Ne brže od života!
- djors
- Pridružio se: 10 Avg 2018, 18:25
- Garaža: Peugeot 407 2.0 hdi; Yamaha xj600 diversion
Re: Ne brže od života!
Što se tiče procene, jako dobra vežbica, često sa devojkom "igram" u toku vožnje. Oboje procenimo u sekundama koliko je daleko vozilo sa kojim se sledeće mimoilazim (od 5 do nekih 30-40 sekundi na dugim pravcima), ili za koliko stižemo do nečega na putu (sledeća raskrsnica, znak, bandera, parkiran auto...). Vidi se kako su procene preciznije, napredak, čak i na većim rastojanjima, a i malo se prekrati put.
To sam sa ćaletom igrao dok još nisam položio, tad mi je samo bila igrica, sad vidim koliko korisno može da bude.
To sam sa ćaletom igrao dok još nisam položio, tad mi je samo bila igrica, sad vidim koliko korisno može da bude.
"If in doubt, flat out" C.McRae
Ne pretiče se kada prema tebi nailazi drugo vozilo u susret već onda kada upravo prodje pored tebe i ostane prazno bez ijednog vozila iz suprotnog smera.
Osnovni i prost princip bezbedne vožnje.
Procena brzine kretanja vozila iz suprotnog smera nikada nije pouzdana jer se ne zna kada i koliko to vozilo može da ubrza i time skrati procenjeni slobodni put za manevar.
Procena brzine kretanja vozila iz suprotnog smera nikada nije pouzdana jer se ne zna kada i koliko to vozilo može da ubrza i time skrati procenjeni slobodni put za manevar.
I dalje mislim da je tu potencijalno neosvetljen traktor imao svoju ulogu.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ovaj je žešći idiot kada je ovako uleteo u makaze. Mnogo loša procena situacije, mislio je verovatno "spor kamion, spor traktor, provući ću se bez problema"... Hoćeš đavola, pravo u makaze. Bez mnogo snažnog automobila (koji može da ubrza koliko treba) ili velike rezerve/akumulacije brzine, to se nikako ne radi.
Ma nema šanse da je loša procena, on se bukvalno paralelno sa traktorom sudario, da je vozio formulu ne bi mogao da se povuče izmedju. Verovatno ceo kamion iz nekog razloga nije video
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
I ja imam takvo misljenje da on nije video kamion uopste.
Kao da nije ni pogledao pre nego je poceo da pretice.
Kao da nije ni pogledao pre nego je poceo da pretice.
Deluje mi da je mislio da je u onoj drugoj traci (odvojenoj) sto prolazi pored ove pumpe koju vidimo... i krenuo da obilazi. Posto tu ima odvojeni deo puta bankinom kuda prolaze vozila. Garant se zeznuo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Da, tu postoji odvojena paralelna traka ali to je samo jedna traka, gde ne postoji mogućnost preticanja.
Sent from my OnePlus6T using Tapatalk
Sent from my OnePlus6T using Tapatalk
Ma 100 posto nije video kamion, nije bio bas neki mladi ludak pa da se zalece bezveze, na snimku izgleda ko da je blaga krivina, mozda ga to posmelo?
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Na osnovu snimka deluje da nije u pitanju pogrešna procena, jer je kamion bio preblizu. Ne znam da li je moguće da je vozač pomislio da je na putu u kojem su obe trake u istom smeru i samo prešao u levu traku...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
ljubitelj napisao: 16 Apr 2019, 07:58 Ne pretiče se kada prema tebi nailazi drugo vozilo u susret već onda kada upravo prodje pored tebe i ostane prazno bez ijednog vozila iz suprotnog smera.

Jes da je tako onda nikad ne bih pretekao nikog.

Možda u pustinji Mohave ili na autoputu.

Ali sve po pravilima službe, prakse, struke,...

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svašta može biti u ovom slučaju, prav razlog verovatno nikad nećemo saznati. NO primećujem da puno ljudi kreće u preticanje za onim ispred njega. Kao gledaju i procene da ima mesta za obojicu, ali je po meni to velika greška. Ja pustim onog ispred neka on završi pa ja onda kad je čista situacija. Još su gori oni iza koji preskoče auto ispred ako onaj prvi krene da pretiče pa krenu za njim. Jaki automobili, vozači puni samopouzdanja, a kada se nađe neko ispred njih onda je frka.
Posetite www.garaza.rs !