Pa eno okacio sam nize cene u Monitoru, u Francuskoj 10 evra jeftinije, zanemarljivo. Pri tom, u poredjenju ne znamo koliki je porez tamo. U Americi ce uvek sve biti jeftinije i uzaludno je teziti tim cenama
Em je Amerika najjeftinija zemlja na svetu za hardware, em je newegg najjeftinija radnja u US (aj bar da se potrudio pa da je nasao i najjeftinije u Srb) em se ta graficka u Srb proda u ukupno 3 primerka i na kraju razlika u ceni ne moze da pokrije ni razliku u porezu, smesno. Mogu samo da cestitam prodavcima sto su uspeli da ponude tako nisku cenu u Srbiji...
Aj' sad 100 godina smarajte o toj jednoj glupoj karti
Ispalio se covek , ali generalno su za dosta stvari ovde cene prilicno visoke, pogotovo za malo visu klasu komponenti. Gomilu puta sam narucivao od napolje razni hardver - definitivno ne zato sto sam bio zaludan pa mi se cekalo 2-3 nedelje da mi ponesu / posalju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kad si zadnji put to radio? (Za novo)
Do pre nekoliko god, svi me redom smarali da im donosim nesto iz Ch, u zadnje vreme niko. Pre godinu dve, brat sastavljao racunar (vrlo solidan), pa reko da vidim sta da mu donesem, na kraju nista, bas nista nije imalo smisla nositi.
Jasno, uvek mozes naci nesto specificno ali globalno su cene neuporedivo bolje nego pre par god i potpuno su u nivou sa drugim evropskim zemljama.
Meni veci problem sto nema nista iz vise klase da se nadje. Evo ovih dana isao da gledam laptope, da vidim uzivo: vecina radnji u Uscu nema nijedan laptop iznad 800 evra izlozen uopste, onih od 300-400 koliko volis. Malo i siromasno trziste, jebga. Ovo sto Delija pominje niko normalan ne bi drzao ovde ako ne nabije marginu 50%, kad proda jedan komad godisnje.
Jbg, meni je to interesantno.
I naravno da mi nece pasti na pamet da nekoga gnjavim za par desetina evra razlike u ceni. Pricamo o ozbiljnim razlikama u ciframa ili necemu cega uopste i nema kod nas.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ozbiljne razlike u ceni izmedju Srbije i inostranstva sam nalazio samo u dva slucaja: roba koja se preko prodaje u znacajno vecem obimu pa bude jeftinija, i roba koju u Srbiji prodaju ovakve ili onakve monopolske strukture pa nabijaju jer im se moze. Ovako u globalu gledano, manje vise isti q