resili naplatu onda? Evo vec par godina se pokusava na razne nacine i rezultati su slabi a slozili smo se da karta mora da se plati(da li smo)?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Velja napisao:Plenidba vozila zbog neizmirenih kazni za parkiranje im je stara neispunjenja želja od koje neće nikada odustati. Ne znam samo kojom silom će se to sprovoditi :think:
Vec sprovode na strancima
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

ftj napisao:Kako bi vi resili naplatu onda? Evo vec par godina se pokusava na razne nacine i rezultati su slabi a slozili smo se da karta mora da se plati(da li smo)?
I mene to jako zanima...
Vi bi da niko ne sme nikog ni da pogleda, a ne kartu jos da mu trazi... Policija i jeste uvedena u pricu zbog bezobrazluka gradjana koji se osile i znaju svoja prava pa nece da se legitimisu i sl... E onda je i to problem sto to policija radi, stvarno ljudima ne mozes udovoljiti, sto je najgore uvek se najvise brine za one koje ne treba brinuti a za postene se niko ne sekria. Sto se mene tice, zabole me savrseno kako se ophode prema svercerima, nemoj se svercovati pa neces ni doci u tu situaciju. Ako ti se vec desi iz bilo kog razloga da se svercujes, ok, al onda lepo prihvati i posledice, plati kaznu (koje opet nije neka ne znam ni ja kolika) i molim lepo.
Ali isterivati svoja prava i sl kad si ti taj koji zapravo prvi krsi zakon i prava drugog (valjda je i pravo GSP-a da bude placen za uslugu koju ti pruza) je smehotresno.
Sad je veci problem sto policija pomaze GSP-u nego sto se pola ljudi svercuje, smesno...

I opet, potpuno su je priveli po propisima, nit su je tukli niti se izivljavali. Jedino je problem sto ona nije sama htela da ide, pa to i jeste poenta privodjenja, i ako neces, moras...

Aca je potpuno u pravu, prevoz je bagatela. To sto je standard katastrofa je drugi problem, koji se odvojeno resava, ne mozete stalno za jednu stvar nalaziti opravdanje u drugom problemu tako se nikada ne moze izaci iz zacaranog kruga.
U Cirihu je autobuska karta za jednu zonu tipa 700-800din. Pre nego sto skocite kolke su plate, pa sta, zasto opet povezujete odvojene stvari? Kakve veze plate imaju sa cenom? Gorivo kosta isto, autobusi isto, delovi isto, samo je plata vozaca veca ali to je svakako mali procenat cene.
Poslednja izmena od Laki021 u 27 Jan 2015, 17:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sinisa92
Reactions:
Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996

Post od Sinisa92 »

Karta treba da se placa ne mozes da koristis uslugu a da ne platis.
Karta treba da bude max 20 dinara i to je to sve preko toga bice ovako jer narod nema para.
Sva sreca pa sam musko inace bi me privodili i morala bi da placam kartu :rofl:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja ne vidim toliki problem u privodjenju od strane KP, i treba da privedu osobu na legitimaciju, posebno ako pruza otpor.

Naplata mora u Beogradu da se vrsi prilikom ulaska u vozilo
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sinisa92 napisao:Karta treba da se placa ne mozes da koristis uslugu a da ne platis.
Karta treba da bude max 20 dinara i to je to sve preko toga bice ovako jer narod nema para.
Sva sreca pa sam musko inace bi me privodili i morala bi da placam kartu :rofl:

Imam bolju ideju, treba da ti plate 20 din da se vozis.
Kako, ali kako moze da kosta 20 din? Hoce li GSP-u dati benzin za 3din jer im musterije nemaju para i imaju niske plate, hoce li Mercedes da im daje autobuse za 1000e komad?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

@Laki
Nisi provalio najbitnije, to nije policija.

ftj napisao:Kako bi vi resili naplatu onda? Evo vec par godina se pokusava na razne nacine i rezultati su slabi a slozili smo se da karta mora da se plati(da li smo)?
Ne znam, nisam razmišljao o tome... To i nije tema.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mali otklon od trenutne diskusije, ali u skladu sa naslovom. :kuku:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/529853 ... ic-smenjen

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Velja napisao:@Laki
Nisi provalio najbitnije, to nije policija.
Kakve ime veze koja je policija da li komunalna ili obicna? Potpuno je svejedno.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

E pa to je ta sitnica koju ne možeš da provališ sa distance.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

U ovoj prici ne igra nikakvu razliku.

Ja ne kazem da oni generalno dobro rade svoj posao niti da nema problema sa njima (nisam upucen uopste), ali u ovom slucaju nikakav problem nije bio u njima niti u tome sto rade i pomazu GSP-u u kontroli karata.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Opet ponavljam, naplata pri ulasku u vozilo je nemoguca u Beogradu, ne zavaravati se.

Ja i dalje mislim da je srz problema u tome kako se gradski prevoz tretira, kao neko javno dobro.

Laki, ti nisi video problem ni u notarima, jer donosis 100% zakljucaka na osnovu 17% informacija
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

3 meseca "kursa" naspram 4 godine skolovanja. i sto su uglavnom svi u komunalnoj dosli preko neke mika zika veze.
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Da li je neko gledao sinoćnu Ćirilicu?

Dosta zanimljivih tema i zaključaka.
Slika
Odgovori