Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od BAJKER »

zuzazu napisao:Ce ti dam ranac sa s telo i dva obdzektiva, da ga nosas ceo dan (pod prismortrom), pa cu te pitam jel ga jos uvek zelis :ccc:
Kada se hoce i nesto voli nije tesko, ja sam tvoj bivsi 40D sa dva objektiva 17-40 i 70-300mm nosao na Komove peske na 2500 metara nad morem usred leta i ramena su mi citava ;)
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Cuj brate, 5D je 5D!

Pa znas koliko je teska pumpica za prasinu?
Pa krpica?

Pa 4 filjtera?

Sta zna Trojke sta je dvaes' kila?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Cuj stari nosio sam i pumpicu i jedan filter al sam se zeznuo pa sam i punjac nosio kao da tamo ima steker da ga ubodem da dopunim bateriju :glavomuzid:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Cuj brate, kad sam bio tu tvojih godina, mozda i malo mladji, u ponoc u avgustu mesecu zaputim se kroz ceo Sheikh Zaed Road u Dubaiju, na preko + 30 i sa vlagom 110% da fotkam sarene nebodere. Vidi na karti koliki, je, odradim ga pesaka od pocetka do kraja...

Sve sa pobrojanom opremom koju si imao u rancu na putu ka Komovima.

"Da'l da ponesem flajku vode da ne krepam, ili telac?" Ponesoh telac ko svaki naprzeni NG fotograf.

To je bilo tad i vise nikad.

Ako nije zadovoljstvo to sto radim, nego patnja, hebo hobi.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Cuj stari pa sada imas te fotke i pitanje je da li ces ponovo tamo zato se trud isplati. Kada se sve to zavrsi i prodje neko vreme na tegobe se i ne razmislja toliko. Zato cu i dalje kada god to budem mogao sa sobom nosiiti moju foto artiljeriju :D
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Još jedna isporuka iz Kine je konačno stigla. Kupio sam batery grip http://www.aliexpress.com/item/Aputure- ... 29656.html

Cena je bila drastično niža. Kinezi su potpuno ludi sa cenama. Jedan dan jedna, sutradan duplo veća cena i tako u krug, pa koga nahvataju.

Grip nisam uzeo jer mi iscuri baterija u sred sešna za buk koji ide u portfolio trt mrt :D već da bih povećao visinu aparata i tako ga prilagodio svojoj šaci.

Plastika je očigledno različita od plastike aparata, ali mi to ne smeta. Svi gumirani delovi imaju dobru teksturu, svi dugmići rade :D tako da sam ja zadovoljan.

Slika
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Au koja cena, za koliko smo ga porucili, nekih 25$?

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Mislim da je bilo oko 30$, al nisam siguran jer smo menjali.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pogledacu tačno, ali više od 30 nije bilo...

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

zuzazu napisao:I mislio sam da mislis na nekog od G Canona, jer su tu stvarno napravili pravu stvar,
Kada bi moj 5D imao takve komande ja bih bio presrecan, al ko sam ja da mene pitaju baje iz canona (zato ce sada ovaj iz zuto crne kalicije da ih natera da tako misle)
Za ergonomiju u toj klasi je ipak bolje uzeti Nikon. Mada ni 5D ništa ne fali. Ne treba da se ulazi u menije za bilo koje bitno podešavanje. Ja sam na Nikon pre dosta vremena prešao iz drugih razloga.

Tapatalk 4
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Za razliku od G aparata na kome se direktno selektuje sta treba, za isto to, kod svakog Canon DSLR potrebno je pritisnuti NAjMANJE jedno dugme, pre selekcije.

Kao sto je obrazlozeno u prethodnim postovima, u slucaju posedovanja vise aparata razlicitih marki, to korisniku predstavlja problem...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Posle dugo odlaganja resih da ipak kupim aparat jer je Ixus poceo da mi brljavi (nije ni cudo koliko puta je padao) :)
Razmisljao sam o entry-level DSLR-ovima ali sam shvatio da to ipak nije za mene. Meni trebaju dobre slike i mali uredjaj koji se lako nosi. Profi fotografija me ne zanima kao ni to da sa sobom vucem brdo foto opreme (a nisam profi fotograf) pa je odluka pala na neki napredniji kompakt.
Zuzazu je ovde bas nahvalio Sony RX100 pa sam malo citao o njemu i uglavnom ga svi hvale, cak i ljudi koji se ozbiljno bave fotografijom kazu da je dostojna zamena sa DSLR u nekim situacijama.
Gledao sam neke primere slika uradjenih sa tim aparatom i veoma mi se dopadaju...ne vidim razliku izmedju tih i fotki snimljenih entry-level DSLR-om sa kit objektivom iz ruku amatera kao sto sam ja.
E sad u igri je i Canon PowerShot G1 X kao i G16 koji su iste cene kao i Sony. Sony mi je lepsi, ima veci senzor, vise pozitivnih ocena dok je Canon ipak Canon :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

paja napisao:Još jedna isporuka iz Kine je konačno stigla. Kupio sam batery grip http://www.aliexpress.com/item/Aputure- ... 29656.html

Cena je bila drastično niža. Kinezi su potpuno ludi sa cenama. Jedan dan jedna, sutradan duplo veća cena i tako u krug, pa koga nahvataju.

Grip nisam uzeo jer mi iscuri baterija u sred sešna za buk koji ide u portfolio trt mrt :D već da bih povećao visinu aparata i tako ga prilagodio svojoj šaci.

Plastika je očigledno različita od plastike aparata, ali mi to ne smeta. Svi gumirani delovi imaju dobru teksturu, svi dugmići rade :D tako da sam ja zadovoljan.

Slika
Slika
E pa uzdravlje ga koristio, povecao si mu autonomiju i ergonomiju za tvoju malu saku, da si odma uzeo neki dvocifreni Canon bio bi lisen ovakvih dodataka ;)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Autonomiju nisam jer i dalje imam samo jednu bateriju. Mada, dobio sam i slot za 4 AA baterije, koji sam naravno gurnuo u kutiju.

Besmisleno mi je bilo da dajem pare za skuplji aparat. Ček na ovom da naučim bar nešto.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Biciklizam si jako brzo savladao, ulazis u sitna crevca, fotoaparat si zapostavio ccc :loool:
Slika
Odgovori