Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
I nesto malo dece 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nas su juce zvali iz Doma zdravlja da hitno dovedemo mladju cerku na MMR. Kad joj je bio termin, bila je bolesljiva, pa je prosao taj prozor od 3 meseca u kom se kao daje. Sad kazu da ih pritiskaju iz Ministarstva jer je maltene epidemija. Starija nije revakcinisana iz istih razloga, za nju ce nam javiti da li ce ista raditi po tom pitanju ili ne.
Primila je vakcinu, sve ok, samo ne vidim zasto uvek mora neka panika da nastane, nista nisu u stanju da izvedu kako valja. Da su nam prosto rekli da MMR moze i posle 18 meseci, nego su nas odbili kad smo se raspitivali a sad daj dete brzo da je bocnemo...
Primila je vakcinu, sve ok, samo ne vidim zasto uvek mora neka panika da nastane, nista nisu u stanju da izvedu kako valja. Da su nam prosto rekli da MMR moze i posle 18 meseci, nego su nas odbili kad smo se raspitivali a sad daj dete brzo da je bocnemo...
Sve se tako radi, na paniku i frku
Samo zato sto nema jasne strategije i cilja, a i sama izvedba nebuloznih zahteva je jako losa
MMR jeste na pragu epidemije, sto je poraz cele drzave
Male boginje, jbt
Tuberkoloza isto se vratila
Samo zato sto nema jasne strategije i cilja, a i sama izvedba nebuloznih zahteva je jako losa
MMR jeste na pragu epidemije, sto je poraz cele drzave
Male boginje, jbt
Tuberkoloza isto se vratila
Da li to uopšte ima veze sa nevakcinisanjem dece, odnosno da li je to nevakcinisanje toliko masovno?
Tuberkuloza kod male dece zna biti opasna, zato se i vakcinišu odmah u porodilištu. Kasnije ta vakcina više ne vredi, i svako je može dobiti.
Lek za sprečavanje tbc je jesti slaninu
Tuberkuloza kod male dece zna biti opasna, zato se i vakcinišu odmah u porodilištu. Kasnije ta vakcina više ne vredi, i svako je može dobiti.
Lek za sprečavanje tbc je jesti slaninu

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Jedno pitanje ako neko zna:
Meni je cerkica vakcinisana sve po protokolu ovde u BY. Imam karton vakcina gde se vidi (nasao se jedan razuman pa je dvojezicno i ima na engleskom) i zadnja je MMR. Medjutim, da li je bitan nacin apikacije? Posto je ta vakcina data oralno, kao mali napitak. Meni je to JAKO smnjivo i voleo bih da mi neko kaze da li se MMR tako daje. Mislim, svakako cemo odvesti dete kod lekara u Srbiji po dolasku ali ako vec moze da se ispravi idem odmah ovde to da resavam.....
Meni je cerkica vakcinisana sve po protokolu ovde u BY. Imam karton vakcina gde se vidi (nasao se jedan razuman pa je dvojezicno i ima na engleskom) i zadnja je MMR. Medjutim, da li je bitan nacin apikacije? Posto je ta vakcina data oralno, kao mali napitak. Meni je to JAKO smnjivo i voleo bih da mi neko kaze da li se MMR tako daje. Mislim, svakako cemo odvesti dete kod lekara u Srbiji po dolasku ali ako vec moze da se ispravi idem odmah ovde to da resavam.....
Kod nas nije oralna, ali moze da bude
Proveri samo kad je revakcina i da li mora identicna da bude
Proveri samo kad je revakcina i da li mora identicna da bude
Ako živite u Sremskoj Mitrovici preskočite ovaj tekst.
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/5303 ... -Mitrovici
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Site Admin
Hvala Grujo
Dakle moze i tako. OK ja sam se plasio da nisu nesto zahebali (ovde zaista moras sve 2 puta da proveris) ali posto moze i tako, onda cu proveriti naziv vakcine, pise u kartonu.

Ubi me ako se secam da je neko u mitrovici ovo uopste komentarisao kad se desilo.Geza napisao:Ako živite u Sremskoj Mitrovici preskočite ovaj tekst.
Dzoni, proveri ti ipak sta je dete dobilo 

-
- Site Admin
Naravno. Mene je samo bunilo to da su MMR vakcinu dali oralnim putem. Nisam cuo da je tako daju do sada.
Ima ih 4 vrste, javi mi na PP koju ste "dobili"
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Cak se smatra da je bolja vakcina ona koja imitira prirodni put infekcije, doduse to ovde nije bas striktno ali je i ta vakcina sasvim legitimna.
Kad ste vec kod vakcine na, jel normalno da beba sa 7 meseci koja do tad nije kinula, dva dana posle vakcine protiv hepatitisa krene da kaslje, pa da curi nos, upali se grlo i slicno? I da nam to ne kazu u domu zdravlja?
Za pentaksim su smi recimo rekli da mogu da ocekujem reakciju, ali je najedanput nije bilo, a ovo sad je katastrofa, a izgleda da nisam jedini...
Za pentaksim su smi recimo rekli da mogu da ocekujem reakciju, ali je najedanput nije bilo, a ovo sad je katastrofa, a izgleda da nisam jedini...