Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Jedna od prvih stvari koje se secam da su me roditelji ucili je da ne bacam papirice i tako to tome slicno po ulici. Mnogo puta mi se desilo da vidim da neko je npr. zavrsio sa jelom i baci papir na ulicu, a par metara dalje je kontejner ili ulicna kanta za otpatke. Ma i da nije, papir u dzep i kad naidjem na kantu, bacim.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ženama (lični utisak), mnogo češće nedostaje bilo kakva empatija u vezi okoline, i osećaj, nego li muškarcima. Takođe ženski ekstrem u ovom (a i inače) smislu je duplo gori od muškog ekstrema.
Takođe nisam šovinista.
Zaista nisam
Takođe nisam šovinista.
Zaista nisam

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Malo pre neka zena u Reno Twingu ide a ugasena svetla. Ja blicao ko lud, mlataram itd. jok, gleda pravo zablenula se i ne detektuje nista oko sebe.Rakhil napisao:Ja jutros opet imao epizode napusavanja debila roditelja pred vrticem zbog parkiranja na pesacki, imam vec reputaciju. Ali neka, trojicu sam vec oducio od toga, uredno traze mesto, nije mi trud za dzabe.
Nisam sovinista, ali primecujem da su zene dramaticno veci debili po pitanju parkiranja, moras da joj crtas zasto ne treba tako...

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ma teraj ih u pm, ne znam da li sam šovinista ali ženama bih zabranio pristup volanu. Samo zbog tog ultimativnog odsustva sposobnosi da pojme svet oko sebe, uzročno-posledične veze itd...
Pre neko veče idem ka autu koji je parkiran na trotoaru u maloj uličici koja prolazi odmah iza Piramide. Na samom početku te uličice ima nekih 5 metara vrlo blagog uspona, vidim auto sa sva 4 upaljena i riba izlazi iz auta. Kad sam provalio da ga zaključava, slošilo mi se.
Gospodjo, pomerite auto sa raskrsnice da mogu da izadjem.
- Evo za minut, samo da odem do trafike!!!??? (koja je btw sa druge strane)
Ja joj ponovim, neki lik prolazi i isto joj govori da je zatvorila celu ulicu, njen komentar je "alo što ste nervozni, evo me za minut" i ubrza korak do trafike...
Poslato telepatski
Pre neko veče idem ka autu koji je parkiran na trotoaru u maloj uličici koja prolazi odmah iza Piramide. Na samom početku te uličice ima nekih 5 metara vrlo blagog uspona, vidim auto sa sva 4 upaljena i riba izlazi iz auta. Kad sam provalio da ga zaključava, slošilo mi se.
Gospodjo, pomerite auto sa raskrsnice da mogu da izadjem.
- Evo za minut, samo da odem do trafike!!!??? (koja je btw sa druge strane)
Ja joj ponovim, neki lik prolazi i isto joj govori da je zatvorila celu ulicu, njen komentar je "alo što ste nervozni, evo me za minut" i ubrza korak do trafike...
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Sigurno u top 5 stvari koje me izbace iz takta kada vidim.Blackshadow napisao:ZJSTGJ
Osnovna škola.
Roditelj doš'o po dete.
Gladan je.
Vadi klopu iz šteka.
Klopa.
Dete stiže.
Roditelj startuje mašinu i odlaze.
Iza Čaleta a na sred ulice:

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Sinisa92
- Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
- Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996
Pa trebaju i ovi iz Gradske cistoce da zarade neki dinar....
Dana po obicaju razbija http://www.b92.net/biz/fokus/komentar.p ... _id=952310
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Okacih ja juce tekst sa Politike u zanimljive clanke, reko da ne dizem frku ovde opet
To je ono sto ja pricam o deljenju profita i gubitka podjednako...

