Grčka
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Re: Grčka
Dovoljno je 5 €.To sam čuo iz prve ruke.
Tek kada ti tag stigne možeš da skineš aplikaciju njihovu na telefon ili preko interneta registruješ nalog i onda uplatiš elektronski.
Poslato sa LYA-AL00 pomoću Tapatoka
Tek kada ti tag stigne možeš da skineš aplikaciju njihovu na telefon ili preko interneta registruješ nalog i onda uplatiš elektronski.
- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Odakle ti taj podatak?Kuzmanovic napisao:Kad stigne pravis nalog i onda uplacujes, minimum je 15 evra.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Dosao papir uz tag, ovo je Egnatia Pass provajder. Mozda je kod drugih provajdera drugacije.
- Kuzmanovic

I procitao sam da ne moze da se dotera do nule vec moras uvek da imas 0.1e minimum. Tako da ako imas 5e na tagu i putarina je 5e, nece otvoriti rampu. Isto i tag funkcionise po drugacijem principu od naseg pa moras maltene da stanes da bi ti se otvorila rampa, kao u hrvatskoj
- Kuzmanovic
Nemoj zezati? Nije kao kod nas da prodjes sa 50 kmh i on ti digne rampu?
- Kuzmanovic
Dobro da ste to napomenuli. U medjuvremenu sam bacio pogled na youtube, nije bas da se zaustavlja do nule ali rekao bih da idu ispod 20.
Nisam upucen da grci daju za dzabe niti sam pratio ta desavanja oko tagova, jeste bolje kad prodjes rampu i ne zaustavljas se ali realno ima smisla ako stvarno ima 20 rampi ko ide negde dalje i ako su guzve na rampama pa da se ceka, ali mi koji idemo u ove blize regije, konkretno halkidiki ima dve pa nije problem regularno ih proci sa placanjem.
M card kroz MK isto znaci iako sa njim moras da se zaustavis ali u tim trakama obicno nema nikog ispred vas za razliku od traka sa placanjem gde je prosle godine znalo da bude i po 10+ auta u koloni. Inace i meni jeste smor kad vozim na AP i onda moram da stanem da prodjem kroz naplatnu pa opet gas ali jbg
M card kroz MK isto znaci iako sa njim moras da se zaustavis ali u tim trakama obicno nema nikog ispred vas za razliku od traka sa placanjem gde je prosle godine znalo da bude i po 10+ auta u koloni. Inace i meni jeste smor kad vozim na AP i onda moram da stanem da prodjem kroz naplatnu pa opet gas ali jbg
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Grčka
Da, mora dosta da se uspori, ali mislim da se prolazi sa 30kmh. Nije mi se desilo da ima nekog na Tag portalu, grci izgleda ne znaju za to. A na svim ostalim uvek ima 3-4 auta i to sad van sezone praktično.
Sad sam brojao, 8 do kraja Egnatia Odosa, ako se ide preko Evzonija i ako se ne ide dalje na Janjina-Arta deo nego jonskom magistralom. Ako se ide na Artu tu su čini mi se još dve naplatne.
Izgleda da Egnatia pass ima neki popust jer sad vidim da mi je skinuto 2.00, 1.14, 1.33, 1.43€, a mislim da su cene bile 2.20, 1.30, 1.50 i 1.60€.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad sam brojao, 8 do kraja Egnatia Odosa, ako se ide preko Evzonija i ako se ne ide dalje na Janjina-Arta deo nego jonskom magistralom. Ako se ide na Artu tu su čini mi se još dve naplatne.
Izgleda da Egnatia pass ima neki popust jer sad vidim da mi je skinuto 2.00, 1.14, 1.33, 1.43€, a mislim da su cene bile 2.20, 1.30, 1.50 i 1.60€.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iskreno ova putanja je promašaj u sezonilami napisao:Ako verujemo gugl hronologiji, ova putanja je bila. Moguce, taj AP mi je tako beskonacan, nikako da vidis more, da ti daje laznu nadu.
P.S.
Neka preporuka za Grcku kolima? Otisao bih sledece nedelje malo da potrosim stari odmor.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Bolje ići na Bitolj, može te spasiti raznih stresova (kada se poredi sa Evzonijem). Jeste da nema pravila na graničnim prelazima, ali na Evzonju nekada bude dosta trzavica (manje više dugo čekanje, nego agresivnost ljudi)
Inače najbolja desetinacija, po meni, koja nam je bliža jeste Halkidiki
Samo što su se ubezobrazili, pa su cene veće nego na Peloponezu, Sporadesima...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Zvanično, u uputstvu, piše 20km/h, ali je sigurno da može više.Uroš S. napisao:Da, mora dosta da se uspori, ali mislim da se prolazi sa 30kmh.
I svaka čast za sve koji znaju iznose putarina

TapaT