Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od Ji 4Tze »

Ova priča kuće protiv stanova ima smisla koliko i 100-godišnja trajnost montažne kuće :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sutra bih prešao iz stana u kuću. Nismo mi za kolektivno stanovanje. Sam sredim šta treba, a ne skupština stanara i seljačine u njoj.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ja sam iz kuce otisao u stan i vratio se u kucu posle 4 meseca. Hvala lepo. Opet jedino ako sam sâm na etazi i u zgradi sa malim brojem stanova.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bolje voziti bmw nego jugo.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Heinz napisao:Sutra bih prešao iz stana u kuću. Nismo mi za kolektivno stanovanje. Sam sredim šta treba, a ne skupština stanara i seljačine u njoj.
Hehehe... Pa kad si VraĆar novogradnja :D

Šalu na stranu, zaista svakakvih debila ima, ali u principu ljudi mogu da se slože, ima divnih primera.
Širim haos!
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ni odrzavanje bmwa i juga nije isto.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Kad živiš u kući na široj teritoriji BG, NS, NI, KG, obično deliš ogradu sa povučenim nobelovcima uvezenim iz Skandinavije :D
dgajic
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 21:03

Post od dgajic »

dragan napisao: Koje su ti dimenzije garaze, ako se dobro secam plana uteruje se auto iza auta? Pitam jer je to jedna od stvari koje su kod mene ispale malo drugacije nego sto sam zamisljao, sad kad sam uterao oba auta da vidim kako koji stoji. Na papiru je delovala i vise nego sto treba za jedan auto, sa svojih 4,2×5,6m medjutim kad se uveze auto odjednom izgleda sve kao na knap :)
Dragane, jel predvidjena za 2 ili jedan auto? :) Sta bi uradio drugacije, sira ili duza? Da li drzis jos nesto unutra?

Posto to je dimenzija koju i ja gledam za jedan automobil, malo uza mozda (4m) - zavisi od toga gde ce mi dozvoliti da je pozicioniram, ja bih najradije do ulice uz ivicu parcele, i onda bih isao 4x7m.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Mozda neko ima vise iskustva ili predpostavku koliko moze da kosta oblaganje temelja dekorativnim kamenom umersto mermerplastom?

Kuca mi je u osnovi 14x11 (naravno ima par izbocina zbog terase pa su ove dimezije orijentacione)

Koliko bi me skuplje izašlo oblaganje, interesuje me neka orijentaciona cena ako neko ima predstavu.

Prošle godine kada sam se uselio, uradio sam samo izolaciju pa bih posle zime i fasadu završio.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

@dgajic - za jedan auto je predvidjena, i bez nekih dodatnih sadržaja. Nije mala, ne kazem, ali sam ocekivao vise prostora oko automobila. Imam par stvari viska u njoj pa cu poslikati kako to izgleda kad je auto unutra. Uglavnom, ne ici ispod 4m ako se bas ne mora... duzina, da li je 5.5 ili 6.5 je manje bitna, mada je preporučljivo da se moze proci i ispred auta a da iza ima mesta da se sve spakuje u gepek bez problema. 6m je sasvim sasvim dovoljno za jedan auto. 6x4.5m idealno :)

Evo jedina slika koju imam od pre neki dan sa dosta krsa sa strane koji je u medjuvremenu posklanjan...

Slika

Edit - evo malopre opalih par fotki,vidi se ovo izbetonirano okolo,i to je to sto se tice grubih radova spolja za ovu godinu...

Slika

Slika

Slika

Slika

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pobeda :D

Penzioner pretvorio zgradu u zamak iz 17. veka

http://rs.n1info.com/a209431/Foto/Penzi ... -veka.html

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Dragane, ovaj zid sto ide uz kucu si ti zidao? Ako ti se kuca naslanja na susedni plac, da li si imao prava da stavis prozore sa te strane kuce?

p.s. Ako te ne mrzi, postavi par slika garaze...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Da taj zid sam ja zidao, kuca je uvučena od medje nesto preko 0.6m sto je zakonski minimum, ovde se lakse vidi staza do granice sa te strane kuće

Slika

Sama ograda je na medji i tu stranu placa sam ja duzan da ogradim. Za sada sam napravio ovako jer nisam siguran sta cu dalje a ovo mi je trebalo iz drugih razloga.
Prozore mozes da stavis sa te strane objekta ali moraju biti najmanje 1.8m iznad poda u prostoriji kojoj pripadaju, zbog komsije, tako je po zakonu i nije bilo problema oko toga.

Evo i par slika fokusa kao veceg auta, u garazi

Slika

Slika

Ispred auta ima oko pola metra do vrata i moze da se prodje a iza ima skoro metar, sa strana se mogu sva vrata pootvarati do kraja, ne znam koliko se vidi, evo ovako

Slika

Slika

Zato kazem, 4m minimum :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Slazem se, al jbg, ne moze svugde. Kod mene je sirina 3.3m i vozacevu stranu otvaram do pretposlednjeg stepena, ali sam za svaki slucaj na zid garaze stavio plutanu tablu, ako nekad vrata "polete". Da sam pravim garazu, ne bih isao ispod 6x4m.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja mastam o vecoj garazi. Moj ulaz je samo 2 metra sirok i moram da sklopim jedan retrovizor da bi kola usla. Kada udjem, imam dovoljno mesta da otvorim vrata otprilike kao sto je Sloba naveo. Duzina nije problem- 5,2 metra...
Odgovori