Corona virus
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Corona virus
Sve zavisi koliko potrošači imaju novca, te šta su im prioriteti. Da li je voće prioritet u Srba? Mislim da nije.
T-T
T-T
Danas vidim da kupuju paketić jagoda za 300 dinara. Kad ogladni guza tražiće se sve.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Danas su se ljudi baš opustili...kao da je neki normalan dan. To pokazuje koliko teško pada izolacija posle samo par dana samodiscipline. Mislim da bi ljudi mogli sebe da nabaždare na do 90-100 dana izolacije. Posle toga će to teže ići, kako ovde tako i u Evropi.
Treba sakupiti naucnike iz svih delova sveta, zakljucati ih u neku laboratoriju i nema pustanja dok ne smisle resenje za ovu bolest. Nije moguce da u 2020-toj god treba 100 godina da smuckaju neku vakcinu ili sta vec.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Meni je neverovatno da je ljudska rasa dozvolila sebi ovakav kiks u 21 veku. Ne mogu da verujem da nam se ovo desava. Celoj planeti.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa nije se dogodilo nikad. Nisu bili pripremljeni. To je jedna stvar.
Druga stvar da ovo moze biti paravan za nesto veliko. Sto ce i sitne jajare popit nasih predsednilka da iskoriste za kojesta.
Druga stvar da ovo moze biti paravan za nesto veliko. Sto ce i sitne jajare popit nasih predsednilka da iskoriste za kojesta.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tako su, uz izmenu veka, mislili više puta kroz istoriju.Dredger napisao:Meni je neverovatno da je ljudska rasa dozvolila sebi ovakav kiks u 21 veku. Ne mogu da verujem da nam se ovo desava. Celoj planeti.
I mi ćemo nekome biti smešni za 100...200...300godina
Verovatno su i dinosaurusi mislili da su najjači.
T-T
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

A kod nas ce verovatno deliti jagode dzabe posto nece moci da ih izvozeGeza napisao: 28 Mar 2020, 20:33 Danas vidim da kupuju paketić jagoda za 300 dinara. Kad ogladni guza tražiće se sve.

Nece ni ovo cudo dugo trajati,narod nece imati od cega da zivi,upadace u kuce i pljackati,verujem u Trampa da se ekonomija mora sto pre pokrenuti,ne moze farmaceutska mafija biti jaca od celog sveta.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ne bi bilo ništa čudno da lek već postoji, ali se tempira kada će biti predstavljen...recimo kada se rasprodaju desetine hiljada respiratora, milijarde maski, rukavica...npr...a i kada se digne nivo panike na viši stepen. Već smo imali slično iskustvo, pa ova "teorija zavere" ima sasvim solidnu podlogu da se desi opet.A170T napisao: 28 Mar 2020, 20:43 Treba sakupiti naucnike iz svih delova sveta, zakljucati ih u neku laboratoriju i nema pustanja dok ne smisle resenje za ovu bolest. Nije moguce da u 2020-toj god treba 100 godina da smuckaju neku vakcinu ili sta vec.
Ja kao obican smrtnik ne mogu da razumem te igre. A i ne zelim. Ja cak nisam ni ljut ali sam tuzan i razocaran u ljudski soj. Sad da pretpostavimo da virus neko namerno pustio, pa koja je to mera ljudske podlosti i gladi za parama?
Ma pustio neko namerno ili ne opet su to vise sile. Moderan svet je ultra komplikovan a ljudi se jos nisu prilagodili takvoj kompleksnosti. Jedan tekst kako Nemci vide Holandjane https://www.spiegel.de/international/eu ... b9189fc348 a nama kazu, ako zagusti samo cemo zakukakti Nemcima 

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Danas od 1000 briseva, 46+. Ovo je drugi dan za redom, da broj zarazenih pada. Broj uradjenih briseva u proseku/dan. Ukupno oko 21000 uradjenih do sada. Naravno, to nista ne znaci i sigurno nece nastaviti da pada i sutra i tokom cele nedelje. Ali ocekujem, da se ne menja drastično i u narednih 10tak dana ostane vise/manje na toj cifri a onda pocne da pada. Mere koje su uvedene pre tacno eve nedelje ocigledno daju rezultate.