Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Re: Ne brže od života!

Post od Sinisa G. »

Markoni napisao: 24 Feb 2019, 21:41 Nikako nije mogao da ima taj prosek na toj deonici.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sto?
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa zato sto je konfiguracija tog dela AP takva da maltene nema dela gde moze da podigne toliko brzinu da bi imao taj prosek. Ako se uzme u obzir da je morao i kroz naplatnu da prodje onda tek to postaje nemoguca misija.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

:plusone:
fubaler
Banned
Reactions:
Pridružio se: 10 Okt 2017, 20:38

Post od fubaler »

Pa naravno da nije bila prosecna toliko niti je teorijski moguca, niti je bila, a svi zaboravljate da je tog dana bila jako gusta magla, ali bas gusta i to je jedan od razloga nesrece pored brzine jer vozac nije video tacnu kolonu za ENP vec je iz tog razloga promasio.
Dakle, da ti vozis bar 300 sa Skodom superb na takvoj konfiguraciji terena i pri toliko gustoj magli, ma dajte ni najveca budala na svetu ne moze da vozi 300 km/h pri magli gde se ne vidi vise od 5-6 metara do 10 najvise.
Ja razumem neke politicki izmisljaju ali dajte malo racija ukljucite i objektivnosti, nismo na B92 ili slicnim portalima, Informera ili Kurira pa da sad morate politicke frustracije da iznosite.
Malo razmislite i budite fer kad pisete jer ovo nije politicki forum vec o necem drugom sto izmedju ostalog ima veze sa dogadjajem, ali ajte cinjenice nebitno ko je bio saputnik u vozilu.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Kad pilota helikoptera proglase za pijanca onda je normalno da ljudi budu skeptični u zvanične verzije nesreća...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Da je sve bilo cisto informacije bi bile transparentne. O Sabanu koji je u Nemackoj poginuo znamo i sta jeo tog dana, a ovde se sve mistifikuje.
Snimci se prvo skrivaju, a onda ih dobija Blic polovicno, iseckano, sa kropovanim uglovima.
Cela prica smrdi i normalno je da ce ljudi da kopaju kad su stvari postavljene tako.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Prosečna brzina je potpuno nebitna u celoj ovoj situaciji. Oni su ovim snimcima pokušali da se vade, a u stvari su se samo dodatno ukopali. Ja se slažem da je ta brzina nemoguća. Ali imamo vreme na pumpi, vreme na naplatnoj rampi i razdaljinu između. Potrebno je samo da se primeni formula V=s/t (fizika 6. razred) i dobija se ta brzina. Ok, satovi veroavatno nisu sinhronizovani, ali par minuta gore / dole ne pravi veliku razliku. ALi opet ponavljam to je potpuno nebitno.
Po mom mišljenju, objavljeni snimci su smešni. Zašto se ne objave svi snimci sa naplatne rampe, ako je sve čisto?
fubaler
Banned
Reactions:

Post od fubaler »

havijer napisao:Kad pilota helikoptera proglase za pijanca onda je normalno da ljudi budu skeptični u zvanične verzije nesreća...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ne slazem se. A sto ne bi pilot helikoptera popio nesto?
Verujem da nisi bio u tom helikopteru i da nisi radio alko test pre nego je seo za palicu istog.
igor_harris napisao:Da je sve bilo cisto informacije bi bile transparentne. O Sabanu koji je u Nemackoj poginuo znamo i sta jeo tog dana, a ovde se sve mistifikuje.
Snimci se prvo skrivaju, a onda ih dobija Blic polovicno, iseckano, sa kropovanim uglovima.
Cela prica smrdi i normalno je da ce ljudi da kopaju kad su stvari postavljene tako.