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Da, samo što si ti o tome pričao na prazno tj bez ijednog argumenta, brojke, proračuna itd... Ovakav članak je sasvim druga priča.
There are 10 kinds of people in the world:
- Sinisa92
- Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
- Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996
Ma sad kad krenu svi da ga brane.Lepo ja kazem nemaju muda da bilo koga trkeljisu i legitimisu osim nemocnih.Dovoljno pogledati ovog mamlaza koji se tamo zaposlio partijskom knjizicom.
Sve sljam do sljama u kompletnoj policiji,jutros medju dilerima i pandura uhvatili ali dzabe pricati ljudima.Svi da nabavimo po pistolj i da ih sve pobijemo i mirni smo posle.
Sve sljam do sljama u kompletnoj policiji,jutros medju dilerima i pandura uhvatili ali dzabe pricati ljudima.Svi da nabavimo po pistolj i da ih sve pobijemo i mirni smo posle.
Koji mamlaz.
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
http://www.politika.rs/pogledi/Boris-Ja ... ra.lt.html
Bez obzira, ja mislim da će sve leći na svoje. Sad malo žanjemo šta smo sejali 90tih, ali što jedan moj dobar drugar radeći u jednoj velikoj firmi kaže: uvek će na kraju posao morati da odradi onaj koji zna. Ovi koji ne znaju, ni uz svu dobru volju, partijsko ulizivanje i sprdnje od fakulteta - neće da mogu. Još malo ćemo vremena da izgubimo, ali šta da se radi. Na kraju krajeva, oni koji stvarno valjaju se nekako i snađu uglavnom. Treba imati samo realne ambicije.
Bez obzira, ja mislim da će sve leći na svoje. Sad malo žanjemo šta smo sejali 90tih, ali što jedan moj dobar drugar radeći u jednoj velikoj firmi kaže: uvek će na kraju posao morati da odradi onaj koji zna. Ovi koji ne znaju, ni uz svu dobru volju, partijsko ulizivanje i sprdnje od fakulteta - neće da mogu. Još malo ćemo vremena da izgubimo, ali šta da se radi. Na kraju krajeva, oni koji stvarno valjaju se nekako i snađu uglavnom. Treba imati samo realne ambicije.
Samo sto ima par problematicnih tacaka - za pocetak kamate koje se spominju bas nikad nisu bile 5 i 9 posto, nego nekih 4 i 6. Odnos je slican ali to menja konacnu racunicu i pravi manju razliku izmedju ukupne oamate u chf i eur. Dalje franak je prvih desetak godina imao prosecnu vrednost oko 0,65e, a nikad nije pao ispod 0,6e, sto nije "izmedju 0,55 i 0,65e". Opet, nije velika razlika, ali na tom mestu omase deset posto, na onoj prvoj tacki u nekim slucajevim jos i vise ( to zavisi od duzine kredita), i eto vise nije granica 0,89 nego 0,80 ili 0,75 npr... ( spominjem ovo posto su oni očigledno taj faktor ubacili u racunicu, za sta bih imao argumente i za i protiv)...Rakhil napisao:Okacih ja juce tekst sa Politike u zanimljive clanke, reko da ne dizem frku ovde opet![]()
A tolika je otprilike bila kad je zabranjeno kraditiranje u francima, opet ne bezveze...
Dalje, ta granica o kojoj prica gospodza je i tako pogresna postavljena samo za jedan primer kredita, sa fiksnim kamatama. Kao sto znamo, kamata u eurima je tih godina bila ubedljivo najvecim delom vezana za euribor, koji ie sa 4-5 pao na par desetih delova "poena", cime je rata kredita u eurima manja nego u momentu odobravanja kredita, sto opet pomera onu granicu isplativosti ka dole, u smeru 0,7 ili ispod...
Sa druge strane, bilo bi dobro da se statisticki negde nadje koji je procenat kredita u francima dat sa fiksnom kamatnom stopom, a koji sa varijabilnom, vezanom za libor, koji je bio dosta manji od euribor-a tih godina, i takodje je pao, obarajuci ukupnu kamatnu stopu na osnovu cega su se banke odvazile da svoju marzu podignu pa je usledilo ono silno tuzakanje po sudovima posle "intervencije nbs"...
Sudeci po mnogim pricama mnogi vise koriste ovu situaciju da se zale na ovo poslednje jer i dalje placaju po bancinoj proizvoljnoj kamati promenjenoj pre tih 3-4g.
Eto tako, za pocetak, a ima toga jos, igranka tek nastaje kad se u pricu ubaci progresija promene odnosa ( ovo sto su u principu prikazali na dobar nacin grafikonom) i promeni duzina trajanja kredita...

Ako cemo da pravimo imaginarne konstrukcije i odredjujemo odokativno neke koeficijente.
A na osnovu tih par pogresno postavljenih premisa se napise ovaj naslov i spinovana teza u prvom pasusu kako su ljudi sa chf kreditima jos i zaradili ... Zaradili nego sta, eto ja uzeh set felni

Jedina tacna stvar je da je ovo sad velika halabuka za nesto sto se dogadja u kratkom vremenskom periodu, i za samo godinu dana racunica moze da odstupi dosta, a najveci uzrok cele halabuke je upravo ta nagla promena u kratkom vremenskom intervalu. Inace franak je u zadnja 3-4 dana pao za skoro 5 posto, zavisi koja vrednost se uzima, po ecb je oko 4, a samo juce skoro dva posto...
Eto, pa ako neko zeli da prica cisto o ciframa, druge aspekte da ostavimo po strani... A mozemo i o njima

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
E jebiga dragane, ajd da ostavimo druge aspekte po strani a onda se fokusiras na njih....
Danica je profesor na ekonomskom fakultetu, i jedan od vrsnih strucnjaka. Njenu kalkulaciju i reputaciju nemam nameru da dokazujem uopste, ko joj veruje, veruje. Drugo, poredjenje se odnosi oduvek na kredite u evrima VS kredite u francima, ti sad pominjes i progresiju promena, i banke sa marzama (koje su vec najebale i nisu pitanje uopste) itd.
Dakle, uzmi dva kupca stana, jedan uzeo u evrima, drugi u francima, presek stanja nakon 10 godina - nijedan nije profitirao u apsolutnom smislu i kupio felne, ali jeste u relativnom, u odnosu na izbor ovog drugog. Dakle, ako je nekome rata bila manja neko vreme, ne moze nakon x godina da trazi poseban status zato sto mu je sad veca rata, jebiga. Ne moze prostije od toga.
Danica je profesor na ekonomskom fakultetu, i jedan od vrsnih strucnjaka. Njenu kalkulaciju i reputaciju nemam nameru da dokazujem uopste, ko joj veruje, veruje. Drugo, poredjenje se odnosi oduvek na kredite u evrima VS kredite u francima, ti sad pominjes i progresiju promena, i banke sa marzama (koje su vec najebale i nisu pitanje uopste) itd.
Dakle, uzmi dva kupca stana, jedan uzeo u evrima, drugi u francima, presek stanja nakon 10 godina - nijedan nije profitirao u apsolutnom smislu i kupio felne, ali jeste u relativnom, u odnosu na izbor ovog drugog. Dakle, ako je nekome rata bila manja neko vreme, ne moze nakon x godina da trazi poseban status zato sto mu je sad veca rata, jebiga. Ne moze prostije od toga.