Pozdrav ljudi, vidim da ste jedan od rijetkih aktivnih foruma pa reko mozda ce moci neko da mi pomogne. Pa da probam
Vozim Ssangyong kyrona 06 2.0 xdi
Sve je bilo Ok dok nije poceo da prokuvava, problem je bio dihtung na glavi motora i to sam rijesio i danas otisao po auto. Poslije 200km motor je poceo da gubi snagu i upalila se check engine lampica, zavucem se pod auto i imam sta vidjeti
Katalizator se u potpunosti uzario. Sacekam da se ohladi i dodjem doma i sad sam u grdnom problemu posto zivim u malom mjestu gdje je sve preko golfa 2 visoka tehnologija i majstori ne znaju bas.
Skontao sam da je problem u katalizatoru nesto ga je zacepilo i zagrijalo, moguce da je stigao visak goriva, moguce da je zacepljen od starosti, posto auto je preslo 200k kilometara i ne vjerujem da je mijenjan.
Moje pitanje je, da li slucajno neko zna da li moj auto ima 2 lambda senzora? Ubih se ne mogu da nadjem taj info.
I ako ima samo jedan kako da bajpasujem katalizator.
Nalazim po netu za druga auta da to rijese sa jednom metalnom cijevi koju provuku. Pa da li je to dobra ideja?
Drugo mi je rjesenje slepa auta 100km do prvog pravog servisa dje ce mi uzeti ko zna koliko love.
Hvala ljudi unaprijed
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk