Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Koliko troši?

Post od elMaestro »

Meni to mnogo. Drugar ima Caddy 2018. 150ks (putnički), blizu 200k ima na satu, uvek je potrošnja ispod 7 bila, par puta sam i ja tim autom išao na dalje puteve, isto tako. Pritom se auto 80% vremena autoputem vozi, kad je po ograničenju, to je i meni bivala ova potrošnja kao što je @mix024 okačio.
8 za praznog Dobla baš mnogo deluje, toliko maltene troše manji kombiji u tim uslovima i kad su prazni.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Eindhoven Amsterdam vozio do 107km/h...

Slika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

elMaestro napisao:Meni to mnogo. Drugar ima Caddy 2018. 150ks (putnički), blizu 200k ima na satu, uvek je potrošnja ispod 7 bila, par puta sam i ja tim autom išao na dalje puteve, isto tako. Pritom se auto 80% vremena autoputem vozi, kad je po ograničenju, to je i meni bivala ova potrošnja kao što je [mention]mix024[/mention] okačio.
8 za praznog Dobla baš mnogo deluje, toliko maltene troše manji kombiji u tim uslovima i kad su prazni.
I meni je to mnogo. Moj Caddy čisto autoputem, tempomat na 140 po brzinomeru potrošnja nikada nije veća od 7 l/100 km.

Hoće vetar da digne potrošnju, ali u normalnim uslovima ne ide preko 7.

Sve u svemu, ja sam extra zadovoljan sa 2.0 TDI motorom.

U pogledu potrošnje, performansi, troškova održavanja, po meni extra izbor.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Zaboravljate da je u pitanju Skipper, čovek je često u Top 3 sa svojim potrošnjama.

Toyota, neki Qashqai(neka me ispravi ako grešim)...

Od JTDa se često može očekivati muška potrošnja, naravno, u zavisnosti od auta u kome se nalazi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zaboravljate koliko je velik i težak taj Doblo a motor je 1.6 MultiJet sa 105 konja - to je verovatno razlog malo veće potrošnje čim se stisne gas na autoputu. No drastično je bio jeftiniji u nabavci od Caddy-ja kada smo ga kupovali (14.000 evra kada se odbije PDV) a nije bio ništa manje sposoban od njega (čak naprotiv).
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

Doblo ima veći utovarni/koristan prostor

Tast ima dva kada, jedan onaj stari sa 1.9jtd motorm kao je manji, a motor je nesalomivi i jedan noviji sa 1.3 motorom taj sa 1.3 motorm je dosta veći, a motor je problematičniji

Ali kao komercijalna vozila su odlični, plus su dosta jeftini za održavanje
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Koliko troši?

Post od Saša »

Hteo sam baš da napišem da Doblo može da utovari Caddy-ja pozadi, ali rekoh neću ipak, da se neko ne naljuti.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja sam ih poredio samo iz razloga što je to isti tip vozila. Za komercijalnu svrhu je Doblo, svakako bolja kombinacija. Ovaj Kedi koji sam ja pomenuo se koristi isključivo kao putnički. Jedina prednost Dobla (nisam imao susret sa nekom najopremljenijom verzijom, ne znam šta Fiat sve tu ugrađuje od motora i opreme) u odnosu na Kedi sa 150ks u Highline opremi može biti cena. Mislim da je Kedi ipak dosta ozbiljniji auto, mada i košta neuporedivo više.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ne znam za Kedija ali Doblo je pravo teretno vozilo sa šasijom ispod (što nije slučaj sa puno drugih pik apova). Teretna verzija nosi čitavu tonu a toliko sigurno može i “putničko-teretna” jer je razlika samo u sedištima iza i staklima i zadnjem delu. Zvanično ta verzija nosi 750 kg ali smo mi tovarili bogami i tonu.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Težina bi trebalo da im bude slična, a i nosivost je gotovo ista po specifikaciji.

Što se tiče tovarenja, Kedi takođe može da "ponese više", mnogi ga često pretovaruju i ide...

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Superb 2.0 TSI 280ks 4x4

BG - Rovinj 140 kmh uglavnom, sem Srb.
7,7-7.8l zaboravih koja je decimala bila.

Krk - Bg vise guzve, stajanja u koloni i tempo 140kmh sem kod nas 8,4l.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

carov2 napisao: Toyota, neki Qashqai(neka me ispravi ako grešim)...
Ne grešiš, tu su i toyota (avensis) na kojoj sam spustio prosečnu na 9.4 na uzorku od 23k km i QQ 2.0 benzin, 4x4, cvt na 19' točku. QQ sam skoro vozio 5-6 puta BG-KG i prosek je bio oko 11. Da ne budu samo jake potrošnje npr. fiesta 1.4 benzin, BG - Šabac, potom vožnja 5 dana po Šapcu i do Prnjavora i nazad, prosek 6.5.

elMaestro napisao:...nisam imao susret sa nekom najopremljenijom verzijom, ne znam šta Fiat sve tu ugrađuje od motora i opreme...
Ovaj doblo iako je N1 ima sasvim soludnu opremu (AC klima, 4x podizači, tempomat, parking senzori, navigacija, multimedia, detaljniji board).

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Naš je pravi klotić. Sem manuelne klime i radija nema bukvalno ništa. Čak ni tempomat, a parking senzori - misaona imenica. Podizače stakala ima samo napred, a pozadi se otvaraju na kant. :D
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Saša napisao:Hteo sam baš da napišem da Doblo može da utovari Caddy-ja pozadi, ali rekoh neću ipak, da se neko ne naljuti. Slika
Ne znam kako ovo misliš, ako ih upoređujemo u adekvatnim varijantama (maxi ili obične), nema neke razlike u zapremini tovarnog prostora.

Kada smo uzimali ova zadnja dva Caddy-ja, baš sam gledao Doblo i na kraju ipak odustao.

Caddy meni deluje kao dosta ozbiljniji automobil, mada i skuplji.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Na temu potrošnje Fiatovog 1,6 MJ, koji je gore par puta pominjan.
Imao sam oko 10 godina 308 SW (mk1) 1,6 HDI 110 i oko 8 godina Fiat 500L 1,6 MJ 105 ks. Paralelno sam ih imao oko 5 godina.
Vozila su bila relativno slične mase (bez vozača Pežo mislim 1.495 kg, a Fiat 1.458 kg), ali je Fiat bio viši oko 11-12 kcm.
U njihovoj životnoj potrošnji razlika je bila samo oko 0,15 litara ( 5,35 i 5,5 ), odnosno, Pežo je bio nešto bolji, ali, neznatno, pri čemu je bio i niži, pa je pri velikim brzinama na auto putu neznatno trošio manje.
Odgovori