Ja znam za sve informacije i sve su bile javne samo sto neko nije zeleo da to prihvati pa onda bude kako si rekao.
Ja sam sutradan saznao sve a deo i prvog dana.
Ko je vozio, odakle je vozio, ciji je auto, ciji ce biti auto po zavrsetku ugovora, ko je poginuo, ko je povredjen, koja su sve vozila ucestvovala u nesreci, sve sam sutradan znao cak i ime vozaca i njegove zene i gde zivi jer su novinari sutradan isli do njega kuci i nasli suprugu jer je on sutradan priveden itd.
Nije se znala tacna brzina jer to nije podatak koji se dobija na forumima onako odgledao si snimak sudara i znas tacnu brzinu, to se utvrdjuje nekim drugim metodama da ne duzim posto sam iz saobracajne struke pa "nesto i znam" o tome.
A sad verujete ovim glupostima od prosecnoj 215 pri takvoj konfiguraciji terena i sa maglom da ne vidis prst pred okom.
Daj bre razmislite malo, nije bas sve tacno sto pise u novinama bilo ko da pise dal te vase novine navodno "nezavisne" ja bih rekao protv vlasti ili opozicione, dal ove druge sto su blize vlasti.
Procitajte jedne i druge i onda pokusajte da shvatite sta je blize istini.
Probrem je sto jedni pisu jedno, a oni drugi dijametralno, pa se sve svodi VECINI na onu stranu koja im je politicki bliza, ja ne gledam tako ja sam u manjini po tom pitanju, mene vise interesuje ovde realno stanje i istina, ne da napadam Babica ili vlast, to je za neke druge forume.
Realno pri sudaru tip nije vozio vise od 70 km/h kakvih preko 100 nebi bilo samo jedna mrtva dusa i bilo bi vece stete na svim vozilima.
I to je max koliko je isao onako iz iskustva jer na terenu nisam bio da bih nesto tacnije mogao reci, vec ce to kolege vestaci utvrditi.

Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Poenta u poslednjim snimcima nije u prosečnoj brzini već da zbog nemoguće prosečne brzine sami snimci nisu autentični. Verovatno su naknadno snimljeni radi pokušaja sakrivanja ko je stvarno vozio Škodu i kojom brzinom neposredno pre sudara.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kažu materijalna šteta 180k din. Sjajna procena.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

fubaler napisao: 26 Feb 2019, 00:29 Ne slazem se. A sto ne bi pilot helikoptera popio nesto?
Verujem da nisi bio u tom helikopteru i da nisi radio alko test pre nego je seo za palicu istog.
Da li si svestan sta si sad napisao??? :thumbdown: :thumbdown:

Elem, moj dobar, kucni, prijatelj je zamenik komandira bas u 890.MHE i direktno je upoznat u ceo dogadjaj, a to vece sam i proveo kod njega, kada se to desilo. Mozda se neko i seca kada sam to pisao. A poznajem i coveka koji je bio Omeru Mehicu komandir na obuci za helikopter.

Dakle, posada helikoptera, koja je na dezurstvu i duznosti se lekarski pregleda pre letenja. Oni smeju da izadju van kruga aerodroma ako se to odobri, ali se po pozivu vracaju, odnosno ta udaljenost ne sme biti veca od par minuta voznje. Postoje zapisi i potrebna dokumentacija, tako da molim vas, nemojte pisati o necemu sto ne znate. Pa nisu oni vozaci traktora pa tek tako sednu u helikopter, pale masinu i ajmooo misko. Cak i kad je let hitan, kao sto je bio tad, SVE procedure se moraju ispostovati, provera letelice, osposobljenosti posade (pregled dezurnog lekara), pripreme bolnickog, zemaljskog osoblja, itd itd.

I, da, piloti helikoptera vole da popiju koju casicu, nekad i malo vise, kao i svi ostali - kada nisu na poslu i kada imaju slobodne dane. Ali na dezurstvo ne mogu da dodju ako imaju alkohola u sebi, jer prolaze lekarski pregled, kao sto rekoh. Da ne govorim o redovnim letackim zadacima i slicno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
fubaler
Banned
Reactions:

Post od fubaler »

Ako je to tako kako tvrdis, a ti kao neko ko nije u strukturi vojske znas da oni ne smeju da piju i da nije pio, kako li to ne znaju u samom Generalstabu i svi bezbednjaci u drzavi pa pustise tu vest?
Vidi, ja iskreno nisam ni procitao da je iko iz drzave rekao da je bio pijan, samo sam komentarisao tu mogucnost da piloti mogu da popiju, ne i da je on tada pio.
Voleo bih da vidim izvor i odmah cu znati da li je istina ili ne.
Ja se secam da su pricali da je ispostovana procedura i da je bio nesrecni slucaj, neko nevreme, magla na Tesli, to je ono sto sam cuo iz usta svih koji su zaduzeni za "dizanje" helikoptera od Predsednika, preko nacelnika Generalstaba tad Dikovica, do ministra odbrane.
Bas bih voleo izvor da vidim gde oni kazu da je Omer bio pijan tog dana.
Mislim da to ne postoji i da su to neki koji su na suprotnoj strani tj opoziciji lansirali, a sad sto naivni veruju u deda mraza....

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

A ti fudbaler, nemaš avatar koji se pomera? :)

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Pa kako pustise vest da se Babic vozio u kolima investitora? Kako pustise vest da je Ana Brnabic dobila dete? Kako pustise vest da je u Savamali rusio neko iz gradske vlasti?
Druze, ti si ovde jedini koji veruje u deda mraza.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dušmani nam rade o glavi.
Odgovori