Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od Delija »

Moja je 3x6. Mogla bi da bude pola metra sira i duza, al' jbg - bas retko prave vece garaze od ovoga :(
Ono sto je dobro je sto je sa zadnje strane visina skoro 4m, tako da cu napraviti policu sa "platformom", samo da uhvatim malo vremena da je isprojektujem.

A ciganisali su se po obicaju - otvor je samo 2.5 m, ne bi li ustedeli 50 smrdljivih evra na segmentnim vratima :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Dragan me je pitao kolika je kod mene garaza. 3.5x11.5 unutrasnjih dimenzija. Za jedan auto od 5 metra i za jedan od 4 :) Morao sam i put da ostavim inace bi valjalo jos pola metra da je sira al jbg savrsenstvo ne postoji. Grejane povsine Dragane oko 280 kvadrata.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nisam nikada premeravao garaze koje koristim ali su dosta cudne.
Sirina nije dobra, u principu tek da moze sa obe strane da se izadje (ne mogu sirom da se otvore vrata sa obe strane), a cesto parkiram uz desnu ivicu da bi mogao bas komotno da izlazim sa sirom otvorenim vratima.
Medjutim, sa leve strane sve garaze imaju fantasticnu duzinu, opusteno uparkiram A4 i Mini jedan iza drugog i zatvorim garazu. Dok su sa desne strane garaze takva da duze vozilo od Minija tesko moze da stane (ja koristim po jednu garazu sa leve i desne strane).

Mada u principu sam zadovoljan zato sto je prostor za manevrisanje jako dobar (opusteno sam u sred zajednickog prostora izmedju garaza okretao S klasu Lang), nagib nije jak i svaki auto moze da sidje, pokriveno sve do izlaza na ulicu pa nikada nema snega.
Sve je dobro obezbedjeno (dok dodjem do auta otvaraju se 3 kapije), video nadzor, alarm... i od uvodjenja svih sistema nismo imali apsolutno nikakvih neprijatnosti a desava se da ljudi dole ostavljaju stvari na izvolte.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U mojoj zgradi su garaze bas uske. Jedan komsa ima a4 kao tvoj i mora da skupi retrovizore da bi usao, ulaz je bas uzak. Kad udjes, dobijes mozda jos pola metra sirine sto je po meni nedovoljno da normalno izadjes a ne na kant.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ovde su "garaze" 506 cm dugacke to bez vrata... :glavomuzid:
http://lagunaresidence.rs/

A traze 700+ evra po kvadratu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa toliko su garazni boksovi na boljim lokacijama vec dugo. Ako ne bude rata, bice i skuplje.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ok je ta cena ako se poredi sa NBG gde nema ispod 1700.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sloba napisao:Pa toliko su garazni boksovi na boljim lokacijama vec dugo. Ako ne bude rata, bice i skuplje.
Da, ali Bulevar Evrope je daleko od "bolje" lokacije :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Raki_Audi napisao:Dragan me je pitao kolika je kod mene garaza. 3.5x11.5 unutrasnjih dimenzija. Za jedan auto od 5 metra i za jedan od 4 :) Morao sam i put da ostavim inace bi valjalo jos pola metra da je sira al jbg savrsenstvo ne postoji. Grejane povsine Dragane oko 280 kvadrata.
Bas dosta ces da grejes. Cime planiras da se grejes? Sta planiras na kraju od izolacije i stolarije?

Na temu tih vrata, ja sam imao ideju da mi je 2.5m sasvim dovoljno medjutim na svu srecu zavrsio sam sa 3m segmentnim Horman vratima sa neke akcije, i rekao bih da tih pola metra bas znace... pogotovo sto uvek uterujem auto unazad...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Delija napisao:
Sloba napisao:Pa toliko su garazni boksovi na boljim lokacijama vec dugo. Ako ne bude rata, bice i skuplje.
Da, ali Bulevar Evrope je daleko od "bolje" lokacije :)
Bolje ne znaci uvek bolje u punom smislu reci. Atraktivnije i na ceni, hajde tako da kazemo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Pa nije ni atraktivnije. Smislili su marketing, platili za kakav-takav sajt i neku satro pricu kako "ugradjuju kvalitet", a u stvari je sve to isti q - stavili su 2 slavine od po 100 evra umesto od 40 i plocice od 1500 din umesto od 1000 din - naravno, i dalje krece najjeftinijom poludisperzijom i sve ostalo je na nivou proseka.

Prodavanje magle, pa kako se ko upeca.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Svi su danas prodavci magle u toj oblasti nazalost.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Jedno pitanje...da li neko zna gde bih mogao da nabavim ili da li postoji sistem kojim bih mogao sledeće:

- postavljanje 2 ili 4 senzora temperature
- monitoring vrednosti navedenih senzora preko tableta

Konkretno, samo želim da mi neki uređaji šalju te podatke o temperaturi i da to mogu da vidim i pretim preko tableta. Ništa više u smislu neke kontrole uključivanja ili isključivanja mi nije potrebno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Delija napisao:Pa nije ni atraktivnije. Smislili su marketing, platili za kakav-takav sajt i neku satro pricu kako "ugradjuju kvalitet", a u stvari je sve to isti q - stavili su 2 slavine od po 100 evra umesto od 40 i plocice od 1500 din umesto od 1000 din - naravno, i dalje krece najjeftinijom poludisperzijom i sve ostalo je na nivou proseka.

Prodavanje magle, pa kako se ko upeca.
Jbg, to je novi bulevar, nesto sto ima potencijal i sto ce tek ostvariti formu. Sigurno je atraktivnije od Somborskog bulevara, Telepa, N. Naselja. Opet kazem, mozda nije bolje, ali je atraktivnije za stanovanje, za biznis itd. Tamo gde jeste zaista bolje ili atraktivnije, ili su stare zgrade ili su cene previsoke, o garazama da ne pricamo jer su ili male ili preskupe... U svakom slucaju, ko ne kupi garazu za 700, za par godina ce biti spreman da da i 1.000, ali ih nece biti. Preko puta mene Karin komerc zavrsava zgradu sa 118 stanova i obezbedjenih 60- ak parkinga. I tako je svugde tako da mora biti visokih cena i otimanja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

somi-car napisao:Jedno pitanje...da li neko zna gde bih mogao da nabavim ili da li postoji sistem kojim bih mogao sledeće:

- postavljanje 2 ili 4 senzora temperature
- monitoring vrednosti navedenih senzora preko tableta

Konkretno, samo želim da mi neki uređaji šalju te podatke o temperaturi i da to mogu da vidim i pretim preko tableta. Ništa više u smislu neke kontrole uključivanja ili isključivanja mi nije potrebno.
https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 670165f281
Odgovori